Προαναγγελία Κινητοποιήσεων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Σε συντονισμένες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΗΣΑΠ – Μετρό – Τραμ) της Αθήνας, σε κοινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2011.

Οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν από κοινή Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, χωρίς εκείνες τις ώρες να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ προχώρησαν σε κοινές δράσεις ενάντια σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αναρτώντας πανό σε διάφορους σταθμούς και στάσεις και των τριών συγκοινωνιακών μέσων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θεωρώντας αδιανόητο να πληρώσουν οι επιβάτες το κόστος των κυβερνητικών επιλογών της μείωσης του προσωπικού, των κλειστών εκδοτηρίων και των ανύπαρκτων ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής», και διεκδικούν:

  •  Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009, και
  • Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρεται πως θα αναπληρωθούν τα διαφυγόντα κέρδη τις ημέρες απεργίας του προσωπικού (κάτι που θα κάνει πιο πιθανή της αύξηση της τιμής των εισιτηρίων) ή πώς θα αποζημιωθεί το επιβατικό κοινό που για άλλη μία φορά θα ταλαιπωρηθεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το Athens Transport στο Twitter, στο Facebook ή στο Google+ και προσθέστε στους σελιδοδείκτες σας (bookmarks) τη σελίδα Athens Transport / Απεργίες

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.