Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Μειώνονται συνεχώς τα δρομολόγια σε Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Share

    Οι δραματικές μειώσεις στις συχνότητες διέλευσης λεωφορείων και Τρόλεϊ τους τελευταίους μήνες λόγω ελλείψεων προσωπικού και οχημάτων έχουν αυξήσει κατά πολύ της ταλαιπωρία των επιβατών.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, σε διάστημα 2 χρόνων έχει επιβληθεί μείωση άνω των 1000 βαρδιών. Σήμερα, δρομολόγια εκτελούν 1.350 λεωφορεία με 2.500 βάρδιες, όταν πέρυσι τέτοια εποχή κυκλοφορούσαν 1.600 λεωφορεία με 3.650 βάρδιες. Η εφαρμογή του προγράμματος εφεδρείας στο προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών, σε συνδυασμό με τις  μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων έχουν ως αποτέλεσμα το διαθέσιμο προσωπικό να μην επαρκεί για την πραγματοποίηση όλων των δρομολογίων.

    Παράλληλα, πολλά οχήματα παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια λόγω έλλειψης χρηματοδότησης για αγορά ανταλλακτικών και έλλειψης τεχνικού προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 2.200 λεωφορείων που αποτελούν τον στόλο της ΟΣΥ, περίπου 700 παραμένουν στα αμαξοστάσια, ενώ από τα 360 τρόλεϊ, εκτός κίνησης μένουν περίπου τα 200. Τα προβλήματα οξύνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου, από τις επιλογές της διοίκησης για την κατανομή των γραμμών ανά αμαξοστάσιο και τους τύπους των οχημάτων που δρομολογούνται ανά γραμμή.

    Τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΟΑΣΑ είναι εμφανή και στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Στον ΗΣΑΠ, όπου από αύριο Δευτέρα η γραμμή θα λειτουργεί σε όλο το μήκος της, από τους 32 συρμούς θα κυκλοφορούν 18-20. Στο Μετρό, ο χρόνος αναμονής κατά τους τελευταίους μήνες είναι 5-6 λεπτά σε ώρες αιχμής, από 3 λεπτά, τα προηγούμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, περαιτέρω περικοπές σε δρομολόγια αναμένονται από την 1η Ιανουαρίου, ενώ ενδεχεται να επηρεαστούν σύντομα και τα βραδινά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

    Πηγές: Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ethnos.gr

    Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

     

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα