Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου: Απεργίες στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Με απεργίες υποδέχονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας την είδηση της υπαγωγής των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα απεργήσουν για 48 ώρες τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ η απεργία ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Την Κυριακή 22 Μαΐου θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

Κανονικά αναμένεται να κινηθεί ο Προαστιακός και τις 2 μέρες.

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Αφουγκραζόμενοι τη λαϊκή απαίτηση για αντίσταση και αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας και της εκποίησης του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών αγαθών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις μνημονιακές επιταγές, που έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση – εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, προχωράμε σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 21 και 22 Μάη 2016.

Διαμαρτυρόμαστε για το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα και το ξεπούλημα των κρατικών αστικών συγκοινωνιών με μοναδικό σκοπό το κέρδος ιδιωτικών συμφερόντων και μεγαλοεργολάβων.

Καλούμε όλα τα ταξικά συνδικάτα να συστρατευθούν και να συμπορευθούν μαζί μας.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 19:00 με σημείο συνάντησης (ΣΤΑ.ΣΥ.) την στάση του Τραμ Συντάγματος.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*