Οργή για το ρατσιστικό περιστατικό με τον σεκιουριτά του ΗΣΑΠ – Η απάντηση από τη ΣΤΑΣΥ

security

Οργισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει βίντεο που παρουσιάζει υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι που εργάζεται στη γραμμή του ΗΣΑΠ να τραμπουκίζει αφρικανό επιβάτη.

Το βίντεο (το οποίο αρχικά κατέβηκε από το youtube, λογικά λόγω πολλών αναφορών από χρήστες για ρατσιστικό περιεχόμενο – αυτή τη στιγμή μπορείτε να το δείτε εδώ) δείχνει τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι να προσπαθεί να μετακινήσει τον επιβάτη από το σχεδόν άδειο βαγόνι σε άλλο βαγόνι καθώς μαζί του έχει μία βαλίτσα κανονικού μεγέθους. Ο υπάλληλος ακούγεται να λέει «δεν θα ξεκινήσει το τρένο αν δεν μετακινηθεί στο τελευταίο βαγόνι».

Πουθενά στον κανονισμό λειτουργίας δεν υπάρχει περιορισμός στην μεταφορά αποσκευών (εξαιρούνται τα ποδήλατα που μεταφέρονται μόνο στο πρώτο και το τελευταίο βαγόνι) μέσα στους συρμούς του Μετρό, αντίθετα με όσα επικαλείται ο συγκεκριμένος σεκιουριτάς. Επίσης ο μικρός όγκος της βαλίτσας αλλά και το σχεδόν άδειο βαγόνι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη μετακίνηση του επιβάτη για άλλους λόγους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Συμμετείχε και εργαζόμενος των ΗΣΑΠ στην τραμπούκικη επίθεση εις βάρος αφρικανού επιβάτη;

Αν και στο βίντεο αρχικά φαίνεται πως ένα τουλάχιστον άτομο που βρίσκεται εκτός του τρένου προτρέπουν τον επιβάτη να μετακινηθεί σε άλλο βαγόνι («αφού σου λέει, πήγαινε», «πήγαινε το μπροστά να τελειώνουμε» ), η γυναίκα που κινηματογραφεί τη σκηνή με το κινητό της και άλλα άτομα παίρνουν το μέρος του επιβάτη ο οποίος αρνείται να βγει από το βαγόνι.  Ο σεκιουριτάς απαντάει υποτιμητικά λέγοντας «εγώ κάνω κουμάντο». Όταν η γυναίκα ζητάει από το σεκιουριτά να καλέσει την αστυνομία, αυτός βγαίνει από το συρμό και φαίνεται πως εκείνη τη στιγμή κλείνουν οι πόρτες.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το βίντεο στο διαδίκτυο, η ΣΤΑΣΥ καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το πόστο του ενώ ξεκίνησε και τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου μας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το περιστατικό «μεμονωμένο» ενώ αναφέρει πως έχει ζητηθεί από την εταιρία security να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού της:

Από τις Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοινώνεται ότι τα δικαιώματα όλων των επιβατών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή ιθαγένειας, που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι αναφαίρετα και πρέπει να γίνονται σεβαστά όχι μόνον από το προσωπικό των συγκοινωνιακών εταιρειών του Ομίλου, αλλά και από το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων που με οποιονδήποτε τρόπο συνεργάζονται με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συγκοινωνίες Αθηνών δηλώνουν ότι πρόσφατο συμβάν στον ηλεκτρικό αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και έχουν ζητήσει ήδη από την συνεργαζόμενη εταιρία φύλαξης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού της, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους.

Η προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών διασφαλίζεται αφ΄ενός  με τους εσωτερικούς κανονισμούς προσωπικού κάθε εταιρείας των Συγκοινωνιών Αθηνών και αφ΄ετέρου με την Χάρτα Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές –Επιβάτες (Χ.Υ.Κ.), η εφαρμογή των οποίων θέτει τα όρια και τις δικαιοδοσίες του προσωπικού και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών.

Ο ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος για την τήρηση της Χάρτας Υποχρεώσεων προς τους Επιβάτες-Καταναλωτές  στο λεκανοπέδιο Αττικής,  ενημερώνει τους πολίτες για τα δικαιώματά τους στην διεύθυνση http://www.oasa.gr/pdf/el/ya_xyk_2015.pdf.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταδικάζει το περιστατικό και ζητάει την απομάκρυνση των ιδιωτικών εταιριών από τους σταθμούς και την αντικατάστασή τους από μόνιμο προσωπικό:

Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο, που διαδραματίστηκε την Κυριακή 14/2 σε συρμό στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, θεωρούμε αναγκαίο να καταδικάσουμε προσβλητικές και ακραίες συμπεριφορές, απ’ όπου και εάν προέρχονται, ιδιαίτερα, μάλιστα, εάν έχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναδεικνύει, όμως, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, που τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ, με αποτέλεσμα να διασύρεται η εταιρεία και να ταλαιπωρούνται άσκοπα επιβάτες μας.

Γι’ αυτό, τον λόγο, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να επαναφέρουμε την πάγια θέση μας για άμεση απομάκρυνση των ιδιωτικών εταιρειών από τους σταθμούς και τα οχήματα της ΣΤΑ.ΣΥ και την αντικατάστασή τους από μόνιμο προσωπικό, που θα προσληφθεί και θα εκπαιδευτεί για τις ιδιαιτερότητες της θέσης, όπως γινόταν με επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Είναι προφανές ότι οι ιδιωτικές εταιρείες, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, σε όποιο τομέα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών και εάν έχουν εμπλακεί έχουν προκαλέσει προβλήματα και μόνο.

Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών.

Το athenstransport.com έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία security σχετικά με το περιστατικό αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απάντηση.

Ενδιαφέρον για όσα εκτυλίχθηκαν στο σταθμό της Κηφισιάς υπήρξε και από τα διεθνή μέσα. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι μίλησα στο BBC World Service για τις αντιδράσεις που έφερε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύματα στον τύπο ανέφεραν πως η ΣΤΑΣΥ δεν πρόκειται να ανανεώσει τις συμβάσεις με τις εταιρίες security για λόγους μείωσης του κόστους. Περιστατικά σαν και το χτεσινό σίγουρα δικαιολογούν την κίνηση αυτή. Ωστόσο, τα ερωτήματα για την ασφάλεια στο δίκτυο του Μετρό, αλλά και για το ποιος μας φυλάει από τους φύλακες, παραμένουν.

2 Comments

  1. Θα βρεθεί επιτέλους κάποια διοίκηση ή ένας πολιτικός προϊστάμενος των μέσων μαζικής μεταφοράς να έρθει σε σύγκρουση με αυτές τις πανάκριβες, αντιπαραγωγικές και αναποτελεσματικές ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, οι οποίες τίποτα δεν προσφέρουν και τις χρυσοπληρώνουμε να τις καταργήσει και η φύλαξη των μέσων μαζικής μεταφοράς να περάσει σε κάποιο σώμα της Ελληνικής Αστυνομία (για παράδειγμα στο σώμα των ειδικών φρουρών);

  2. Άσχετα από την συμπεριφορά του υπαλλήλου εταιρείας security δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάν από επιβάτη με κούτα να απομακρυνθεί από το βαγόνι.
    Συγκεκριμένα, αυτό το Σαββατοκύριακο*, την ώρα που είχα μπει στο βαγόνι, στον σταθμό της Κηφισιάς και πριν ξεκινήσει το τραίνο, από το intercom του συρμού ακούστηκε ανακοίνωση “H κούτα να βγει έξω.” Μου έκανε εντύπωση ο αυστηρός και μη επαγγελματικός τόνος, γιαυτό το θυμάμαι. Οπότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που ζητάν από επιβάτη να μετακινηθεί με την αποσκευή του.

    *Δεν θυμάμαι μέρα, Σάββατο ή Κυριακή, επειδή χρησιμοποιήσα την πράσινη γραμμή και τις δύο μέρες. Μπορώ όμως να σας πω την ακριβή ώρα και για τις δύο μέρες, μιας και έκανα check-in στην εφαρμογή Swarm μόλις έφθασα στον σταθμό Κηφισιάς. Σάββατο 1:51μμ Κυριακή 1:28μμ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*