Φθηνότερα τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ από το Σεπτέμβριο

Untitled

Είναι γεγονός. Φθηνότερα εισιτήρια θα πληρώνουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι επιβάτες των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα, η διάρκεια του οποίου θα μειωθεί από τα 90, στα 70 λεπτά  θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 σήμερα. Η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα είναι 0,60 ευρώ.

Όσον αφορά τις μηνιαίες κάρτες, η έκπτωση είναι μεγαλύτερη αφού η τιμή της κάρτας για όλα τα μέσα θα μειωθεί στα 30 ευρώ, από 45 ευρώ σήμερα, δηλαδή 1 ευρώ τη μέρα (μείωση 33%). Η αξία της μειωμένης κάρτας θα είναι 15 ευρώ.

Παράλληλα, καταργείται το εισιτήριο μίας διαδρομής για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ το οποίο ίσχυε από το 2011, καθώς και η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (ίσως η μόνη αρνητική είδηση).

Διαβάστε: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των αλλαγών στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Είναι σαφές πως με τις νέες τιμές δίνεται ώθηση στην αγορά μηνιαίων καρτών, αφού το κόστος της κάρτας ανά ημέρα του μήνα είναι 1 ευρώ, ενώ η αξία της διαδρομής για κάποιον που μετακινείται 2 φορές τη μέρα τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, η τιμή της διαδρομής αναλογικά είναι μόλις 0,75 λεπτά. Για δικαιούχους μηνιαίου εισιτηρίου η τιμή της διαδρομής πέφτει στα 38 λεπτά.

Τη μείωση στις τιμες των εισιτηρίων καρτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

Όπως ανκοίνωσε ο υπουργός Υποδομών στις αρχές Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν τουρνικέ (περιστρεφόμενες μπάρες μεταξύ πόρτας και οδηγού) στα λεωφορεία στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την πόρτα του οδηγού. Ακόμη, εξήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων, έτσι ώστε με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – σε δυο χρόνια – θα μειωθεί η λαθρεπιβίβαση.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από πέντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Παράλληλα με τις αλλαγές στο κόμιστρο και τους ελέγχους, θα προχωρήσει η συνολική αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, η οποία αναμένεται ότι θα χρειαστεί δύο περίπου χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Δείτε επίσης: 

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0