Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Νέος χώρος στάθμευσης στο σταθμό Χαλάνδρι του Μετρό ως το 2018

Share

    Διαγωνισμό για εκμίσθωση και αξιοποίηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 200 περίπου θέσεων πλησίον του σταθμού Χαλάνδρι του Μετρό προκήρυξε η Αττικό Μετρό τις προηγούμενες μέρες.

    Ο χώρος στάθμευσης πρόκειται να δημιουργηθεί σε έκταση εμβαδού 4.450 τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας Αττικό Μετρό, με πρόσοψη στην οδό Γαρρυτού και επαφή με τη νότια είσοδο του σταθμού.

    Ο πλειοδότης του διαγωνισμού, πέρα από τη διαχείριση του χώρου στάθμευσης θα πρέπει και να τον διαμορφώσει κατάλληλα αφού σήμερα  είναι ουσιαστικά ένα χωράφι. Η Αττικό Μετρό θα δώσει διορία 6 μηνών στον εκμισθωτή προκειμένου να διαμορφώσει το χώρο.

    Επίσης, στο συμφωνητικό θα προβλέπονται ανώτερες τιμές για τους χρήστες του Μετρό. Συγκεκριμένα, για τους χρήστες του Μετρό η χρέωση για τις πρώτες 4 ώρες δεν θα υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Η ενδιάμεση διάρκεια θα χρεώνεται με 0,50 ευρώ την ώρα επιπλέον της αρχικής χρέωσης.

    Στο Χαλάνδρι λειτουργεί ήδη ένας χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 280 Ι.Χ. Για την Αττικό Μετρό εκκρεμεί η δημιουργία τριών ακόμα υπαίθριων χώρων στάθμευσης σε τρεις σταθμούς του Μετρό: στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας χωρητικότητας 620 Ι.Χ., στο σταθμό Εθνική Άμυνα χωρητικότητας 200 Ι.Χ. και στο σταθμό Ελαιώνας χωρητικότητας 400 Ι.Χ. Από αυτούς, πιο κοντά είναι η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στο σταθμό του Ελαιώνα, με τις απαλλοτριώσεις του απαιτούμενου χώρου να έχουν προχωρήσει στο σταθμό.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα