11-15 Οκτωβρίου: Κλείνουν νωρίτερα σταθμοί στη γραμμή 3 του Μετρό – Λειτουργία έκτακτης λεωφορειακής γραμμής

1
Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, με τις εργασίες να εκτελούνται από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο τμήμα «Αμπελόκηποι – Χαλάνδρι», όπου και θα εφαρμόζονται τις νυχτερινές ώρες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, από την Κυριακή 11 έως και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και από...

Αντιδράσεις και αναζήτηση λύσεων για το φρένο στον Οδοντωτό, καθυστερήσεις στον Προαστιακό Δυτικής Αττικής

Share

    Τη Δευτέρα 12/10, οι αμαξοστοιχίες που εκτελούσαν τα δρομολόγια 1384 (Πύργος – Ολυμπία), 1385 (Ολυμπία – Κατάκολο) και 1386 (Κατάκολο – Πύργος), υποκαταστάθηκαν από λεωφορεία της Hellenic Train, λόγω τεχνικής βλάβης τροχαίου υλικού.

    * * *

    Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου κατέθεσαν ο δικηγόρος Γεώργιος Β. Μάρκου και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γεώργιος Π. Λεχουρίτης. Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, η διακοπή λειτουργίας της ιστορικής γραμμής έχει προκαλέσει προβλήματα στις περιοχές των Καλαβρύτων και του Διακοπτού. Η συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

    Έντονες αντιδράσεις εν τω μεταξύ στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προκαλεί η απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης για τις μελέτες αποκατάστασης του Οδοντωτού. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών Διακοπτού – Καλαβρύτων ζητά ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαβρύτων εξετάζει κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, ενώ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση τοπικών φορέων στις 19 Οκτωβρίου. Το ΤΕΕ, που συνέταξε τη σύμβαση, προετοιμάζει τεχνικές διευκρινίσεις με στόχο την ανατροπή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Σιδηροδρόμων Ελλάδος θα είναι η έγκριση του τροποποιημένου σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Αξιολόγησης και Διαχείρισης της Διακινδύνευσης της Σ.Γ. του Οδοντωτού Καλαβρύτων, με έμφαση στο σχεδιασμό των απαραίτητων μέτρων για την επαναλειτουργία.»

    * * *

    Ο δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας Χρήστος Χρηστάκης καλεί μέσω επιστολής του τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα να παρέμβει για την καθυστέρηση των έργων του Προαστιακού Δυτικής Αττικής, την οποία αποδίδει σε απαιτήσεις των ΕΛΠΕ, και να διασφαλίσει την επέκταση της γραμμής έως τα Μέγαρα. Παράλληλα, ζητά τη δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη διέλευση αγωγών πετρελαιοειδών, την απομάκρυνσή τους από κατοικημένες περιοχές, την ανακαίνιση των παλαιών σταθμών Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων, καθώς και την αποτροπή της διέλευσης εμπορευματικών συρμών μέσα από την Ελευσίνα προς τα Ναυπηγεία.

    * * *

    Με επιστολή του στην Διοίκηση της Hellenic Train, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ζήτησε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ.

    * * *

    Προαστιακός Πάτρας: Άνδρας φέρεται να επιχείρησε να πνίξει επιβάτη με το φουλάρι του – Ο συρμός ακινητοποιήθηκε για μισή ώρα ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία.

    * * *

    Η Hellenic Train προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις για έναν μήνα σε πρωτοετείς φοιτητές δημόσιων πανεπιστημίων, μέσω ψηφιακής προσωποποιημένης μηνιαίας κάρτας για μία επιλεγμένη διαδρομή του δικτύου της. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2026, με αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας και της βεβαίωσης εγγραφής μέσω email.

    * * *

    Δίκη για τα Τέμπη: «Είχε όνειρα και του τα κόψανε» κατέθεσε ο πατέρας του Άγγελου Τιλκερίδη –  Οι καταθέσεις των συγγενών θυμάτων στη συνεδρίαση της Δευτέρας // Συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών την Τρίτη // Καταγγελία Πάνου Ρούτσι για απόπειρα εξαγοράς «σιωπής»

    * * *

    Πακιστάν: 5 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας Ουκρανία: 8 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Λβιβ // Ισπανία: Εκατοντάδες επιβάτες εκκένωσαν αμαξοστοιχία λόγω πυρκαγιάς σε τρένο υψηλής ταχύτητας στη γραμμή Μαδρίτη – Βαρκελώνη // Ηνωμένο Βασίλειο: Νέοι συρμοί τραμ-τρένου στη Νότια Ουαλία αποσύρθηκαν προσωρινά από την κυκλοφορία λόγω σφαλμάτων στο λειτουργικό τους σύστημα // Τουρκία: Εγκαίνια νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Βουλγαρία  // Βραζιλία: 10.000 χλμ. κατηργημένων σιδηροδρομικών γραμμών θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Αλέξανδρος Λιάρος
Αλέξανδρος Λιάρος
Ο Αλέξανδρος Λιάρος είναι δημοσιογράφος με αντικείμενο τις μεταφορές και τις υποδομές. Δημιούργησε το AthensTransport.com το 2011 και το διευθύνει έκτοτε. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
 
 

Διαβάστε Περισσότερα