Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025

Προαστιακός: Παράταση στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις 20 Ιουνίου

0
Την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν στον Προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας έως την Παρασκευή 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Hellenic Train. Οι ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 26 Μαΐου λόγω αναγκαίων τεχνικών εργασιών που εκτελεί ο διαχειριστής υποδομής Ο.Σ.Ε. και επρόκειτο να ολοκληρωθούν σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου. Ειδικότερα, μέχρι...

ΟΣΕ: Συνεχίζεται ο καθαρισμός των γραμμών σε σταθμούς του Προαστιακού

Share

    Ο διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής ΟΣΕ συνεχίζει τις επιχειρήσεις καθαρισμού των γραμμών σε σταθμούς του δικτύου του Προαστιακού της Αθήνας.

    Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οργανισμός είχε ανακοινώσει πως ο καθαρισμός είχε ξεκινήσει από το σταθμό του Αεροδρομίου ενώ θα συνεχιζόταν σε όλους τους σταθμούς προς το ΣΚΑ και τον Πειραιά.

    Προχτές το βράδυ, σειρά πήρε ο σταθμός των Αγίων Αναργύρων από τις γραμμές του οποίου υπάλληλοι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ανέσυραν πολλά κιλά σκουπιδιών, ανάμεσά τους αμέτρητα αποτσίγαρα.

    Ο ΟΣΕ καλεί τους επιβάτες να βοηθήσουν και αυτοί με την σειρά τους στο να διατηρηθούν καθαροί οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι. «Είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων ο σεβασμός, η τάξη και η καθαριότητα της πόλης μας. Μια δέσμευση του ΟΣΕ στο επιβατικό κοινό. Για έναν καλύτερο σιδηρόδρομο», σημειώνεται στη δημοσίευση του οργανισμού.

    Το πρόβλημα της ελλιπούς καθαριότητας στους σταθμούς του Προαστιακού (τόσο στις γραμμές όσο και στις αποβάθρες) είναι πάντως διαχρονικό και οφείλεται τόσο στην αδιαφορία μέρους του επιβατικού κοινού όσο και στην ελλιπή καθαριότητα από την πλευρά του διαχειριστή της υποδομής, ενώ το γεγονός πως οι σταθμοί είναι υπαίθριοι επιδεινώνει την κατάσταση. Μεταξύ άλλων, στους σταθμούς δεν εφαρμόζεται στην πράξη η απαγόρευση του καπνίσματος (ισχύει για όλους τους σταθμούς ΜΜΜ ανεξάρτητα του αν είναι ανοικτοί ή κλειστοί), κάτι που δημιουργεί συνθήκες επικινδυνότητας σε συνδυασμό με την έλλειψη μέριμνας πυρασφάλειας σε πολλούς σταθμούς.

    Επιπλέον, ανύπαρκτοι είναι οι κάδοι απορριμμάτων, με το προσωπικό καθαριότητας (το οποίο εμφανίζεται σπάνια) να τοποθετεί σε πολλές περιπτώσεις πρόχειρα σακούλες σκουπιδιών σε οποιοδήποτε σημείο είναι διαθέσιμο.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα