Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, οι νέοι σταθμοί του Μετρό

Στις 12:00 το μεσημέρι παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ελληνικό με τέσσερις νέους σταθμούς (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό). Τα εγκαίνια έγιναν από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδη.

Λόγω, της λειτουργίας των νέων σταθμών, θα ισχύσουν μεταβολές στα δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τα νότια προάστια. Διαβάστε αναλυτικά.

Επίσης, 17 νέοι συρμοί του μετρό αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, οι σταθμοί θα είχαν παραδοθεί ήδη από το 2009. Η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε το 2010 λόγω κατασκευαστικών δυσκολιών, αλλά η παράδοσή τους καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Και οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου (ΗλιούποληΆλιμοςΑργυρούποληΕλληνικό). Οι αποβάθρες των σταθμών έχουν μήκος 110 μ. και αποτελούνται από 3 επίπεδα.

elliniko_openning_20130725

 Με την προσθήκη των 4 νέων σταθμών, ο συνολικός αριθμός όλων των σταθμών του Μετρό της Αθήνας φτάνει τους 60, ενώ το συνολικό μήκος και των τριών γραμμών φτάνει τα 79 km (18,3 km για τη γραμμή 2). Η διαδρομή από το Ελληνικό έως το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά, ενώ από τους νέους σταθμούς αναμένεται να διακινούνται καθημερινά 80.000 επιβάτες.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί η επέκταση γραμμής 3 προς Αγία Βαρβάρα (σταθμός Αγία Μαρίνα).

Διαβάστε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό

Πηγές: ΣΤΑΣΥ, Αττικό Μετρό

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.