Νέα εμπόδια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το νεώτερο επεισόδιο έχει να κάνει με την ασφάλεια των ακυρωτικών μηχανημάτων λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν καθώς και πιθανές παρεμβολές στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του infocom.gr, εδώ και 4 μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας καθώς και ασφάλειας ως προς την ακτινοβολία στα ακυρωτικά μηχανήματα:

Η ΕΕΤΤ ξεκίνησε τη διοικητική διαδικασία πριν περίπου 4 μήνες, έπειτα από καταγγελία της Wind για παρεμβολές στις συχνότητες που εκπέμπει στον σταθμό του Μετρό της Εθνικής Άμυνας. Τα αρμόδια στελέχη της ΕΕΤΤ προέβησαν σε μετρήσεις, ως όφειλαν, για να διαπιστώσουν ότι οι παρεμβολές αυτές δεν ήταν οι μόνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε και εξετάστηκε ο φάκελλος με τις τεχνικές προδιαγραφές των ακυρωτικών μηχανημάτων από όπου προέκυψαν ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και ασφάλειας ως προς την ακτινοβολία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από τους σταθμούς του Μετρό, έρευνες γίνονται και μέσα σε λεωφορεία και τρόλεϊ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρεμβολές με τις συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας και αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία βρίσκεται σε ασφαλή επίπεδα.

Το τι σημαίνει αυτό ακριβώς για το μέλλον του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μένει να το δούμε, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να δεχτούν παρεμβολές στις συχνότητες για τις οποίες επενδύουν σημαντικά κεφάλαια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα της ασφάλειας του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και της τηλεματικής λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είχαν εγείρει πρώτοι συνδικαλιστές στα λεωφορεία, κάνοντας μάλιστα αναφορά και σε προβλήματα υγείας οδηγών. Το αίτημά τους για πραγματοποίηση μετρήσεων έγινε γνωστό, με τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να πραγματοποιούνται σε οχήματα και αμαξοστάσια μέσα στο καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά.

Δείτε επίσης:

Πηγή: infocom.gr

 

7 Comments

 1. Η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα ή εάν παρεμβάλλονται οι τηλεπικοινωνίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθόλο δεν θα έπρεπε να μας αφορά ως επιβάτες, αυτό είναι όχι απλός δευτερεύων, αλλά τριτεύων και τεταρτεύων ζήτημα. Τα κινητά των εταιρειών δεν πειράζει και πολύ αν δεν λειτουργούν ίσως θα είναι και καλύτερα να μην λειτουργούν ώστε γλυτώσουμε και λίγη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μέσα στα μέσα μεταφοράς.

  Το πιο σημαντικό θέμα, το πρωτεύον ζήτημα, είναι να γίνουν μετρήσεις της εκπεμπόμενης
  ή μη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας ως προς την υγεία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού από την έκθεση τους στην ενδεχομένως εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το βασικό είναι να μην
  εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυτά τα μηχανήματα και να μην κινδυνέψει
  από αυτήν την ακτινοβολία, η υγεία των εργαζομένων, οι όποιοι εκτίθενται συνεχώς επί το εργασιακό οκτάωρο σε αυτήν καθημερινώς, και των διερχόμενων επιβατών.

  Η συμβατότητα προσωπικά μου είναι τελείως αδιάφορη, η ασφάλεια και η
  προστασία της υγείας όλων μας είναι το βασικό.

  • Πραγματικα αμφιβαλω αν την νοιαζει την wind που παρεμβαλει με το κινητο καποιου το μηχανημα. Ολο αυτο γινεται επειδη τα μηχανηματα ισως να εκπεμπουν σε συχνοτητες τις οποιες η wind (οπως και οι αλλες εταιριες κινητης) πληρωνει παρα πολλα για να εχει το δικαιωμα να εκπεμπει σε αυτες τις συχνοτητες..

   • Εξάλλου οι φτωχότεροι επιβάτες δεν έχουν χρήματα περισσευούμενα για να τα πετάνε στα πανάκριβα κινητά τηλέφωνα. Αυτό το πρόβλημα αφορά μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που εμπορεύεται την κινητή τηλεφωνία και θα βρει διαύλους επικοινωνίας με την άλλη πολυεθνική που κατασκευάζει αυτά τα μηχανήματα και θα το λύσουνε αυτοί μεταξύ τους, δεν χρειάζεται εμάς να μας ανησυχεί .

    Το ζήτημα είναι άλλο εάν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που επηρεάζει αρνητικά όπως λένε τα μηχανήματα που είναι κατασκευασμένα
    και από σκληρά υλικά, αν και κατά πόσο θα επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων,εργαζόμενων και επιβατών, που θα υφίστανται αυτήν την επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία καθημερινά.

    Η ασθένεια με την επάρατη νόσο θερίζει ολόκληρο τον λαό, πλουτίζουν οι
    πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και για την καλή υγεία του λαού δεν ενδιαφέρεται
    κάνεις.

  • Το σκεπτικό σου μοιάζει με αυτό των ομάδων πολιτών που πάνε και κατεβάζουν τις «κεραίες του θανάτου» για να διαπιστώσουν αργότερα ότι δεν έχουν (καλό) σήμα. Κανείς δεν θέλει την κεραία, αλλά κανείς δεν απαρνείται και το κινητό του. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις αν όντως υπάρχουν παρεμβολές από τον εξοπλισμό στα ΜΜΜ: όλα τα κινητά θα αυξήσουν την ισχύ εκπομπής τους για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τον σταθμό βάσης, άρα περισσότερη ακτινοβολία για όλους.

   Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε επιτέλους τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έκανε το ΕΜΠ το καλοκαίρι.

   • Το ακριβώς αντίθετο έγραψα ότι δηλαδή το καλύτερο είναι να μην λειτουργούν καθόλου τα κινητά τηλέφωνα, να είναι όλα κλειστά για να μην εκτιθέμεθα σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Εγώ δηλαδή προτείνω να το απαρνηθούν το κινητό τηλέφωνο μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς όλοι. .

 2. ήρθα λόγο ρε-ποστ στο Φβ που τσιρίζαν οτι το δημόσιο πάλι βάζει εμπόδια, αλλα αν διαβασα και κατάλαβα σωστα, το κώλυμα τώρα το θέτουν οι αγαπητες εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*