Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό: Ιούνιος – Ιούλιος 2013

Νεότερη ενημέρωση: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό: Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2013


Μετά από χρόνια αναμονής για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, και Ελληνικό) αναμένεται να εξυπηρετούν 80.000 περίπου επιβάτες ανά μέρα μειώνοντας το χρόνο μετακίνησης από το Ελληνικό προς το Σύνταγμα σε 14 λεπτά.

Με την προσθήκη των σταθμών αυτών, το σύνολο των σταθμών του δικτύου του Μετρό φτάνει τους 60 (20 για τη γραμμή 2). Το συνολικό μήκος και των τριών γραμμών φτάνει τα 79 km (18,3 για τη γραμμή 2).

Μαζί με τα εγκαίνια των σταθμών, τέθηκαν σε ισχύ μεταβολές στα δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, οι οποίες, κρίνοντας από τα σχόλια στο σχετικό post, δεν ικανοποίησαν μέρος του επιβατικού κοινού.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί ο 7ος και τελευταίος νέος σταθμός του Μετρό για φέτος, ο σταθμός Αγία Μαρίνα, τερματικός σταθμός της γραμμής 3, μετά το Αιγάλεω.

Επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά

Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Αισιόδοξα συνεχίζουν να είναι τα νέα από την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα προς το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Οι εργασίες συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα ή καθυστερήσεις.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ημέρα παράδοσης των νέων σταθμών της γραμμής 2, πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς του Μηχανήματος Κατασκευής Σηράγγων (μετροπόντικας) από το λιμάνι της Ελευσίνας προς το φρέαρ εισόδου του μετροπόντικα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συναρμολόγησης του μετροπόντικα ώστε να ξεκινήσει την πορεία του προς τον Πειραιά μέσα στο φθινόπωρο.

Η εξέλιξη των εργασιών στην επέκταση κατά τους τελευταίους 2 μήνες έχει ως εξής:

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πλάκας θεμελίωσης (οπλισμός και σκυροδέτηση) καθώς και η διάτρηση δοκών προπορείας προς Πειραιά στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ.
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συναρμολόγηση του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στο φρέαρ εισόδου του καθώς και οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής αντιστήριξης της σήραγγας ΝΑΤΜ προς το Σταθμό Αγ. Μαρίνα.
  • Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές εργασίες και οι διερευνητικές τομές στο δυτικό πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου στο σταθμό Αγ. Βαρβάρα.
  • Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον και η 3 φάση της κυκλοφοριακής ρύθμισης στο Σταθμό Κορυδαλλό. Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έγινε επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. 
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιολογικές τομές, η παράκαμψη του δικτύου ΟΤΕ επι της οδού Δημητρακοπούλου καθώς και οι κατεδαφίσεις των απαλλοτριωμένων κτισμάτων στο Σταθμό Μανιάτικα.
  • Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο τμήμα που τελεί υπο κατάληψη στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στο Σταθμό Δημοτικό Θέατρο.
Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Πηγή: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Δείτε επίσης: 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*