Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

el3anna/flickr.com

Προσοχή: Το άρθρο αυτό ΔΕΝ ενημερώνεται πλέον και μπορεί να περιέχει λανθασμένες πληροφορίες. Για ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, δείτε: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

Τελευταία ενημέρωση: 2 Φεβρουαρίου 2018

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, έχει καθιερωθεί η παράταση λειτουργίας σε Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Εκτός από τις νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές και τις γραμμές 24ωρης λειτουργίας, το Τραμ ήταν το μέσο που ξεκίνησε λειτουργώντας όλο το 24ωρο τις δύο μέρες αυτές, ενώ το Μετρό και ο Ηλεκτρικός ακολούθησαν το 2008, με δίωρη παράταση λειτουργίας.

Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να πληροφορήσει για το ωράριο που ισχύει σήμερα και θα ενημερώνεται σε περίπτωση μεταβολών.

Μετρό

Στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) ισχύει 2ωρη παράταση της λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο (εξαιρούνται τα δρομολόγια Αεροδρομίου που εκτελούνται κάθε μέρα ως τις 23:00). Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά 15′.  Ενδεικτικά:

  • Τελευταίο δρομολόγιο από Ανθούπολη προς Ελληνικό: 02:05
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Ελληνικό προς Ανθούπολη: 02:01
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Δουκ. Πλακεντίας: 02:07
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Δουκ. Πλακεντίας προς Αγία Μαρίνα: 01:59
  • Τελευταία δρομολόγια από Σύνταγμα προς Ανθούπολη, Ελληνικό, Αγία Μαρίνα και Δουκ. Πλακεντίας: 02:20 (οι συρμοί αναχωρούν από το Σύνταγμα αφού επιβιβαστούν όλοι οι επιβάτες)

Αναλυτικά οι ώρες διέλευσης των τελευταίων δρομολογίων από κάθε σταθμό: Αναχωρήσεις Πρώτου/Τελευταίου Συρμού Μετρό


Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ)

Αν και από το Φεβρουάριο του 2008 ίσχυε η δίωρη παράταση λειτουργίας, το μέτρο ανεστάλη “επ’ αόριστον” τον Ιούνιο του 2010 ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, και στη συνέχεια καταργήθηκε, καθώς κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο. Τα τελευταία δρομολόγια στην γραμμή 1 του Μετρό παραμένουν αμετάβλητα όλες τις μέρες τις εβδομάδας. Ενδεικτικά:

  • Τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά προς Πειραιά: oo:15
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά προς Ομόνοια: 00:30
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Κηφισιά: 00:15
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Ομόνοια: 00:30
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Ομόνοια προς Πειραιά: 00:47
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Ομόνοια προς Κηφισιά: 00:36

Αναλυτικά οι ώρες διέλευσης των τελευταίων δρομολογίων από κάθε σταθμό: Πρώτα και Τελευταία Δρομολόγια ΗΣΑΠ


Τραμ

Το Τραμ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 με 24ωρη λειτουργία κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Από το χειμώνα του 2010 το μέτρο όμως καταργήθηκε για λόγους μείωσης του κόστους. Από τότε, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ισχύει δίωρη παράταση της λειτουργίας και έτσι πραγματοποιεί δρομολόγια έως τις 2:30 π.μ.

Αναλυτικά οι ώρες διέλευσης των τελευταίων δρομολογίων από τις στάσεις: Πρώτα και Τελευταία Δρομολόγια Τραμ


Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Τα τελευταία δρομολόγια στις περισσότερες γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ ξεκινούν γενικά γύρω στις 23:00 – 00:00, αν και κάποιες γραμμές ολοκληρώνουν τα δρομολόγιά τους αρκετά νωρίτερα.

Μπορείτε να δείτε τις προγραμματισμένες ώρες αναχώρησης από τις αφετηρίες και τα τέρματα κάθε γραμμής στην ιστοσελίδα της τηλεματικής. Μπορείτε να επιλέξετε από όλες οι γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας.

Για τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ που κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες, δείτε: Τα νυχτερινά Λεωφορεία της Αθήνας

 

Προαστιακός

Στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια παραμένουν αμετάβλητα όλες της μέρες της εβδομάδας. Δείτε: Τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας.

Ενδεικτικά:

  • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αεροδρόμιο: 20:44
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα προς Αεροδρόμιο: 21:01
  • Τελευταίο δρομολόγιο από ΣΚΑ προς Αεροδρόμιο: 21:25
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Αεροδρόμιο προς Πειραιά: 22:09
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Αεροδρόμιο προς Αθήνα: 22:50
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Κιάτο: 22:17
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Κιάτο προς Αθήνα: 21:59
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα προς Χαλκίδα: 21:51
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα: 22:26

 

Δείτε επίσης:

 

Φωτο: el3anna/flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0)

Συντόμευση: http://is.gd/weekend

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

25 Comments

  1. και τώρα που μιλάμε για αναδιοργάνωση των ΜΜΜ που φάνηκε έμπρακτα με τη μεγάλη μείωση στις μηνιαίες κάρτες θα πρέπει να μιλήσουμε και για τα νυχτερινά δρομολόγια. Επαναφορά των δρομολογίων των υφισταμένων γραμμών ανά μισή ώρα και ενίσχυση αυτών και με άλλες γραμμές (π.χ. του 608) θα ήταν μία ακόμα σωστή κίνηση

  2. από τις 11 και τέταρτο περίπου σήμερα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου,έχει κλείσει ο σταθμός ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω. ακούστηκαν διάφορες εκδοχές.. για ατύχημα και άφιξη του ΕΚΑΒ η για φάρσα για βόμβα. κάποια είδηση για το τι συμβαίνει αλήθεια και αν θα ανοίξει πάλι. Επίσης τι θα γίνει με την απαράδεχτη κατάσταση των δρομολογίων της ΕΘΕΛ προς Αιγάλεω, Χαϊδάρι κλπ

  3. μήπως πρέπει να κάνουμε μια οργανωμένη κίνηση, όπως μια ομαδική επιστολή προς τον ΟΑΣΑ, για να επαναφέρει και ο ΗΣΑΠ τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια της Παρασκευής και του Σαββάτου? έτσι και αλλιώς είναι πια παράδοξο η καινούρια εταιρία “Σταθερές Συγκοινωνίες” να εφαρμόζει τα βραδυνά δρομολόγια μόνο στο μισό της δίκτυο!!
    όσο για το λεωφορείο 500, η συχνότητα των δρομολογίων του κάθε 1 ώρα και βάλε έχει κάνει πια απαγορευτική την αναμονή στη στάση!

      • Με τις παρούσες συνθήκες, όπου τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ μειώνονται συνεχώς από βδομάδα σε βδομάδα, και που Σάββατο και Κυριακή συμφέρει σχεδόν να μετακινείσαι με τα πόδια από το να περιμένεις 45 λεπτά στη στάση, ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δεδομένο. Σε λίγους μήνες από σήμερα μπορεί να μην υπάρχει λόγος για ένα άρθρο “Συγκοινωνίες, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ”.

        Τώρα, όσον αφορά τον ΗΣΑΠ, σε πρώτη φάση θα ρωτήσουμε αν υπάρχει πρόθεση να επαναφερθεί η δίωρη παράταση κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μετρό και ΗΣΑΠ είναι πλέον κάτω από την ίδια εταιρεία, αλλά στο οργανόγραμμα όπως σχεδιάζεται έχουν ξεχωριστό προσωπικό, προϊσταμένους κ.λπ. Θα ενημερώσουμε όταν έχουμε κάτι νεότερο, μάλλον και μέσα στη βδομάδα.

  4. Θαυμάσια, υπέροχα, εξαιρετική πρωτοβουλία.
    Τώρα, παρακαλώ, μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κάτι και γι αυτούς που ταλαιπωρούνται την ημέρα;
    Για παράδειγμα, γιατί πουθενά δεν βρίσκει κανείς τα δρομολόγια των συγκοινωνιών; Αυτά που υπάρχουν στις αφετηρίες και στην ιστοσελίδα του OASA καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Γιατί πρέπει να ξυπνώ αξημέρωτα και να φτάνω μια ώρα νωρίτερα στη δουλειά μου, επειδή δεν ξέρω πότε θα περάσει το λεωφορείο; Πόσο δύσκολο θα ήταν να αναρτηθούν τα σωστά δρομολόγια σε κάθε στάση; Στο δίκτυο; Πόσο δύσκολο θα ήταν να τηρούνται; Να γίνουν πιο τακτικά;
    Και δε θα μιλήσω καν για τις απεργίες κάθε εβδομάδα.

    • Σας ευχαριστώ αλλά δεν καταλαβαίνω τι μας προτείνετε να κάνουμε.

      Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν https://athenstransport.com/2011/09/11/buses-winter-2011/ ότι τα δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ είναι πολλές φορές εικονικά καθώς δεν υπάρχει πάντα διαθέσιμο προσωπικό για να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια (δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν υπερωρίες) και επίσης δεν υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία (δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά και επισκευές). Έτσι τα δρομολόγια προσαρμόζονται από βδομάδα σε βδομάδα και από μέρα σε μέρα ανάλογα με τα διαθέσιμα μέσα.

      Θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΣΑ και να τους μεταφέρετε τα παράπονά σας.

      • Η διαμαρτυρία μου απευθυνόταν στους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ και το νόημα ήταν “Αφού κόπτεστε ότι θέλετε να εξυπηρετήσετε τον κόσμο, γιατί δεν κάνετε κάτι που θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους, δηλαδή να κάνετε πιο πυκνά και πιο αξιόπιστα τα ημερήσια δρομολόγια;”
        Όσο για τον ΟΑΣΑ, έχω τηλεφωνήσει και στείλει e-mail αρκετές φορές, όλες χωρίς αποτέλεσμα. Συμπεραίνω ότι οι υπεύθυνοι του οργανισμού δεν ενδιαφέρονται διόλου για το επιβατικό κοινό και οι αποφάσεις τους δε λαμβάνονται με κριτήριο την εξυπηρέτηση των επιβατών. Το ποια κριτήρια υπαγορεύουν αυτές τις αποφάσεις, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

  5. Η νυχτερινή εξυπηρέτηση δεν είναι μόνο για όσους βγαίνουν για βόλτα αν και είναι και αυτοί αρκετοί. ξεχνάμε τους εργαζόμενους που τους βγαίνει η πίστη ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες να δουλεύουν στις διάφορες καφετέριες και στα εστιατόρια και άλλα νυχτερινά κέντρα, για να βγάλουν ένα μεροκάματο που το πλήρωσαν με άπειρη κούραση. και στο τέλος, ενώ τις ώρες δεν τις αποφασίζουν αυτοί, αναγκάζονται να πληρώνουν ταξί… αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να απορώ… αυτή είναι η καλή πολιτική προστασία και υπηρεσία που μας προσέρει η πολιτεία μια ζωή τώρα.

  6. Είμαστε σοβαροί; Το 040 είναι πάντα γεμάτο.
    Τώρα για εισιτηροδιαφυγή, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και έχουν μηχανισμούς για να το λύσουν.
    Εγώ σαν πολίτης χτυπαώ πάντα εισιτήριο πάντως και το 040 είναι γραμμή ζωής.

  7. Παλαιότερα υπήρχε οδηγία της ΕΘΕΛ να επιτρέπεται η χρήση των νυκτερινών δρομολογίων του αεροδρομίου και για ενδιάμεσους προορισμούς, αλλά οι οδηγοί έγραφαν την οδηγία κανονικά – είχαν γίνει αρκετές φασαρίες – και τελικά στα μουλωχτά μάλλον απέσυραν την οδηγία!

    • εχει δικιο ο ea1969. παλιοτερα μου ετυχε να σταματησει σε σταση που βρισκομουν αργα το βραδυ το χ95, να αποβιβασει εναν επιβατη αλλα ο οδηγος να μην δεχτει να επιβιβαστω εγω!! τοση αγαπη για τους επιβατες!!
      οσο για τα νυχτερινα δρομολογια, ο οασα υστερα απο ερωτηση μου μού εστειλε εγγραφο που λεει οτι ολες οι νυχτερινες γραμμες θα αναδιοργανωθουν λογω χαμηλης επιβατικης κινησης…εγω παντως οσες φορες εχω μπει στη 500 ειναι γεματη και στο τρολει 11 ειναι ασφυχτικα…ολοι καταλαβαινουμε οτι προσπαθουνε με τεχνασματα να τις καταργησουν και να πληρωνουμε ταξι διπλη ταριφα μονιμα…

      • μολις βρηκα στα emails μου τα 2 εγγραφα που μου εστειλε ο οασα για τις νυχτερινες λεωφορειακές γραμμες και αυτες του αεροδρομιου. οσον αφορα την ελευθερη επιβιβαση κατα τις μεταμεσονυχτιες ωρες στα λεωφορεια προς αεροδρομιο, το εγγραφο αναφερει οτι ισχυε μεχρι τις 10/9/2009 αλλα οι οδηγοι δεν την εφαρμοζαν γιατι συχνα υπηρχαν διαπληκτισμοι μεταξυ των επιβατων με αντικοικωνικη συμπεριφορα, για αυτο και σταματησε το μετρο αυτο .
        οσον αφορα τα νυχτερινα δρομολογια, ο οασα αναφερει πιθανη αναστολη ολων των νυχτερινων ΜΜΜ κυριως λογω της χαμηλης επιβατικης κινησης, φαινομενων αυξημενης επικινδυνοτητας και εισιτηροδιαφυγης!
        νομιζω πως τα χρονια προβληματα του οασα διογκωνονται κατα τις μεταμεσονυκτιες ωρες και με αφορμη και τα μεγαλα ελλείμματα του οργανισμου μαλλον θα εφαρμοσει το δογμα “ποναει χερι, κοβει χερι”

  8. τα λεωφορεια για αεροδρομιο μπορει να ειναι 24ωρα αλλα δυστυχως επιβιβαζουν/αποβιβαζουν επιβατες μονο προς/απο το αεροδρομιο. μπορει αυτο το μετρο να ειναι σωστο μεχρι τα μεσανυχτα αλλά τις μεταμεσονυχτιες ωρες θα επρεπε να ενταχθουν στο δικτυο βραδυνης συγκοινωνιας με ελευθερη επιβιβαση/αποβιβαση, τουλαχιστον στις στασεις που σταματανε.

    • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Επιφυλάσσομαι για το εάν απαγορεύεται η αποβίβαση/επιβίβαση αν ο τελικός προορισμός δεν είναι το αεροδρόμιο. Θα το κοιτάξω και θα απαντήσω σύντομα.

      • Πράγματι υπάρχει περιορισμός αποβίβασης στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και περιορισμός επιβίβασης στην κατεύθυνση από Αεροδρόμιο. Όπως έχω όμως επισημάνει πρόκειται για γραμμές EXPRESS (χωρίς πολλές στάσεις) που έχουν ως σκοπό να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες του Δ.Α.Α. Επίσης, έχω επισημάνει ότι ισχύει διαφορετική τιμή εισιτηρίου.

      • παλιοτερα επιτρεποταν η ελευθερη επιβιβαση/αποβιβαση κατα τις μεταμεσονυχτιες ωρες στα λεωφορεια του αεροδρομιου. δεν γνωριζω για ποιο λογο σταματησε αυτη η “διευκολυνση”. προτεινω λοιπον να επανελθει ακομα και αν διατηρηθει η τιμολογιακη πολιτικη (εισιτηριο 4 ευρω) για ολους τους επιβατες, ανεξαρτητου προορισμου. απο την αλλη, ελευθερη εισοδο μπορουν να εχουν οι κατοχοι της καρτας των απεριοριστων διαδρομων για ολα τα μεσα (45 ευρω) οι οποιοι θα επρεπε να δικαιουνται το αυτονοητο, δηλ. την διακινηση τους με ολα τα ΜΜΜ ολο το 24ωρο

  9. Πολλές φορές 12 το βράδυ με 6 το πρωί έχω δει τρόλεϊ να ανεβοκατεβαίνει την Αλεξάνδρας. Δεν γράφει αριθμό αλλά μόνο προορισμό, αν θυμάμαι καλά “Πατήσια”. Ξέρετε μήπως το δρομολόγια και την διαδρομή;

    • Καλησπέρα, το Τρόλεϊ 11 είναι η μοναδική γραμμή Τρόλεϊ που λειτουργεί όλο το 24ωρο και δεν διέρχεται από την Αλέξάνδρας. Τα οχήματα που έχεις δει πιθανόν να αποσύρονται ή να κινούνται προς την αφετηρία τις πρωινές ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*