Κλειστοί 3 σταθμοί του Μετρό το βράδυ της Κυριακής

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο athenstransport.com/strikes

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί ΚεραμεικόςΕλαιώνας και Αιγάλεω της γραμμής 3 του Μετρό, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι συρμοί της γραμμής 3 του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Μοναστηράκι. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ιδρύεται η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή X50 «ΣΤ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ», με αφετηρία στην οδό Όθωνος, στο Σύνταγμα, και κυκλική διαδρομή ως το Αιγάλεω.

Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:

 •  «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Ζήνωνος και Μενάνδρου
 • «ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Λεωνίδου και Μεγ. Αλεξάνδρου (εξυπηρέτηση σταθμού Κεραμεικού)
 • «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Εμ. Παππά και Νάξου (εξυπηρέτηση σταθμού Ελαιώνα)
 • «ΣΜΥΡΝΗΣ» για επιβίβαση-αποβίβαση, επί της οδού Δημαρχείου, μεταξύ Σμύρνης και Ιεράς Οδού. (εξυπηρέτηση σταθμού Αιγάλεω)
 • «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ εν. Νάξου και Εμ. Παππά (εξυπηρέτηση σταθμού Ελαιώνα)
 • «ΣΙΔΕΡΑ» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Τριπτολέμου και Ιάκχου (εξυπηρέτηση σταθμού Κεραμεικού)
 • «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» επί της Πειραιώς, μεταξύ Γερανίου και Σωκράτους

Στην κατεύθυνση από Αιγάλεω προς Σύνταγμα, το τελευταίο δρομολόγιο από τη στάση «ΣΜΥΡΝΗΣ» θα είναι στις 00:10 (πρωί Δευτέρας), ενώ στην κατεύθυνση από Σύνταγμα προς Αιγάλεω, το τελευταίο δρομολόγιο από την Αφετηρία «Οδός Όθωνος» θα είναι στις 00:25 (πρωί Δευτέρας).

Οι σταθμοί του Μετρό θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό.  Ο σταθμός, που αναμενόταν να παραδοθεί το Σεπτέμβριο αλλά καθυστέρησε λόγω τεχνικών προβλημάτων, έχει νέα πιθανή ημερομηνία παράδοσης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

7 Comments

 1. Λοιπόν, είχαμε τα εξής δεδομένα, βάσει του site της Αττικό Μετρό:

  Όσον αφορά την επέκταση στο Ελληνικό, στο site της Αττικό Μετρό έγραφε: Μάρτιος 2012-Ιούλιος 2013. Όντως, οι σταθμοί άνοιξαν 26 Ιουλίου.

  Όσον αφορά την επέκταση στο Περιστέρι, στο site της Αττικό Μετρό έγραφε: Μάρτιος 2012-Απρίλιος 2013. Όντως, οι σταθμοί άνοιξαν 4 Απριλίου.

  Για την επέκταση προς Αγία Μαρίνα, στο site της Αττικό Μετρό, έγραφε: Μάρτιος 2012-Σεπτέμβριος 2013. Ωστόσο, 29 Αυγούστου βγήκε ανακοίνωση η οποία έλεγε πως ο σταθμός θα ανοίξει 2 μήνες αργότερα, και μάλιστα έλεγαν στην ανακοίνωση πως θα ενημέρωναν σύντομα για την νέα ημερομηνία ανοίγματος. Έτσι, στις 18/9/2013, διόρθωσαν τον μήνα και από Σεπτέμβριο 2013, τον έκαναν Νοέμβριο 2013, που σήμαινε ότι, επισήμως τουλάχιστον, ο σταθμός θα άνοιγε τον Νοέμβριο, το ότι έπεσαν όμως έξω, είναι άλλο θέμα.

  Αν εσείς έχετε εσωτερική πληροφόρηση, αυτό είναι άλλο θέμα, εγώ απλώς ανέφερα τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία που δημοσίευε κατά καιρούς η Αττικό Μετρό. Αν θέλετε βάζω και link.

  • Δεν χρειαζόταν όλο αυτό το κατεβατό γιατί αν δεις το site τώρα, γράφει Δεκέμβριος 2013. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ημερομηνία για την παράδοση του σταθμού. Όσα γράφονται στο ametro.gr έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα.

   • Ναι, το ξέρω, αναφερόμουν για την περίοδο που έγραφε Νοέμβριος 2013, όχι για τώρα.
    Και φυσικά χρειαζόταν το κατεβατό, για να στηρίξω τα λεγόμενά μου και για να αποδείξω πως βασιζόμουν σε επίσημες πληροφορίες. Τέλος πάντων, αν στην Αττικό Μετρό πέφτουν έξω συνεχώς σε αυτά που λένε, παραπληροφορώντας τους πολίτες οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση σε… ”ειδικές” πληροφορίες, είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί εκτίθενται, κανείς άλλος.

  • Επιμένεις να γράφεις κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Για να ανοίξει μέχρι τις 30 του μήνα (δηλαδή το επόμενο Σάββατο), θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία δε γίνονται πριν την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών στον επίσταθμο.

   • Πράγματι, η Αττικό Μετρό δεν έχει πει ποτέ ότι θα ανοίξει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Και επισήμως και ανεπισήμως δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία καθώς δεν έχουν τελειώσει ακόμα όλες οι εργασίες και οι δοκιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*