Τίτλοι τέλους για την εφαρμογή TfA Tickets του ΟΑΣΑ

Τέλος στην αγορά εισιτηρίων για τις συγκοινωνίες της Αθήνας μέσω κινητού τηλεφώνου δίνει ο ΟΑΣΑ, αφού σε λίγες ημέρες σταματάει η λειτουργία της εφαρμογής TfA Tickets.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, η αγορά εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη ως την 1 Οκτωβρίου 2017, ενώ η χρήση των εισιτηρίων θα είναι δυνατή ως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Η εφαρμογή ολοκληρώνει τον κύκλο της καθώς δεν είναι συμβατή με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Η εφαρμογή TfA Tickets λειτούργησε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2014, βρισκόταν δηλαδή σε λειτουργία για λιγότερα από τρία χρόνια. Αν και ήταν χρήσιμη για τους χρήστες της, μάλλον δεν έτυχε ευρείας αποδοχής αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των ετησίων ερευνών του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. (2015, 2016)

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρία masabi η οποία έχει στο portfolio της, μεταξύ άλλων, ανάλογες εφαρμογές πώλησης εισιτηρίων για τα πλοία του Τάμεση στο Λονδίνο, το μετρό του Σαν Ντιέγκο και τις συγκοινωνίες της Βοστώνης και αποτελούσε μία απλοποιημένη έκδοση των εφαρμογών αυτών.

Αν κλείσουμε με μία παράγραφο που γράψαμε το 2014 στο review της εφαρμογής:

προκύπτει το ερώτημα «τι θα γίνει με αυτή την εφαρμογή όταν σε 2-3 χρόνια θα καταργηθούν τα χάρτινα εισιτήρια και θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικά […]»; Η εφαρμογή θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο ή απλά θα σταματήσει να χρησιμοποιείται παρόλο το κόστος της δημιουργίας της σήμερα; Δυστυχώς, γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις στο δημόσιο, δεν είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω έχουν προβλεφθεί

Σήμερα, δόθηκε η απάντηση.

Δείτε επίσης:

39 Comments

 1. Τηλεφώνησα για τελευταία ενημέρωση σχετικά στο 11185 helpdesc τηλέφωνο του ΟΑΣΑ (όπως άλλωστε προτείνει και η ίδια η εφαρμογή). Μου είπαν τα εξής:
  α). Μου επιβεβαίωσαν και εκεί για την πλήρη κατάργηση της συγκεκριμένης εφαρμογής.
  β). Αν τυχόν είχε ήδη κάποιος αγορασμένα εισιτήρια αποθηκευμένα στην εφαρμογή, θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει.
  γ). Δεν επιτρέπει πια αγορά κανενός είδους εισιτηρίων ούτε βέβαια ανανεώσεις αυτών του σύγχρονου συστήματος.
  δ). Σχετικά σύντομα(;) θα υπάρξει νέα σχετική εφαρμογή. Δεν είναι σίγουρο ακόμα το πότε ακριβώς ούτε το τι ακριβώς θα κάνει. Είπαν ωστόσο πως πολύ πιθανά θα χρησιμεύει απλώς για παρακολούθηση της κατάστασης της κάρτας (του κατόχου της) καθώς και για φορτίσεις της (της κάρτας του) με τα σχετικά πακέτα προϊόντων (εισιτήρια κ.λπ.). Άρα μάλλον ΔΕΝ θα χρησιμοποιείται από μόνη της ΚΑΙ ως εισιτήριο (με επίδειξη οθόνης, QR Code κ.λπ.). Δεν είμαι σίγουρος αν φαντάζομαι σωστά το γιατί όχι αλλά τέλος πάντων.
  ε). Θα υπάρξει ενημέρωση με ηλεκτρονικό τρόπο στους κατόχους της εφαρμογής για την έλευση της καινούριας – αντικαταστάτριας εφαρμογής. Η ενημέρωση θα γίνει είτε μέσω της ίδιας της εφαρμογής είτε μέσω σχετικών emails (στον email λογαριασμό που της είχε δηλώσει ο χρήστης της παλιάς εφαρμογής) είτε και συνδυαστικά

 2. Δεν είναι φόρτιση απο το athenacard.gr αλλά κράτηση. Η φόρτιση πρέπει να γίνει απο τα νέα μηχανήματα στο μετρό. Γνωρίζουμε εάν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης απο το κινητό με NFC και πώς ακριβώς γίνεται ;

 3. Ναι, μπρο. Το έχουμε γράψει και παρακάτω 🙂 Να πούμε όμως ότι ηλεκτρονική φόρτιση γίνεται μόνο στη προσωποποιημένη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη γινόταν και στην ανώνυμη. Μισά πράγματα στα πάντα, είμαστε.

 4. Λοιπόν, παιχτρόνια @nikitasiliopoulos:disqus , ήρθε η ώρα να δώσω και εγώ τα φώτα μου (μόνο εσείς θα τα δίνετε;). Καταρχάς, συμφωνώ με @nikverden:disqus μόνο ως προς το κομμάτι ότι η εφαρμογή TfA θα έπρεπε να καταργηθεί μόνο εφόσον ήταν σε πλήρη λειτουργικότητα η ATHENA CARD (γιατί ακόμα δεν είναι, και με τη προυπόθεση να υπάρξει και mobile εφαρμογή για το athena ticket). Παρολαυτά, υπάρχουν θετικά νέα:
  Καταρχάς, υπάρχει η προσωποποιημένη και η ανώνυμη (και μια άλλη χάρτινη για τουρίστες κυρίως, εντελώς αδιάφορη κατά τη γνώμη μου). Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη προσωποποιημένη για τους εξής παρακάτω λόγους:
  1. την λαμβάνεις δωρεάν χωρίς να είναι φορτισμένη
  2. τη φορτίζεις και από το ίντερνετ (δε το έχω δοκιμάσει αλλά υπάρχει επιλογή αυτή τη στιγμή που μιλάμε) με αποδεκτά όλα τα προϊόντα – ακόμα και για διάρκειας 90 λεπτών (0,6€ ή 1,4€). Γαμάτο;
  3. Αν τη χάσεις, δε παίζει άγχος ως προς το υπόλοιπο, ακριβώς εξαιτίας της προσωποποίησης. Απλά χρειάζεται να τη ξαναβγάλεις.

  Η ανώνυμη μέχρι τώρα δε κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Για να τη βγάλεις γεμίζεις τουλάχιστον 5 διαδρομές. Δεν έχει όλα τα προϊόντα (πχ. μηνιαία κάρτα). Δεν βλέπεις υπόλοιπο από το ίντερνετ. Αν τη χάσεις, χάνεις και το υπόλοιπο.

  Πήγα σε 2 εκδοτήρια, το ένα στο Ηράκλειο όπου με πέθανε στα ψέμματα ο ένας από τους δύο εργαζόμενους, προσπαθώντας ουσιαστικά να μου πουλήσει χάρτινα εισιτήρια. Ακόμα και όταν ζήτησα να βγάλω την ανώνυμη, αρνήθηκε λέγοντας ότι δε δουλεύει ο εκτυπωτής (όταν ο εκτυπωτής χρειάζεται μόνο για τη προσωποποιημένη). Στο δεύτερο σταθμό στη Νερατζιώτισσα, δεν ήταν η υπάλληλος κουτοπόνηρη, απλά ίσως να μη γνώριζε. Μου είπε ότι στην προσωποποιημένη είναι μόνο για συγκεκριμένα προϊόντα (που είναι λάθος). Βέβαια, η νερατζιώτισσα δε βγάζει προσωποποιημένες παρά μόνο ανώνυμες οπότε δεν ήταν και ευθύνη της να με ενημερώσει, αλλά αφού αποφάσισε να το κάνει, δε το έλεγε και σωστότερα; ο τύπος στο Ηράκλειο πάντως με τσάντισε (ειδικά για το λόγο ότι λίγα λεπτά πριν είχα μιλήσει με το συνάδελφό του που ήταν δίπλα του και μου τα είπε μια χαρά..).
  Αυτά.

  • Σωστά τα λες… Απλά έχεις δίκιο πρεπει όντως αργότερα να βγει μια εφαρμογή για κινητά εάν και εγω δεν είχα κανένα προβλημα με την διαδικτυακή εφαρμογή. Σιγά σιγά όμως θα γίνουν αυτά. Απλά η παλιά εφαρμογή δεν γινόταν να μείνει μέχρι να βγει η καινούργια γιατί δεν θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα εισιτήρια που θα αγόρασες στο μετρό ας πούμε μόλις κλείσουν οι πύλες. Έχω ήδη φορτώσει την κάρτα μου μέσω του site εγώ.. Η ανώνυμη δεν θα μπορεί να φορτωθεί με μηνιαία ή μεγαλύτερη κάρτα απεριόριστων έτσι και αλλιώς όλα τα άλλα είδη κόμιστρου όμως είναι ήδη διαθεσιμα..

   Αυτό με την παραπληροφόρηση πρέπει όντως να σταματήσει εγώ σήμερα θα πάω να βγάλω την φοιτητική εάν ακούσω τέτοιες αηδιες θα πάρω επιτόπου τηλέφωνο κάποιον υπεύθυνο. Όπως επισης και κάποιοι οδηγοί κλείνουν το μηχάνημα επικυρώσης στα λεωφορεία με το έτσι θέλω. πως να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος κάτι πρεπει να κάνει ο ΟΑΣΑ για αυτό το φαινόμενο.

   • Για τη παλιά εφαρμογή, εννοείς τι θα γινόταν με τη περίπτωση των μπαρών; Σιγά μωρέ, μια ζώνη διέλευσης ούτως ή άλλως θα υπάρχει χωρίς μπάρα (πχ. κάποιοι με καροτσάκια. Στο εξωτερικό πάντα υπάρχει μια ζώνη χωρίς μπάρες) οπότε από αυτή τη ζώνη πέραν των άλλων θα περνούσαν και αυτοί με αγορά μέσω ΤfA. To TfA παραμένει ανώτερο του athena και πιστεύω ήταν στρατηγική να το κλείσουν άρον άρον. Επιμένω, έπρεπε να κρατήσουν το TfA και όταν τελειοποιείτω το athena τότε οκ. θέλει ακόμα ψωμιά το athena, βέβαια.

    • Δεν νομίζω να υπάρχει. Τώρα στην δοκιμαστική περίοδο ναι έχουν πει θα αφήσουν κάποιες ανοιχτές αλλά μολις το κοινό εξικοιωθει δεν νομίζω να αφήσουν κάποια ανοιχτή. Δεν το έχω δει πουθενά στο εξωτερικό αυτό. Όλο το σύστημα είναι κλειστό. Κοίτα ήταν πολύ χρήσιμο και εγώ το χρησιμοποίησα καθημερινά αλλά μολις το Athena γίνει όπως συστήματα του εξωτερικού γιατί ακόμα είμαστε μικροί μπροστά τους είναι μεγαλύτερη και καλύτερη υπηρεσία… Αλλά ναι θέλουμε καιρό. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και στο εξωτερικό δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. 15 χρόνια το χρησιμοποιούν

     • Υπάρχει γιατί το έχω δει έξω ιδίοις όμμασι (ενδεικτικά Ιταλία και Γερμανία). Θα ήταν παράλογο και απάνθρωπο να μην υπάρχει μια τουλάχιστον ζώνη διέλευσης. Όπως προείπα υπάρχουν άνθρωποι (πχ ΑΜΕΑ) που αδυνατούν να περάσουν από τις μπάρες διέλευσης. Απλά συζητάμε πχ. για δημιουργία mobile athena εφαρμογής όταν μέχρι και κάποιες μέρες πριν υπήρχε! Αν αυτό δεν είναι βήματα προς τα πίσω, τότε τι είναι;! Το ότι οι μηνιαίες γίνονται ηλεκτρονικές είναι ένα πλεονέκτημα του athena, παρολαυτά. Στο δίνω, που λένε..

      Λέω να ξαναποστάρουμε όταν θα γίνει mobile εφαρμογή το athena. Βάζω στοίχημα θα περάσει πολύς καιρός!

     • Ναι οι μεγαλύτερες που έχει κάθε σταθμός είναι για ΑΜΕΑ. Στο Λονδίνο ναι Ρώμη οι πύλες είναι σαν τις δικές μας και δεν υπάρχει κάπου πρόσβαση χωρίς πύλη. Ναι πρέπει και θα τα ξανά πούμε μόλις βγει σίγουρα.. ελπίζω με λιγότερα αρνητικά σχόλια… Χαχα 🙂

 5. Κι αντε, να το βγάλουμε το χάρτινο ή το πλαστικό (και να το κουβαλάμε, να πρέπει να προσέχουμε μή το ξεχάσουμε/χάσουμε – τι μιζέρια…) Ούτε POS σε κάθε σταθμό, ούτε εφαρμογή, ούτε site για φόρτωση των εισιτηρίων… Επιστρέφουμε στην εποχή με τα 20λεπτα στις τσεπες; Για να πάρεις λεωφορείο από άκυρη/απομακρυσμένη στάση αν δεν έχεις εισιτήριο τι κάνεις; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό; Γιατί έγινε το launch αφού δεν είναι έτοιμα *όλα*;

  WTF

  • Πες τα χρυσόστομε !!!
   Αυτό το εισιτήριο είναι τόσο “τόσο” έξυπνο και “ηλεκτρονικό” όσο ένα e-shop που ζητάει από τον πελάτη να πάει να παραλάβει από φυσικό κατάστημα

 6. Υπερβολικά χρήσιμη εφαρμογή, μέχρι και προχτές έτσι αγόρασα εισιτήριο. Η ένδειξη έγραφε ότι θα σταματήσει η λειτουργία λόγω.. αναβάθμισης της εφαρμογής. Συνεχίζω να μη καταλαβαίνω στο άρθρο, στο σημείο που λέει “δεν είναι συμβατή με το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας”. Είναι εντελώς άλλος τρόπος πληρωμής. Γιατί δεν είναι συμβατός; Αυτό με τις μπάρες είναι ένα θέμα αλλά εύκολα λύνεται: απλά βάζουν μια διέλευση για αυτούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά. Νομίζω γενικά, ότι είναι πιο εύκολο να κλέψει η υπηρεσία αυτή χρήματα μέσω χάρτινων εισιτηρίων από το να μεσολαβεί η τράπεζα.

  • Μα θα μπορείς να αγοράσεις κι μέσω ιντερνέτ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τη βγάζεις μια φορά και μετά μπορείς να τη γεμίζεις από το διαδίκτυο. Βέβαια δεν εχει ξεκινήσει ακόμα αλλά το περιμένουμε από μέρα σε μέρα.

   • Αυτό που λες, δεν έχει αναφερθεί καν από ό,τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Πόσω μάλλον από μέρα σε μέρα. Αν μπορείς, παράθεσέ μου σχετικό λινκ. Το εισιτήριο athena είναι ό,τι πιο αστείο έχω ακούσει για την διευκόλυνση του επιβάτη. Μακάρι, κάποια στιγμή… στο μέλλον να μπορούμε να βγάζουμε εισιτήρια είτε μέσω internet είτε απευθείας μέσω χρεωστικής/πιστωτικής/προπληρωμένης τουλάχιστον.

    • “Παράλληλα η φόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνεται με πολύ πιο εύκολο τρόπο (από τα Αυτόματα Μηχανήματα, από το διαδίκτυο, με πιστωτική κάρτα κ.λ.π) καταργώντας έτσι τις ουρές στην αρχή κάθε μήνα και θα ισχύει για αντίστοιχο διάστημα από τη στιγμή της επικύρωσης.”

     Από το δελτίου τύπου του ΟΑΣΑ. (Το link δεν με αφήνει το βάλω για κάποιο λόγο. Θα προσπαθήσω να βάλω σε ξεχωριστό σχόλιο από κάτω.) Μέσω του καινούργιου site που ακούγεται και ελπίζουμε να ξεκινήσει από μέρα σε μέρα. Ότι έχω καταλάβει σου λέω και εγώ (από ότι έχω ακούσει και στις ειδήσεις). Ο ΟΑΣΑ είναι λίγο απαράδεκτος στο θέμα ενημέρωση των επιβατών για το θέμα αυτό.

     Είναι πολύ βολικό εγώ το χρησιμοποιώ ήδη ένα μήνα. Το έχεις χρησιμοποιήσει;; Λίγο συνήθεια θέλει και να είμαστε λίγο δεκτικοί στις αλλαγές και αυτό το λέω για όλους μας γιατί υπάρχει πολύ γκρίνια για το νέο εισιτήριο (και οι περισσότεροι χωρίς να το έχουν δοκιμάσει καν).

     • Νικήτα, ευχαριστώ για τη παράθεση. Προχτές διάβαζα για το ath.ena ηλεκτρονικό εισιτήριο (για αυτό δε μιλάμε; ή έχω χάσει επεισόδια;;;) με το που έμαθα ότι κλείνει η εφαρμογή tfa.To πρώτο που με ξένισε είναι ότι είναι χάρτινο και έγραφε το άρθρο ότι θα ισχύει μέχρι να φθαρεί (τώρα αυτό ακούγεται ασφαλές και επαγγελματικό, ρε παιδί μου;!).. μετά ότι προμηθεύονται από αυτόματα μηχανήματα.. και σύντομα με χρεωστική ΕΠΙ των αυτόματων μηχανημάτων (ίδια ταλαιπωρία ουσιαστικά). Τρίτον, είδα ότι ακόμα δεν έχουν προστεθεί στις επιλογές τα εισιτήρια 90λεπτης διάρκειας (1.40€, ή 70€ μειωμένο), αυτό μου το επιβεβαίωνεις σε παρακαλώ; Είναι σημαντική ερώτηση.
      Δε ξέρω, μου φαίνεται λίγο ερασιτεχνισμός. Ας το έκαναν ΟΑΣΑ πλαστική κάρτα με φόρτιση/εκφόρτιση ξεκινώντας από ίντερνετ και χρεωστικές και μετά με αυτόματους πωλητές (ή τουλάχιστον όλα μαζί ταυτόχρονα).

      Έχεις απόλυτο δίκιο να μη γκρινιάζουμε και να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, αλλά νομίζω κάνουμε βήματα πίσω. πιο κοστοβόρο – ακόμα και από πλευράς ΟΑΣΑ – δεν είναι να έχεις seller machines, manual πως να βγάλεις εισιτήριο από το να το αγοράζεις από το κινητό και να παίρνεις την απόδειξη; Γιατί όσες φορές αγόρασα εισιτήριο από σταθμό, ένα απόκομμα δε πήρα ποτέ.

     • Λοιπον ένα μήνα που το χρησιμοποιώ εγώ θα σου πω τι γίνεται.. το χάρτινο η αλήθεια είναι έχω καιρο να το χρησιμοποιήσω οπότε φαντάζομαι θα ισχύει ότι ισχύει και στην πλαστική κάρτα (υπάρχει ήδη πλαστική κάρτα) Και τα δύο τα βγάζεις μια φορά δεν χρειάζεται να τα ξανά βγάλεις και τα γεμίζεις με ότι κόμιστρο θες απλά στη χάρτινη δεν μπορεις να βάλεις από μηνιαία και πάνω θες την πλαστική υποχρεωτικά. Εάν δεν τα χασεις δλδ ή στα κλεψουν. Τα γεμίζεις από όπου θες η από τα ταμεία η από τα αυτόματα μηχανήματα (τα καινουργια) η σε λίγο καιρό (δεν λειτουργεί ακομα) μέσω ιντερνετ. Το ενιαία 90λεπτο υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή, απλά πρέπει να έχεις ήδη την κάρτα. Απλά έχεις δίκιο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη μεριά του ΟΑΣΑ

     • (το μόνο con από αυτά που διαβάζω είναι ότι η πρώτη αγορά της ath.ena card γίνεται φορτισμένη (30€/μήνα κλπ). υπάρχουμε και εμείς που είμαστε με απλό εισιτήριο..)

     • Μπορείς να βγάλεις την απλή πλαστική κάρτα με πρώτη αγορά 5 ενιαία 5*1.4 η με μια ημερισια 4.5 ευρώ. Και μετά να την γεμίζεις με απλό ενιαίο 1.4

     • Λοιπον ένα μήνα που το χρησιμοποιώ εγώ θα σου πω τι γίνεται.. το χάρτινο η αλήθεια είναι έχω καιρο να το χρησιμοποιήσω οπότε φαντάζομαι θα ισχύει ότι ισχύει και στην πλαστική κάρτα (υπάρχει ήδη πλαστική κάρτα) Και τα δύο τα βγάζεις μια φορά δεν χρειάζεται να τα ξανά βγάλεις και τα γεμίζεις με ότι κόμιστρο θες απλά στη χάρτινη δεν μπορεις να βάλεις από μηνιαία και πάνω θες την πλαστική υποχρεωτικά. Εάν δεν τα χασεις δλδ ή στα κλεψουν. Τα γεμίζεις από όπου θες η από τα ταμεία η από τα αυτόματα μηχανήματα (τα καινουργια) η σε λίγο καιρό (δεν λειτουργεί ακομα) μέσω ιντερνετ. Το ενιαία 90λεπτο υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή, απλά πρέπει να έχεις ήδη την κάρτα. Απλά έχεις δίκιο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τη μεριά του ΟΑΣΑ.

     • Έχεις παντελώς άδικο . Η απλότητα της χρήσης της εφαρμογής για αγορά εισιτηρίου μέσω κινητού χάθηκε παντελώς .
      Χάρτινο εισιτήριο που χρειάζεται να σταθείς στην ουρά για να πρωτοβγάλεις και με υποχρεωτική ουρά για κάθε “επαναφόρτιση”
      Πλαστική κάρτα με “τεράστια” ουρά για να βγάλεις και με ένα σωρό δικαιολογητικά .
      Καμία πρόβλεψη για φόρτιση μέσω ιντερνετ….
      θαθελα να σε δω να μην έχεις εισιτήριο , Σάββατο μεσημέρι στο Σύνταγμα και στο μοναστηράκι ….
      Ντροπή τους ….

     • Το έχετε χρησιμοποιήσει;;; θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς κομίστρου μέσω ιντερνέτ. Η διαδικασία που περιγράφετε είναι άστοχη…. Μια φορά πας στο ταμείο ενός σταθμού και την βγάζεις (την απλή χωρίς κανένα δικαιολογητικο την προσωποποιημένη με μια ταυτότητα και ένα έγγραφο ΑΜΚΑ – και με τις χάρτινες για τις μηνιαίες είχε δικαιολογητικά για να την βγάλεις.) Μετά δεν περιμένεις σε καμία ούρα… Τη γεμίζεις μέσω ιντερνέτ η από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς. Συγγνώμη αλλά και τώρα με το χάρτινο η ουρά κάθε μήνα ήταν απίστευτη (κάτι που τώρα θα εξαλειφθεί) και για να βγάλεις χάρτινο εισιτηριο έπρεπε να περιμένεις σε ουρά για το μηχάνημα. Τι ακριβώς εννοείτε;; Εάν μιλάτε για το παλιό σύστημα θα συμφωνήσω έπρεπε να αλλάξει και να περάσουμε στο ηλελτρονικο με κάρτα που επιτέλους γίνεται.

     • Πότε θα υπάρξει η δυνατότητα για αγορά κομίστρου μέσω ιντερνετ ;
      Καμιά επίσημη απάντηση .
      Ήμουν μέχρι τώρα ένας πανευτυχής χρήστης της εφαρμογής για τα κινητά .Δεν έχω στηθεί σε ουρά τα τελευταία 2 χρόνια…
      Τώρα θα πρέπει και να σταθώ , και να έχω 5,10 η κέρματα σε ευρώ .
      Δεν υπάρχει καν πρόβλεψη να μπορείς να το επαναφορτίζεις προτού αδειάσει αν τύχει και βρεις ένα ελεύθερο αυτόματο μηχάνημα ώστε να γλυτώσεις μελλοντική ταλαιπωρία (φανταστείτε να αδειάσει και να πρέπει να το επαναφορτίσεις σε ώρα αιχμής στο Σύνταγμα ή στο μοναστηράκι)
      Ποια η διαφορά από τότε που αγόραζα 5, 10 κτλ χάρτινα εισιτήρια ;
      Σε αυτόματο μηχάνημα περίμενα και τότε , αν έχανα ένα εισιτήριο ήταν μόνο ένα (και όχι όλα όσα περιέχει το επαναφορτιζόμενο όπως σήμερα),
      και μπορούσα να αγοράσω όσα ήθελα ώστε να γλυτώνω μελλοντική ταλαιπωρία και καθυστέρηση .
      Μην τους δικαιολογείτε …. Αδιαφόρησαν για την συμβατότητα μιας πολύ χρήσιμης εφαρμογής με το νέο σύστημα επικύρωσης

     • Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανένα μάλιστα λέω ότι είναι απαράδεκτοι στο θέμα επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού. Αλλά και το κοινό μόνο γκρινιάζει χωρίς να το έχει δοκιμάσει καν. Εγώ δεν έχω περιμένει ούτε λεπτό ένα μήνα που το χρησιμοποιώ. Όσο για το πότε θα ξεκινήσει από το διαδίκτυο ένα μεγάλο βημα πρέπει να κάνει και το επιβατικό κοινό. Από το Φεβρουάριο που λειτουργεί βλέπω ελάχιστη κινητικότητα για το νέο εισιτήριο. Βλέπω άτομα τώρα αρχές του μήνα που αντί να βγάλουν νέο εισιτήριο εξακολουθούν να βγάζουν τις παλιές. Εάν ο κόσμος δεν πάει να το βγάλει πως θα ξεκινήσει και ο ΟΑΣΑ τη διάθεση της πλήρης λειτουργίας του. Αλλά εδω φταιει και ο ΟΑΣΑ γιατί έπρεπε εκείνη τη στιγμή που ζητάει ο άλλος μηνιαία καρτς να του βγάζει την καινούργια. Τέλος είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Όπως πάντα κάτι τόσο απλό στην Ελλάδα το έχουμε κάνει αστροφυσική. Πλέον για τη καθυστέρηση δεν έχει κάτι άλλο να σας πω. Πιστεύω ότι τα επίπεδα ουράς και καθυστέρησης θα μειωθουν. Το διαδικτυακο δεν έχει καθυστερηση ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

 7. Δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC τα μηχανήματα, έχει αναφερθεί πολλές φορές και από τον Σπιρτζη, και από άλλες πηγές. Ουρές στα μηχανήματα όπως και στα ATM των τραπεζών… κατά τα άλλα αναβάθμιση το βαφτίζουν…

  • Η άλλο ήθελε να πει ο Σπίρτζης, ή κάνει λάθος. Οι κάρτες είναι NFC στάνταρ, μόλις δοκίμασα μια ath.ena card με το κινητό μου.

   Αυτό που σίγουρα είχε πει είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει υποδομή τα μηχανήματα στις πύλες και στα λεωφορεία να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες τραπεζών (visa/ master/ maestro) οπως στο Λονδίνο που λέει ο Θωμάς.

   Εφαρμογή που να κάνει το κινητό “virtual ath.ena card” θεωρητικά μπορεί να φτιαχτεί αλλά νομίζω ότι παραείναι φιλόδοξο project για τα κυβικά μας. Και ακόμα και αν φτιαχτεί, θα παίζει μόνο με κινητά που όντως έχουν nfc, και θα παίζει μόνο με nfc ανοιχτα και… και…

   Δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθεί κανείς και δεν πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο κιόλας. Αν μπορούνε χωρίς αλλαγή hardware σε μερικούς μήνες να ακολουθήσουν το Λονδίνο και ουσιαστικά η πύλη να σου “πουλάει εισητήριο” με ανέπαφη συναλλαγή όταν δίνεις visa αντί ath.ena card νομίζω το πρόβλημα λύνεται καλύτερα και ευκολότερα.

   • Για εμένα που το κινητό μου αν και σύγχρονο δεν διαθέτει NFC, ποιο πρακτικό θα ήταν να μπορείς μέσω app εισάγοντας τον κωδικό του εισιτηρίου (μιλάω μόνο για το Ath.Ena Ticket) να βάλεις αξία ενός ή πολλαπλών εισιτηρίων (όπως και στην εφαρμογή που κατάργησαν). Και αυτή δεχόταν πληρωμές μέσω καρτών (εγώ πλήρωνα μέσω virtual προπληρωμένης κάρτας). Αλλά αυτό που είπα είναι ότι τα μηχανήματα προφανώς δεν υποστηρίζουν NFC, ούτως ή άλλως NFC και RFID είναι παρόμοια τεχνολογία (σε διαφορετική συχνότητα λειτουργίας) οπότε την κάρτα μπορεί να την αναγνωρίσει το κινητό σου αλλά το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι διαφορετικό, και μάλλον δεν θα μπορεί να την “διαβάσει”

 8. Ντροπή στον ΟΑΣΑ εάν δεν υπάρξει νέα εφαρμογή με πρόβλεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Με είχε βολέψει αφάνταστα η εφαρμογή αφού τα τελευταία 3 χρόνια δεν είχα αγοράσει κανονικό εισιτήριο, σαν περιστασιακός χρήστης των ΜΜΜ. Σε όλες τις χώρες υπάρχει πρόβλεψη για αγορά εισιτηρίου μέσω κινητών τηλεφώνων και Web. Ας πρωτοτυπήσουμε και εδώ με ουρές στα σπασμένα και μονίμως χαλασμένα μηχανήματα που μας περιμένουν στο μέλλον. Ένα βήμα μπροστά δύο πίσω πάντα σε αυτήν την ρημάδα τη χώρα…

 9. Κι εγώ τη χρησιμοποιούσα πολύ.
  Πάντως, σε ερώτημά μου το καλοκαίρι, μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη ή δυνατότητα χρήσης nfc ή ανέπαφων συναλλαγών για το νέο τύπο εισιτηρίων, τουλάχιστο προς το παρόν.

 10. Χρησιμοποιούσα (και ακόμα χρησιμοποιώ) την προηγούμενη εφαρμογή (αυτή με το άσπρο φόντο). Πολύ βολική, θα μπορούσαν να την αλλάξουν επιτρέποντάς μας να βάζουμε τα εισητήρια στο Apple Wallet και να μπαίνουμε στους σταθμούς με NFC. Κρίμα!

 11. Κριμα. Την χρησιμοποιούσα χρόνια και ήταν βολικότατη παρά τις μικροατέλειες που είχε
  Μακάρι να υπάρξει κάτι ανάλογο στο μέλλον που να είναι συμβατό με το νέο σύστημα

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*