Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Γλυφάδα: Τραυματισμός ανηλίκου σε διάβαση του Τραμ

0
Ένας ανήλικος τραυματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από διερχομενο Τραμ στο κέντρο της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16:26 το απόγευμα, ο ανήλικος προσπάθησε να διασχίσει τον τροχιόδρομο του Τραμ σε σημείο διέλευσης πεζών μεταξύ των στάσεων Πλατεία Κατράκη και Παλαιό Δημαρχείο και είχε επαφή με διερχόμενο συρμό του Τραμ. Στο...

Λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν στα Τρίκαλα

Share

    a4d7edfd978c1e7f43c7b88e1bf19729_XL

    Τα Τρίκαλα επιλέχθηκαν ως μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Η πόλη της Θεσσαλίας μάλιστα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών. Μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών, και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι, μεταξύ των οποίων και η αδειοδότηση των οχημάτων από το υπουργείο Μεταφορών.

    Συγκεκριμένα, το έργο CityMobil2 ξεκίνησε επίσημα το 2012 και έχει διάρκεια 4 έτη. Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e-Trikala Α.Ε. συμμετέχει το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι 5 εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile).

    Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δοκιμή αυτών των οχημάτων θα γίνει αποκλειστικά για ερευνητικούς/πειραματικούς σκοπούς.

    Πηγή: Δήμος Τρικκαίων

    Creative Commons License

    Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα