Απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αυτή την εβδομάδα.  Την Πέμπτη εξάλλου προβλέπεται η ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) μέχρι τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Υπενθυμίζεται ότι ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα επέλθει μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται έως και μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9:00 π.μ. Όλη τη μέρα δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3. Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ θα παραμείνουν κλειστεί της Τετάρτη. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, την Τετάρτη δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. – 18:00, ενώ την Πέμπτη από τις 9:00 π.μ. και κανονικά για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στο Τραμ, την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:οο π.μ. και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:00. Υπενθυμίζεται ότι ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα επέλθει έως και μιάμιση ώρες μετά τη λήξη της στάσης εργασίας, ενώ οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται έως και μιάμιση ώρες πριν την έναρξη της στάσης.

Όσον αφορά τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, ήδη εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί η 3ήμερη απεργία των μηχανοδηγών και ηλεκτροδηγών για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου (Τρίτη – Πέμπτη). Η απεργία κρίθηκε νόμιμη την Παρασκευή από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Τις μέρες αυτές, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού σε όλη την Ελλάδα, ενώ το Μετρό δεν θα κυκλοφορεί στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Υπενθυμίζεται ότι λόγω βλάβης στο σύστημα ηλεκτροκίνησης του Προαστιακού, έχουν ανακοινωθεί τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Χειρόφρενο και για τα Ταξί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5:00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 5:00 π.μ. της Πέμπτης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα και καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου λόγω συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η 48ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ανεστάλη. Θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της της Τρίτης μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τέλος, κανένα δρομολόγιο Πλοίων δεν θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου λόγω 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες απεργίες των μέσων, όσοι Αθηναίοι δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης καθώς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην μετακίνηση των συμπολιτών τους μπορούν να δοκιμάσουν το carpooling (twitter hashtag #carpoolgr)

Πηγή: ΟΑΣΑ, ΣΑΤΑ, ΕΕΕΚΕ, ΠΝΟ, ΠΕΜΕΝ, Τα Νέα, ΣΚΑΙ, φωτογραφία: Demotix.com

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

4 Comments

  1. Τα λεωφορεία των Δήμων λειτουργούν?
    Αν υπάγονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μήπως απεργούν όπως οι σκουπιδιαραίοι?
    Πού μπορούμε να μάθουμε? Το σαιτ του Δήμου μου ειναι down.

  2. Kι αν κάποιος θέλει να αλλάξει γραμμή στο μετρό πως θα το κάνει αν είναι κλειστός ο σταθμός του συντάγματος;

Comments are closed.