Ο ΟΑΣΑ δικαιολογείται για τη μουσική στα Λεωφορεία

Λεωφορείο της γραμμής 550

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε ξαφνικά η είδηση για τα σχέδια του ΟΑΣΑ για λεωφορεία τα οποία θα παίζουν κλασική και έντεχνη μουσική (με καθυστέρηση ενός μήνα αφού η σχετική είδηση ανέβηκε για πρώτη φορά στο blog στις 21 Σεπτεμβρίου), ο ΟΑΣΑ αναγκάστηκε με δελτίο τύπου να δικαιολογήσει την ενέργειά του αυτή.

Όπως αναφέρεται, η δράση αυτή συγκαταλέγεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν των ρόλο των αστικών συγκοινωνιών. Όσον αφορά τη συνεργασία με τη μουσική επιμελήτρια-στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται πως πρόκειται για μία μουσικό που διαθέτει άριστες περγαμηνές (διπλώματα, πτυχία, ιδιαίτερη εμπειρία).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ:

Ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί, παράλληλα με το κύριο μεταφορικό έργο που προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα εκατομμύρια των πολιτών που τις χρησιμοποιεί. Πρόκειται για δράσεις που αναδεικνύουν τις αστικές συγκοινωνίες ως δημόσιο χώρο και προάγουν τον πολιτισμό στις διάφορες μορφές του και την κοινωνική ευαισθησία.

Στο ευρύτερο αυτό πρόγραμμα εντάσσονται δράσεις, όπως το Λεωφορείο Φροντίδας Αστέγων, το Λεωφορείο Υγείας, διάφορα Πολιτιστικά Δρώμενα σε σταθμούς, Διαγωνισμοί Φωτογραφίας, Εκθέσεις έργων ζωγραφικής, Εκδηλώσεις Ιστορικής και Πολιτιστικής Μνήμης κ.ά. που είτε πραγματοποιήθηκαν, είτε δρομολογούνται, είτε βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και η αναπαραγωγή αρχείων μουσικής στα αστικά μέσα μεταφοράς, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που παρέχει τέτοιου είδους τεχνικές δυνατότητες και ήδη υφίσταται τόσο στα λεωφορεία όσο και στα τρόλεϊ.

Για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε συνεργασία με μουσικό που διαθέτει άριστες περγαμηνές (διπλώματα, πτυχία, ιδιαίτερη εμπειρία) διάρκειας τριών μηνών έναντι συνολικής αμοιβής 3.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, δηλαδή με 990 ευρώ περίπου καθαρά το μήνα για τρεις μήνες. Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη υποδομή, στον τομέα αυτόν, που θα μείνει στον Οργανισμό για μελλοντική χρήση και διαρκή αξιοποίηση.

Αντί επιλόγου, ας επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε ένα μήνα πριν:

Οι επιβάτες ΔΕΝ θέλουν κοψοφλέβικες μουσικές και δαπανηρές πολιτιστικές δράσεις. Οι επιβάτες θέλουν λεωφορεία καινούρια ή σωστά συντηρημένα, με συχνότερα δρομολόγια που θα περνάνε στην ώρα τους, τηλεματική που θα λειτουργεί πλήρως και χωρίς προβλήματα, και εργαζόμενους που θα σέβονται τους πελάτες-επιβάτες τους. Μετά ας συζητήσουμε και για τη μουσική υπόκρουση.

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. “… που θα περνάνε στην ώρα τους”
    Όλος ο λογικός κόσμος ΞΕΡΕΙ καλά, ότι ο κύριος λόγος που τα λεωφορεία δε περνάνε στην ώρα τους είνα η έλειψη αστυνόμευσης των δικαιωμάτων τον λεωφορείων να το πω έτσι χαζά. Ή αλλιώς η ΤΡΟΧΑΙΑ!
    Που δεν επιτηρεί πλέον τίποτα κ ο ΟΑΣΑ δε την κυνηγάει απο πίσω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*