Διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.
Σύμφωνα με τη Hellenic Train, η κυκλοφορία διεκόπη στις 10:23, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής και του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο ύψος των Αγίων Αναργύρων.
Εξαιτίας του συμβάντος, ορισμένα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις, τροποποιήσεις στη διαδρομή τους, ενώ σε ορισμένα τμήματα εφαρμόζεται υποκατάσταση των συρμών με λεωφορεία της Hellenic Train.
Η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διαχειριστή Υποδομής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Πρόβλημα στην υποδομή στο Κιάτο
Νωρίτερα το πρωί, προβλήματα σημειώθηκαν και στη γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο. Σύμφωνα με τη Hellenic Train, από τις 06:00 έως τις 09:00 είχε διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Κιάτο – Κόρινθος – Κιάτο, λόγω τεχνικού προβλήματος στην υποδομή. Ως αποτέλεσμα, καταγράφηκαν καθυστερήσεις, τροποποιήσεις δρομολογίων και υποκαταστάσεις συρμών με λεωφορεία στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, ενώ η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.
Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com



