Επιστρέφει το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο του Προαστιακού;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το καλοκαίρι του 2015 θα επιστρέψει το απευθείας δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο του Προαστιακού σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία. Μέχρι σήμερα κάποιος που θέλει να μετακινηθεί από το Αεροδρόμιο προς τον Πειραιά ή αντίστροφα πρέπει να αλλάξει συρμό στο σταθμό ΣΚΑ ή απλά να χρησιμοποιήσει το μετρό αφού τα δρομολόγια Πειραιάς – Χαλκίδα του Προαστιακού εκτελούνται ανά 1 ή 2 ώρες.

Προϋπόθεση βέβαια για να επιστρέψει το δρομολόγιο είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα της ηλεκτροκίνησης στο ξεχασμένο τμήμα Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες και το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό να γίνει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι είναι συζητήσιμο.

Τις επόμενες εβδομάδες πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, πρόκειται να παραδοθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αφίδνες – Οινόη και έτσι η μετακίνηση στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα (το Οινόη – Χαλκίδα ηλεκτροδοτείται ήδη) θα γίνεται με συρμούς Desiro EMU.

Πηγή: Ημερησία

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

1 Comment

  1. Αδύνατο να γίνει η δημοπράτηση, η επιλογή αναδόχου, η ανάθεση και η ολοκλήρωση των εργασιών για την ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Τρεις Γέφυρες μέχρι το Καλοκαίρι του 2015!
    Στην καλύτερη περίπτωση κάπου το Καλοκαίρι του 2015 θα μπορούσαμε να έχουμε δρομολόγια Αθήνα-Αεροδρόμιο υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα υπογράψει με τον ανάδοχο του έργου “Ανάταξη Ηλεκτροκίνησης στο Τμήμα ΣΚΑ/Αχαρνές-Τιθορέα” συμπληρωματική σύμβαση για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Τρεις Γέφυρες-Σ.Σ. Αθήνας, που υπάρχει ως προαίρεση στην αρχική σύμβαση.
    Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα ΣΚΑ-Τρεις Γέφυρες βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση/υπό τάση.
    Όσο αφορά τα 40 λεπτά που λέει το άρθρο της Ημερησίας για το Πειραιάς-Αεροδρόμιο δε βγαίνει με τίποτα. Σε 40 λεπτά μπορεί να βγει το Αθήνα-Αεροδρόμιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*