Χρυσοβελώνη: Για τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται για τα ελλείματα και τη χειροτέρευση των αστικών συγκοινωνιών τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό δεν ευσταθεί ότι οι συγκοινωνίες απαξιώνονται προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν καθώς σκοπός της ένταξής τους στο ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων είναι η εξυγίανσή τους.

Ανεξάρτητα με τα λεγόμενα της υφυπουργού, είναι γεγονός πως οι συγκοινωνίες της Αθήνας βρίσκονται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ για το 2016 αναμένονται ελλείμματα ρεκόρ.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Χρυσοβελώνη:

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται και γράφονται διάφορα για τις αστικές συγκοινωνίες. Δεδομένης της ανακρίβειας και της αναλήθειας πολλών εξ αυτών, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Σε ότι αφορά λοιπόν την κακή οικονομική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, αυτή κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το ίδιο συνέβη και με την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα λεωφορεία, οι στάσεις και οι υποδομές γενικότερα.

Αλώστε οι πολίτες βιώνουν εδώ και χρόνια την χειροτέρευση των αστικών συγκοινωνιών μέσα από την καθημερινότητά τους. Κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση του τελευταίου 1,5 χρόνου.

Το αφήγημα ορισμένων ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο συντελείται σκόπιμη απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών με απώτερο σκοπό την πώλησή τους, εκ των πραγμάτων δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στην λογική. Οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο δεν πρόκειται να πωληθούν, αλλά με την υπαγωγή τους στην ΕΔΗΣ θα εξυγιανθούν.

Είναι δικαίωμα καθενός να ασκεί κριτική για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, όπως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνιούν και να απεργούν διεκδικώντας την πραγμάτωση δικαίων αιτημάτων. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί κακόβουλη κριτική και να παραπληροφορεί ως άλλη Κασσάνδρα, προεξοφλώντας φανταστικές καταστροφές.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*