Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ο ΟΑΣΑ διέγραψε από το site του όλες τις σελίδες για τις γραμμές των λεωφορείων

Share

  404

  Ενημέρωση: Μπορείτε να βρείτε μία λίστα με όλες τις γραμμές Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας στη σελίδα athenstransport.com/buses


  Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω για τον ΟΑΣΑ που εν μία νυκτί εξαφάνισε από την ιστοσελίδα του όλες τις σελίδες με πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών της Αθήνας. Αντί για ενημερωμένες πληροφορίες δρομολογίων για κάθε γραμμή ξεχωριστά πλέον υπάρχει ένας σύνδεσμος προς την ημιτελή σελίδα της τηλεματικής.

  Μέσω της διαγραφής όλων αυτών των σελίδων ο ΟΑΣΑ δημιουργεί προβλήματα και σε όσες ιστοσελίδες έχουν συνδέσμους προς το site του (και το athenstransport.com έχει δεκάδες), αφού τώρα όλα τα link με πληροφορίες για λεωφορειακές γραμμές είναι νεκρά.

  Μέχρι σήμερα, το site oasa.gr παρείχε πληροφορίες για κάθε γραμμή λεωφορείου ή τρόλεϊ ξεχωριστά (διαδρομή, χάρτης, ώρες αναχώρησης, στάσεις). Ο χρήστης μπορούσε να πληκτρολογήσει  τον αριθμό της γραμμής στο πεδίο αναζήτησης ή να να την αναζητήσει σε μία λίστα όλων των γραμμών ή ακόμα και ανά περιοχή.

  Από την άλλη μεριά, η σελίδα της τηλεματικής που ακόμα δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ό,τι και να λέει ο ΟΑΣΑ, προσφέρει μόνο τη δυνατότητα επιλογής γραμμής από ένα drop-down menu, που προϋποθέτει ότι πρέπει να ξέρεις ήδη ποια γραμμή ακριβώς ψάχνεις. Εν τω μεταξύ, λείπουν ακόμα εντελώς τουλάχιστον 3 λεωφορειακές γραμμές, ενώ και για τις γραμμές με πληροφορίες, αυτές είναι συχνά λάθος.

  Πώς είναι δυνατόν για παράδειγμα το άτομο που πέρασε τα δρομολόγια να μην πρόσεξε τα παρακάτω;

  oasa

  Τι μπορούσε να κάνει ο ΟΑΣΑ διαφορετικά;

  1. Να φρόντιζε να ενσωματώσει τις πληροφορίες της τηλεματικής στη σελίδα κάθε λεωφορειακής γραμμής ξεχωριστά αντί να πατήσει διαγραφή στις σελίδες.
  2. Να απαιτούσε και να περίμενε μέχρι η σελίδα της τηλεματικής να γίνει πιο λειτουργική και με σωστές και ελεγμένες πληροφορίες.
  3. Να δημιουργούσε ανακατευθύνσεις προς τις πληροφορίες γραμμής στην εφαρμογή της τηλεματικής, κρατώντας ενεργά όλα τα παλιά link.

  Η επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ σε καμία περίπτωση δεν ήταν/είναι αντάξια του έργου που καλεί να επιτελέσει. Μία σύγκριση με ιστοσελίδες άλλων μεγάλων πόλεων στο εξωτερικό μπορεί να μας πείσει. Την ίδια στιγμή, η σελίδα tfa.gov.gr που διαφημίζεται εδώ και χρόνια σε όλα τα επίσημα έγγραφα του ΟΑΣΑ (ακόμα και πάνω στις «έξυπνες στάσεις» της τηλεματικής) παραμένει ανενεργή.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα