Έργα προσεχώς στο τμήμα Πειραιάς – Φάληρο του ΗΣΑΠ

20080517-Piraeus-B032

Εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής θα πραγματοποιηθούν σύντομα στο τμήμα Πειραιάς – Φάληρο της γραμμής του ΗΣΑΠ. Ο σχετικός διαγωνισμός, προϋπολογισμού περίπου 60,000 € βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το τμήμα Πειραιάς – Φάληρο ήταν το μόνο τμήμα όπου δεν πραγματοποιήθηκαν έργα κατά την τελευταία εργολαβία για την αντικατάσταση της υποδομής – επιδομής της γραμμής. Οι εργασίες τότε είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2009, και μετά από πολλές καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2011.

Το τμήμα της γραμμής από το Φάληρο ως τον τερματικό σταθμό του Πειραιά έμεινε εκτός καθώς η τότε διοίκηση των ΗΣΑΠ θεωρούσε ότι οι εργασίες για την υπογειοποίηση της γραμμής και την κατασκευή του νέου σταθμού Καμίνια δεν θα καθυστερήσουν. Ωστόσο, το έργο αυτό έμεινε στον πάγο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και είναι άγνωστο πότε και αν θα προχωρήσει.

Παράλληλα, η πολύ κακή κατάσταση της γραμμής στο σημείο αυτό αναγκάζει τους συρμούς να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες λόγω του κινδύνου πρόκλησης βλαβών ή ατυχημάτων.

Οι εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις βραδινές ώρες και έτσι, εκτός απροόπτου, δεν προβλέπεται να επέλθουν μεταβολές στα δρομολόγια.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ, φωτο: Wikimedia Commons 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Σας γράφω σχετικά με την απαράδεκτη ποιότητα αέρα μέσα στα βαγόνια του ηλεκτρικού. Η μυρωδιά από τα προφανώς βρώμικα και μολυσμένα φίλτρα του air condition έχει καταντήσει αφόρητη. Άτομα όπως εγώ με σοβαρή αλλεργική βρογχίτιδα είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε καθημερινά αυτή την κατάσταση. Δεν θα πρέπει ο ΗΣΑΠ να μεριμνήσει για μία λύση?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*