Νέα εμπόδια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το νεώτερο επεισόδιο έχει να κάνει με την ασφάλεια των ακυρωτικών μηχανημάτων λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν καθώς και πιθανές παρεμβολές στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του infocom.gr, εδώ και 4 μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας καθώς και ασφάλειας ως προς την ακτινοβολία στα ακυρωτικά μηχανήματα:

Η ΕΕΤΤ ξεκίνησε τη διοικητική διαδικασία πριν περίπου 4 μήνες, έπειτα από καταγγελία της Wind για παρεμβολές στις συχνότητες που εκπέμπει στον σταθμό του Μετρό της Εθνικής Άμυνας. Τα αρμόδια στελέχη της ΕΕΤΤ προέβησαν σε μετρήσεις, ως όφειλαν, για να διαπιστώσουν ότι οι παρεμβολές αυτές δεν ήταν οι μόνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε και εξετάστηκε ο φάκελλος με τις τεχνικές προδιαγραφές των ακυρωτικών μηχανημάτων από όπου προέκυψαν ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και ασφάλειας ως προς την ακτινοβολία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τους σταθμούς του Μετρό, έρευνες γίνονται και μέσα σε λεωφορεία και τρόλεϊ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρεμβολές με τις συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας και αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βρίσκεται σε ασφαλή επίπεδα.

Το τι σημαίνει αυτό ακριβώς για το μέλλον του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μένει να το δούμε, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να δεχτούν παρεμβολές στις συχνότητες για τις οποίες επενδύουν σημαντικά κεφάλαια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα της ασφάλειας του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και της τηλεματικής λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είχαν εγείρει πρώτοι συνδικαλιστές στα λεωφορεία, κάνοντας μάλιστα αναφορά και σε προβλήματα υγείας οδηγών. Το αίτημά τους για πραγματοποίηση μετρήσεων έγινε γνωστό, με τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να πραγματοποιούνται σε οχήματα και αμαξοστάσια μέσα στο καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δείτε επίσης:

Πηγή: infocom.gr