Συγκοινωνίες: Στάσεις εργασίας τον Ιούνιο

Απόφαση για νέα στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, και Τραμ την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας έλαβαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η απόφαση για στάση εργασίας μετά τη δύση του ηλίου ελήφθη καθώς τις ώρες αυτές η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας που σκοπό έχουν να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού.

Γι’ αυτό λοιπόν στο πλαίσιο των δράσεών μας, την Τρίτη 21/6/16 πραγματοποιούμε Στάση Εργασίας από τις 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, μια και ο υδράργυρος μας υποδεικνύει πως η λειτουργία των Μέσων Σταθερής τροχιάς μπορεί να σταματήσει μετά τη δύση του ηλίου!…

Τα τελευταία δρομολόγια του Μετρό:

metro22002


Σε επαναλαμβανόμενες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 • Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
 • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00
 • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας
 • Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
 • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
 • Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00
 • Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00 Όλα τα μέσα θα κινούνται κανονικά

Επίσης, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, (η απεργία μετατέθηκε για την) Πέμπτη 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό και τα τρένα σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Διάφορα σιδηροδρομικά σωματεία έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας στις 14, 15, 16 και 21 Ιουνίου από τις 05.00 – 08.00, από τις 13.00 – 16.00 και από τις 21.00 – 00.00. Τις μέρες και ώρες αυτές δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού και των τρένων σε όλη την Ελλάδα. (Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που ματαιώνονται)

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στον Προαστιακό και τα τρένα σε όλη την Ελλάδα και την Τετάρτη 22 Ιουνίου με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Από το κοινό δελτίο τύπου των εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ:

Η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας.

Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι’ αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι Αστικές Συγκοινωνίες είναι Δημόσιες.

Με τις κινητοποιήσεις μας:

 • Υπερασπιζόμαστε, διεκδικούμε, κατακτάμε Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών.
 • Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και 3 μήνες Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η Κυβέρνηση μαζί με την διοίκηση της Εταιρείας υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δε θα περάσει!


 


Τα τελευταία δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ την Παρασκευή 10 Ιουνίου:

metro2200


Τα τελευταία δρομολόγια του Μετρό την Τετάρτη 15 Ιουνίου:

teleutaia21

Τα τελευταία δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ πριν από την στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου:

isap1200

metro1200

5 Comments

 1. “…μια και ο υδράργυρος μας υποδεικνύει πως η λειτουργία των Μέσων Σταθερής τροχιάς μπορεί να σταματήσει μετά τη δύση του ηλίου!”

  Ευτυχώς ήρθε αυτή η ανακοίνωση για να αποκατασταθεί η αλήθεια! Δε φταίνε οι συνδικαλιστές για τις απεργίες, ο υδράργυρος τους το είπε!

 2. Καλά, αυτοί του προαστιακού δεν μπορούν να καταλήξουν ούτε σε ημέρα για την απεργία τους? Ασυνεπείς ακόμα και σε αυτό?Αναγκάζομαι να δανειστώ αυτοκίνητο για την ημέρα που θα έχουν απεργία (γιατί εγώ σε αντίθεση με αυτούς πρέπει να πάω στη δουλειά μου κανονικά) και αλλάζουν όχι μόνο το δικό μου πρόγραμμα αλλά και των υπολοίπων που εξαρτώνται από αυτή.

 3. Άρα την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 λόγω εικοσιτετράωρης απεργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου δεν θα λειτουργεί και το τμήμα της γραμμή 3 (τρία) του μετρό από την Δουκίσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο ;

  • Ναι, κάθε απεργία του προαστιακού σημαίνει αυτόματα και τη διακοπή της λειτουργίας του μετρό στο συγκεκριμενο

   • Άρα το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες ημέρες και ώρες που υπάρχει στάση εργασίας στον προαστιακό σιδηρόδρομο δηλαδή στις 14, 15, 16 και 21 Ιουνίου 2016 και τις ώρες 05:00-08:00, 13:00-16:00 και 21:00 – 00:00 και καθώς και ολόκληρο το εικοσιτετράωρο της Τετάρτης 22ας Ιουνίου δεν θα λειτουργεί και το τμήμα της γραμμής 3 (τρία) του μετρό από την Δουκίσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

    Καλό θα ήταν να προστεθεί στο συγκεντρωτικό πινακάκι δεξιά για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα στο επιβατικό κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*