Η εκτός τόπου και χρόνου αντίδραση του ΟΑΣΑ στο περιστατικό με την τυφλή επιβάτη

Ενημέρωση:

————————————————————–

Με αφορμή το περιστατικό όπου οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε σε τυφλή συμπολίτη μας να μετακινηθεί με το όχημά του μαζί με τον σκύλο-οδηγό τυφλών που τη συνόδευε, καλώντας μάλιστα και την αστυνομία προκειμένου να την κατεβάσει από το λεωφορείο, αναρωτηθήκαμε για μία ακόμα φορά:

… πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΟΑΣΑ ή η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημέρωσαν το προσωπικό τους για την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών μέσω ενός σεμιναρίου ή έστω ενός εγχειριδίου. Πότε ήταν η τελευταία φορά που διοργάνωσαν μία δράση για τα ΑμεΑ ή μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις μετακινήσεις τους;

Και εδώ έρχεται να μας επιβεβαιώσει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζόμενων ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος ο οποίος δήλωσε πως ο οδηγός του λεωφορείου δεν γνώριζε ότι οι σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να επιβαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τον Απρίλιο βέβαια, μετά από αντίστοιχο περιστατικό, εκείνη τη φορά σε σταθμό του Μετρό, ο ΟΑΣΑ είχε ανακοινώσει πως  «έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών για την αυστηρή τήρηση των διατάξεων που περιέχονται στους νόμους 4235/2014 και 4238/2014, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση των τυφλών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τη συνοδεία σκύλου οδηγού».

Χτες λοιπόν ο ΟΑΣΑ προέβη σε μία εντελώς αψυχολόγητη αντίδραση. Χρησιμοποίησε τις πινακίδες στις «έξυπνες στάσεις» προβάλλοντας κυλιόμενο μήνυμα που ενημέρωνε πως οι σκύλοι συνοδοί τυφλών επιτρέπεται να μετακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για κάποιο περίεργο λόγο όμως, το μήνυμα άρχιζε με τη φράση «Ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό», λες και οι επιβάτες είναι αυτοί που χρειάζονται εκπαίδευση για τον κανονισμό λειτουργίας και όχι οι οδηγοί οι οποίοι ήδη εργάζονται για χρόνια στο πόστο τους. Αντί για ένα mea culpa, ο ΟΑΣΑ φαίνεται να κουνάει το δακτυλάκι του στους επιβάτες. Δεν ήταν όμως οι επιβάτες αυτοί που κάλεσαν την αστυνομία για να κατεβάσει τη γυναίκα από το λεωφορείο.

Εκτός και αν το μήνυμα είχε στην πραγματικότητα αποδέκτες τους οδηγούς, κάτι που ουσιαστικά θα ήταν παραδοχή πως δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος επικοινωνίας μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΑΣΑ παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση για τον επικοινωνιακό χειρισμό του περιστατικού. Όχι ότι μας είχαν συνηθίσει σε καλύτερα αλλά λίγος επαγγελματισμός δεν θα έβλαπτε.

3 Comments

  1. Αξίζει ένα μπράβο στις Συγκοινωνίες Αθηνών για την πρωτοβουλία αυτή!

    Η προβολή κυλιόμενου μηνύματος στις έξυπνες στάσεις είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος ενημέρωσης των συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα όρασης.

  2. Είναι πραγματικά αστεία η ανακοίνωση για τους συνοδούς σκύλους σε όλες τις έξυπνες στάσεις… Για μένα ο ΟΑΣΑ πρέπει να ζητήσει επίσημα και δημόσια συγγνώμη από αυτή την κοπέλα και παράλληλα να επιβάλει κύρωση στον οδηγό (χρηματικό πρόστιμο ή παύση εργασίας για κάποιο διάστημα κτλ.) Μόνο έτσι θα δικαιωθεί η κοπέλα και δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*