Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ για τις προσλήψεις ελεγκτών

Την αντίθεσή της στις προσλήψεις ελεγκτών εισιτηρίων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ εκφράζει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. Πρόσφατα, 200 άτομα επελέγησαν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του οργανισμού για 5μηνη απασχόληση ως ελεγκτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, οι προσλήψεις των ελεγκτών δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της ΣΤΑΣΥ:

Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας έστω ένα μέρος των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό που υπάρχουν στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ επιλέγει να τις καλύψει μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνοντας μόνο για 5 μήνες 200 άτομα για την θέση των ελεγκτών κομίστρου, με καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ το μήνα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί με αυτό τον τρόπο ούτε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ αλλά ούτε να προσφέρει πραγματική δουλειά σε ανέργους. Το μόνο, που θέλει είναι να κρατήσει κάποιους εργαζόμενους σε ομηρεία μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου δίνοντας τους αντί για μισθό ένα…. φιλοδώρημα. Η μαυρογιαλουρίστικη αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Για την κάλυψη των αναγκών της ΣΤΑΣΥ σε προσωπικό, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ προτείνει την πρόσληψη τακτικού (και μόνιμου) προσωπικού το οποίο θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η πρόσληψη ελεγκτών εισιτηρίων μέσω του ΟΑΕΔ είναι μέρος των εξαγγελιών για την μείωση της εισιτηριοδιαφυγής.

Πηγή: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*