Λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν στα Τρίκαλα

a4d7edfd978c1e7f43c7b88e1bf19729_XL

Τα Τρίκαλα επιλέχθηκαν ως μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Η πόλη της Θεσσαλίας μάλιστα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών. Μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών, και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι, μεταξύ των οποίων και η αδειοδότηση των οχημάτων από το υπουργείο Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, το έργο CityMobil2 ξεκίνησε επίσημα το 2012 και έχει διάρκεια 4 έτη. Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e-Trikala Α.Ε. συμμετέχει το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι 5 εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δοκιμή αυτών των οχημάτων θα γίνει αποκλειστικά για ερευνητικούς/πειραματικούς σκοπούς.

Πηγή: Δήμος Τρικκαίων

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*