Αναπροσαρμογή δρομολογίων νυκτερινών λεωφορειακών γραμμών από την 1 Αυγούστου

Σε αναπροσαρμογή λεωφορειακών γραμμών και επέκταση της ωραρίου λειτουργίας τους κατά τις βραδινές ώρες προχωράει ο ΟΑΣΑ από την 1 Αυγούστου 2011. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και η ενίσχυση της σύνδεσης βασικών συγκοινωνιακών κόμβων της πρωτεύουσας, όπως το λιμάνι του Πειραιά, ο Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, από την 1 Αυγούστου επεκτείνεται το ωράριο από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5:30 το πρωί και αναπροσαρμόζεται η διαδρομή κατά τις ώρες αυτές των παρακάτω γραμμών (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναμένεται ενημέρωση των σελίδων δρομολογίων):

  • Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ : Από τις 00.30 έως τις 05.30 επεκτείνεται η διαδρομή από τη πλατεία Συντάγματος έως το λιμάνι του Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη). Η διαδρομή διέρχεται μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Για τις πρωινές ώρες, δηλαδή από τις 05.30 έως και τα μεσάνυχτα ισχύει το σημερινό της τέρμα (πλατεία Συντάγματος).
  • Χ93 ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ- ΑΕΡ/ΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Από τις 00.30 έως τις 05.30 επεκτείνεται η διαδρομή της υφιστάμενης γραμμής μέχρι το λιμάνι του Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη). Η διαδρομή διέρχεται μέσω της Λεωφόρου Κηφισού. Για τις πρωινές ώρες, δηλαδή από τις 05.30 έως και τα μεσάνυχτα ισχύει το σημερινό της τέρμα (Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού)
  • Χ96 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ EXPRESS (μέσω Λ. Ποσειδώνος και Λ. Βάρης), ενισχύονται τα δρομολόγιά της ώστε να διευκολύνθεί την εξυπηρέτηση των επιβατών από το Λιμάνι του Πειραιά και προς το Αεροδρόμιο.
Ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει ότι οι επιβάτες που επιβιβάζονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποβιβάζονται σε όλες τις στάσεις κατά μήκος των αξόνων κατόπιν ενημέρωσης του οδηγού, καθώς και να χρησιμοποιούν το κανονικό εισιτήριο.  Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται σημαντικά ο επιβάτης ώστε να διανύει την μικρότερη δυνατή απόσταση έως τον τελικό προορισμό του.

 

 

Πηγή: ΟΑΣΑ

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter