Νέες τρίμηνες και εξαμηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ

Νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας που θα ισχύσουν για μετακινήσεις με τους συγκοινωνιακούς φορείς του Ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) καθιερώνονται  με την απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η τιμή των νέων καρτών υπολογίζεται με βάση την έκπτωση η οποία παρέχεται κατά την πώληση των ετήσιων καρτών ως εξής:

  • Κάρτα για όλα τα μέσα 6μηνης διάρκειας: 248 ευρώ
  • Κάρτα για όλα τα μέσα 3μηνης διάρκειας: 129 ευρώ
  • Κάρτα για Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, 6μηνης διάρκειας: 110 ευρώ
  • Κάρτα για Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ 3μηνης διάρκειας: 58 ευρώ.

Από την ανακοίνωση προκύπτει πως δεν θα διατίθενται κάρτες μειωμένης τιμής 3μηνης και 6μηνης διάρκειας, όπως συμβαίνει και με τις ετήσιες κάρτες.

Η ρύθμιση αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα από πολυάριθμους χρήστες των μέσων ΜΜΜ για έκδοση νέων πιο ευέλικτων και μειωμένης τιμής προϊόντων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει εδώ και και χρόνια κάρτες 6μηνης διάρκειας για τον Προαστιακό.

Δείτε επίσης:

Πηγή: athenstransport.com, ΥΠΟΜΕΔΙ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

3 Comments

  1. Αυτές οι προαναγγελόμενες τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες κάρτες απεριοριστών διαδρομών του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα αξίας 129 Ευρώ και 248 Ευρώ αντίστοιχα, θα ισχύουν για το αστικό κομμάτι του προαστιακού (Πειραιάς- Μαγούλα – Κορώπι) ή όχι;

    • Why not? Όταν γίνεται αναφορά σε κάλυψη για όλα τα μέσα, ουσιαστικά εννοούνται όλες οι γραμμές της ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ), συμπεριλαμβανομένων των γραμμών εξπρές του Αεροδρομίου και της γραμμής Ε22, οι γραμμές 1, 2 και το τμήμα ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΚΟΡΩΠΙ της γραμμής 3 του Μετρό, το δίκτυο του Τραμ και τα τμήματα ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΚΑ και ΜΑΓΟΥΛΑ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ – ΚΟΡΩΠΙ του Προαστιακού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*