Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Aqib Yasin / Shutterstock.com

Ανεστάλη η 48ωρη απεργία των Ταξί – Επιστρέφουν στους δρόμους το πρωί της Πέμπτης

0
Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορούν τα Ταξί στην Αθήνα από το πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου αφού το προεδρείο του ΣΑΤΑ προχώρησε σε μετατροπή της 48ωρης απεργίας σε 24ωρη. Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κ. Κυρανάκη κατά την...

Χωρίς λεωφορεία φυσικού αερίου λόγω απεργίας της ΔΕΠΑ

Share

    Ενημέρωση 23 Μαΐου:

    Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου η απεργία των εργαζόμενων στην ΔΕΠΑ για τέταρτη ημέρα. Εξαιτίας της απεργίας δεν είναι δυνατός ο ανεφοδιασμός λεωφορείων φυσικού αερίου με αποτέλεσμα τα λεωφορεία σε πολλές γραμμές να κινούνται με αραιά δρομολόγια. 

    Η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή.


    Αρχικό άρθρο: 

    Πιο αραιά είναι σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου τα δρομολόγια των λεωφορείων σε πολλές γραμμές λόγω απεργίας του προσωπικού της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. Λόγω της απεργίας, έχει κλείσει από την Τρίτη ο σταθμός ανεφοδιασμού λεωφορείων με φυσικό αέριο στην Ανθούσα.

    Στις γραμμές που κινούνται λεωφορεία με φυσικό αέριο (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια) έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία από άλλα αμαξοστάσια. Λόγω της έλλειψης οχημάτων, οι συχνότητες των δρομολογίων είναι μειωμένες.

    Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ:

    O ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, τα λεωφορεία φυσικού αερίου δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην εκτέλεση των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

    Ο ΟΑΣΑ θα επανέλθει, εντός της ημέρας, με νεότερη ανακοίνωση.

    Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς:

    Ως Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α, υπερασπιζόμενοι ανέκαθεν για όλους τους εργαζομένους, μόνο την εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου, εκ μέρους και των συναδέλφων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στους εργαζομένους της Δ.Ε.Π.Α.

    Η κυβέρνηση αναιρώντας ξανά κάθε «ελπιδοφόρα» βαρύγδουπη εξαγγελία του παρελθόντος, επιχειρεί όχι μόνο τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων αλλά και την απόλυτη καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Δ.Ε.Π.Α και υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά τους.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα