Νέα καθυστέρηση στην παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα του Μετρό

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό
Ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό

Αν και όλα έδειχναν πως η παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα του Μετρό θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέσα στο Σεπτέμβριο, η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε την καθυστέρηση της παράδοσης κατά 2 περίπου μήνες, περί το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, κατά τις καθιερωμένες τελικές δοκιμές φάνηκε ότι απαιτούνται επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης της εταιρίας SIEMENS, για την βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστημάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προς Πειραιά. Ως εκ τούτου η παράδοση στο επιβατικό κοινό του σταθμού Αγ. Μαρίνα μεταφέρεται χρονικά για περίπου 2 μήνες.

Η Αττικό Μετρό πάντως αποφεύγει να δώσει νέα πιθανή ημερομηνία παράδοσης σημειώνοντας πως η ακριβή ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους μόλις 1,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2011 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω (Google Maps). Η ονομασία του σταθμού κατά τη διάρκεια κατασκευής του ήταν Χαϊδάρι αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία δρόμου και εκκλησίας κοντά στο σταθμό), καθώς η κύρια είσοδος του σταθμού βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας. Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε σταθμός μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

Με την παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα ολοκληρώνεται η παράδοση νέων σταθμών του Μετρό για φέτος αλλά και για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια. Στις 6 Απριλίου παραδόθηκαν οι σταθμοί  Περιστέρι και Ανθούπολητης γραμμής 2, ενώ στις 27 Ιουλίου οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό της ίδιας γραμμής.

Διαβάστε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό

Πηγές: Αττικό Μετρό

 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*