Συμμετείχε και εργαζόμενος των ΗΣΑΠ στην τραμπούκικη επίθεση εις βάρος αφρικανού επιβάτη;

security2

Ενημέρωση: Το βράδυ της Δευτέρας μιλήσαμε με τη γυναίκα η οποία ανέβασε αρχικά το βίντεο στο youtube. Η ίδια μας επιβεβαίωσε ότι ο δεύτερος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο ήταν πράγματι μηχανοδηγός των ΗΣΑΠ. Αν και τηρούσε πιο επιφυλακτική στάση από τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι, προέτρεπε συνεχώς τον επιβάτη να μετακινηθεί σε άλλο βαγόνι ενώ απείλησε πως θα καλέσει και την Ασφάλεια.

Κατόπιν αυτών αναμένουμε την αντίδραση της ΣΤΑΣΥ.

—————————————————————————————–

Οι περισσότεροι πλέον έχουν δει το βίντεο με την τραμπούκικη και ρατσιστική συμπεριφορά σεκιουριτά σε επιβάτη στο σταθμό Κηφισιά των ΗΣΑΠ. Ο συμπεριφορά του υπαλλήλου σεκιούριτι καταδικάστηκε από τον ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ η οποία ζήτησε την απομάκρυνση από το πόστο του.

Ερωτηματικά όμως προκαλεί και η συμπεριφορά ενός δεύτερου άνδρα ο οποίος εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο. Ο δεύτερος άντρας πλησιάζει τον υπάλληλο σεκιούριτι μόλις αυτός του κάνει νεύμα. Στα χέρια του κρατάει ένα τσαντάκι, ίδιο με αυτό που βλέπουμε συχνά να κουβαλούν οι μηχανοδηγοί των ΗΣΑΠ. Ο ίδιος ο υπάλληλος σεκιούριτι ακούγεται ξεκάθαρα να λέει «οδηγός είναι» ενώ βρίσκεται δίπλα στον άνδρα αυτό.

Στη συνέχεια ο άγνωστος που παραμένει έξω από το συρμό λέει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω στον αφρικανό επιβάτη: «αφού σου λέει, πήγαινε», «πήγαινε το μπροστά να τελειώνουμε» και «εσένα θα βαρέσουνε». Καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, ο άνδρας αυτός υπερασπίζεται τον σεκιουριτά.

Προφανώς προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα για την ταυτότητα του άνδρα αυτού. Πρόκειται για υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ («οδηγός είναι», είπε ο σεκιουριτάς) ή για απλό περαστικό που για κάποιο λόγο εμπλέκεται στο περιστατικό.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και θα ενημερώσουμε το post μόλις υπάρξει απάντηση. Ελπίζουμε ότι και αυτή τη φορά η ΣΤΑΣΥ θα διερευνήσει αυτό το σοβαρό περιστατικό.

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*