Τι αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, πολύτεκνους


Άρθρο από 6 Οκτωβρίου 2017. Για επικαιροποιημένες πληροφορίες, δείτε τα παραπάνω link.

Αλλαγές στον τρόπο που μετακινούνται οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αυτό επειδή θα πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση των δικαιούχων όλων των κατηγοριών μέσω έκδοσης προσωποποιημένης ATH.ENA CARD. Ας δούμε τι πρόκειται να ισχύσει:

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, ανήλικοι, άνω των 65 ετών) θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η φόρτιση ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET (πολλαπλό εισιτήριο) ή ανώνυμης ATH.ENA CARD με προϊόντα μειωμένου κομίστρου δεν θα είναι δυνατή.

Σημειώνεται ότι μία προσωποποιημένη ATH.ENA CARD για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου είναι δυνατό να «φορτιστεί» και να «επαναφορτιστεί» με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου μειωμένης αξίας: από ένα εισιτήριο 90 λεπτών, πακέτα εισιτηρίων 90 λεπτών, εισιτήρια 30 ημερών μέχρι και εισιτήρια 360 ημερών.

Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD ακολουθήστε της οδηγίες. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας στο εκδοτήριο και το έγγραφο που πιστοποιεί ότι είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα.)

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης

Προσοχή: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η έκδοση ATH.ENA CARD για δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Αν διαπιστώσετε το αντίθετο, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο

Και οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα πρέπει να προχωρήσουν υποχρεωτικά σε έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD, χωρίς όμως να πληρώσουν για την απόκτησή της.

Η κάρτα θα πρέπει να επικυρώνεται σε κάθε επιβίβαση σε μέσο ή πέρασμα από μπάρα σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.

Για την έκδοση της κάρτας, οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το έγγραφο που πιστοποιεί πως ανήκουν στην κατηγορία δωρεάν μετακίνησης (βεβαίωση ΟΑΕΔ, στρατιωτική ταυτότητα κ.λπ.)

Το άρθρο θα συμπληρωθεί με περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές γίνουν γνωστές.

Δείτε επίσης:

117 Comments

  1. Τα σχόλια είναι κλειστά καθώς το άρθρο περιλαμβάνει παλαιότερες, μη ενημερωμένες πληροφορίες.

    Σχετικά με την έκδοση προσωποποιημένων καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ: https://www.athenstransport.com/2018/01/athena-card-online/
    Αν έχετε απορίες, δείτε: https://www.athenstransport.com/2018/01/anergoi-amea-faq/

  2. Έχω κάνει αίτηση για έκδοση κάρτας για τον γιο μου με 67 και άνω αναπηρία και δεν μπορώ να δω την πορεία της αίτησης μπορείτε να με βοηθήσετε

  3. καλησπέρα σας. έχω βγάλει προσωποποιημένη κάρτα και πρόσφατα έβγαλα και κάρτα ανεργίας. Βλέπω το σύνδεσμο παρακάτω για την έκδοση κάρτας για ανέργους. Εγώ μπορώ να την επαναφορτίσω δωρεάν ή πρέπει να βγάλω εκ νέου κάρτα;

  4. Γεια σας..το site ακομα δεν λειτουργει,προσπαθω να κανω την ηλεκτρονικη αιτηση για την καρτα και μου βγαζει συνεχως error..Μεχρι να φτιαξει το συστημα θα χρειαζεται να εχω μονο το χαρτι που βεβαιωνει οτι ειμαι ανεργη?αρκει αυτο?

  5. Γεια σας. Εκανα αιτηση για την προσωποιημενη καρτα με την αποθηκευση δεδομενων στο athenacard.Ειμαι ανεργη.Χρειαζεται κατι αλλο να κανω και σε ποσο διαστημα περιπου θα ερθει στο σπιτι; Μετα κανουμε ενεργοποιηση και λογικα δεν φορτιζουμε με καποιο κομιστρο. Μαζι μας θα πρεπει να εχουμε βεβαιωση απο τον ΟΑΕΔ και καρτα ανεργιας;Σας ευχαριστω πολυ.

    • Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Για το πόσο καιρό θα κάνει να σταλθεί δεν το ξέρουμε, ο ΟΑΣΑ δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με αυτό (γενικά δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για τη διαδικασία).
      Την βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και την κάρτα ανεργίας έχετέ τις μαζί σας καλού κακού, μήπως τις ζητήσουν σε έλεγχο.
      Όσο για την φόρτιση δεν χρειάζεται να φορτίσετε κάτι. Μάλιστα, το σύστημα δεν σας το επιτρέπει καν. Για παράδειγμα, αν πάτε να την φορτίσετε από το site, θα σας βγάζει την παρακάτω ειδοποίηση:
      https://uploads.disquscdn.com/images/9639b21858903f15a115ee8b61c5528de0630ce4f1e61eb47a74868b0db34152.png

    • Χρόνια πολλά!
      Σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης καρτων στο http://www.athenacard.gr , όπου όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (άνεργοι, ΑΜΕΑ), αλλά και όσοι άλλοι θέλουν να προμηθευτούν καρτα, θα κάνουν αίτηση εκεί και η καρτα τους, θα στέλνεται ταχυδρομικώς.
      Μέχρι τότε, οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης μετακινούνται έχοντας μαζί τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  6. καλησπερα να ρωτησω κατι οι καρτες αμεα που εβγαιναν στα κεπ πως θα γινει ; μας δινανε μια καρτα και ισχυει για ολα τα μεσα δωρεαν αναλογως … θα βγει καπου ανακοινωση ;

    • Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει από το http://www.athenacard.gr η έκδοση καρτών εντελώς ηλεκτρονικά με κατευθείαν αποστολή της κάρτας ταχυδρομικά.
      Οι αιτήσεις θα αφορούν και όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.)
      Όποτε θα βάζετε τον ΑΜΚΑ στο site και ίσως καποιο αποδεικτικό ότι είστε ΑΜΕΑ (αν έχει αριθμό η καρτα που λέτε, μπορεί αυτόν) και θα σας αποστέλλεται η ATH.ENA Card δωρεάν μετακίνησης.

      Λογικά, ο ΟΑΣΑ θα βγάλει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει τη διαδικασία.

  7. Εφόσον η έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας σου έγινε λαμβάνοντας υπόψη ότι είσαι δικαιούχος μειωμένου κομίστρου, όλες οι επιλογές στο μηχάνημα για εσένα θα είναι με μειωμένο κόμιστρο

    • Το πιο πιθανό είναι μολις – εάν – πάρουν την νέα έγκριση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων για την μαζική έκδοση καρτών και την άμεση αποστολή στο σπίτι χωρίς να περάσετε από τα ταμεία.

    • Δεν έχετε διαβάσει ότι η διαδικασία για εσάς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Σε κάθε άρθρο εδώ αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ το λέει ξεκάθαρα. Μέχρι να βγει νέα ανακοίνωση μετακινήστε όπως ακριβώς και με το χάρτινο.

      • Καλησπέρα σας. Προφανώς και τη διάβασα! Όμως κατόπιν εορτής… Αφού πέρασα τη ταλαιπωρία! Όπως θα διαπιστώσετε το θέμα μου αναφέρεται στο χειρισμό της κατάστασης στις 6/10 και όχι στο σήμερα… Τώρα πια κι αφού βγάλαμε το χτικιό τα μάθαμε όλα…

        • Χαρά στο κουράγιο σου! Αλλά μην το πολιτικοποιείς το θέμα. Ελλάς = Αρπακόλλα, προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, περιφρόνηση του πολίτη και τρέξιμο στο παρά πέντε. Αυτοί είμασταν πάντα και αυτοί θα είμαστε με όλες τις κυβερνήσεις και όλα τα συστήματα.

          • Αν το προσπαθούσαμε όλοι με οργάνωση και πείσμα ίσως και να βρισκόμασταν σε άλλο σημείο σήμερα, όχι μόνο στις συγκοινωνίες αλλά και αλλού. Όλα αυτά που είπες, όντως είναι συνώνυμα της χώρας μας, η φρασεολογία και το ήθος όμως με τα οποία πρέπει να συνυπάρξουμε τη τελευταία διετία ιδιαίτερα, αυτή ανήκει ξεκάθαρα και απόλυτα στους κυβερνώντες που οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΑ αποκαλούν ανερυθρίαστα «Ελληνική Πολιτεία»! Τους την επιστρέφω αυτήν την Πολιτεία ως ελαττωματικό προϊόν και μόρφωμα βαθιάς παρακμής.

        • Εγω πηγα πριν αρχισουν οι ουρες δυο φορες την μια μου ειπε ο δερβεναγας να μπω στο Σαϊτ του ΟΑΣΑ να κατηγοριοποιηθω και να ξαναπαω.Ξαναπαω χωρις ταλαιπωρια και μου λεει δεν ηρθε η ωρα σας ακομα.Τελως παντων περιμενω να ερθει η ωρα μου.

  8. Κατέθεσα τα δικαιολογητικά για προσωποποιημένη κάρτα (στη Νέα Σμύρνη) και ζήτησα να ελεγχθούν για τυχόν παραλείψεις. Έλαβα την απάντηση ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Στη συνέχεια ζήτησα αρ. πρωτοκόλλου ή βεβαίωση ότι παρέδωσα τα δικαιολογητικά, αλλά η αρμόδια με πληροφόρησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Κατά συνέπεια όσοι υποβάλετε τα δικαιολογητικά με αυτόν τον τρόπο να ξέρετε ότι μπορεί να εξαφανιστούν, ή περάσουν σε χέρια τρίτων κλπ. χωρίς να έχετε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για να αποδείξετε ότι τα καταθέσατε ή ότι η υποκλοπή των προσωπικών σας δεδομένων έγινε μέσω αυτής της οδού. Βοήθειά μας !

  9. Ανακοινωση του υπουργειου σημερα οτι μεχρι 10 Νοεμβριου ισχυουν τα χαρτινα εισητηρια και οτι θα βγουν ηλεκτρονικα εισητηρια 1,40 ευρω γιατι οχι και μισα για τους μαθητες (ο γυιος μου 14 χρονων)και επισης μια αλλη ερωτηση Εγω που ειμαι ΑΜΕΑ 80% και ολοι οι αλλοι θα μας κανετε να ” τρεχουμε ” με κλειστες πυλες “η εντος λιγο ημερων μεσα στο Νοεμβριο με την ανοργανωσια του Κου Υπουργου και τις συγνωμες …?

    • Για τα μειωμένα θα πρέπει να βγάλετε την προσωποποιημενη κάρτα. Όπως και εσείς σε λίγο θα βγάλετε την δικιά σας ελευθέρας. Μέχρι τότε θα υπάρχουν αρκετές πύλες για εσάς να περνάτε

      • Παρακαλω πειτε μου τι ακριβως χρειαζεται απο δικαιολογητικα για τον 14χρονο γυιο μου και που ‘η πως τα καταθετει καποιος Σας ευχαριστω

        • Για να μην περιμένετε σε ουρά, ο γιος σας, πρέπει να έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών και κουπόνι εντός του 2017.
          Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείτε την διαδικασία με τον φάκελο:

          ΒΗΜΑ 1:
          Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία

          • Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).
          • Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.
          • Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.
          • Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το http://www.athenacard .gr

          ΒΗΜΑ 2:
          Αναγραφή των παρακάτω στοιχείων επί του φακέλου:
          • Όνομα, Επώνυμο,
          • Διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ).

          ΒΗΜΑ 3:
          Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός, σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 του ΜΕΤΡΟ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

          Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση).
          Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία.

          ΒΗΜΑ 4: Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών.

          ΒΗΜΑ 5: Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα

          Αν δεν έχει Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών, πρέπει να περιμένετε σε ουρά.

          • Ο γυιος μου δεν χρησιμοποιει Μηνιαια Καρτα αλλα μεμονομενα εισητηρια μισης αξιας Οποτε να περιμενω στην ουρα (εγω αποκλειεται) αλλα με ποια δικαιολογητικα ?

          • Αν δεν βγάλετε κάρτα, ο γιος σας θα πρέπει να πληρώνει, δυστυχώς, ολόκληρο εισιτήριο (1.40€).

  10. Η ταχυδρομική διαδικασία δεν απευθύνεται στους πολύτεκνους. Αν θέλετε προσωποποιημένη κάρτα θα πρέπει να τη βγάλετε σε εκδοτήριο. Η φόρτιση στη συνέχεια μπορεί να γίνει και σε μηχάνημα.

  11. Μέχρι να εκδοθεί η προσωποποιημένη καρτα για ανέργους, για να κυκλοφορούν θα πρέπει να αγοράσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο με τις 11 διαδρομές;

  12. Θα πατήσετε την ελληνική σημαια και μετά «επαναφόρτιση».

    Μετά θα βάλετε την καρτα στην ειδική υποδοχή κάτω-αριστερά της οθόνης. (Αναβοσβήνει ένα πράσινο φως από πάνω της)

    Τα κουμπιά στα επικυρωτικα των λεωφορείων δεν λειτουργούν. Απλά ακουμπάτε την καρτα, στην επιφάνεια κάτω από την οθόνη.

  13. Τελικά έχει αρχίσει η έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD για τους άνω των 65 ετών ή όχι, γιατί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, μας μπέρδεψε ακόμη περισσότερο;

  14. Υπάρχει ποτέ περίπτωση το ανάπηρο (στο μυαλό) Ελληνικό κράτος να μας απαντήσει με ασφάλεια και αξιοπιστία τι καθεστώς θα ισχύσει με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα για τα ΜΜΜ για τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση; Αν εξακολουθεί να ισχύει το παρόν καθεστώς της μόνιμης μεταφοράς των δικαιολογητικών ανεργίας στο πορτοφόλι του/της ανέργου ας το γράψουν τουλάχιστον στο κωλο-site τους κι ας ομολογήσουν κάποτε ότι είναι παντελώς ανίκανοι να προχωρήσουν σε μια μόνιμη ρύθμιση! Έλεος επιτέλους με την ανικανότητα και τον αναλφαβητισμό!

    • Λογικά, δεν θα χρειάζεται η μεταφορά δικαιολογητικών, καθώς το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε μήνα. Αλλιώς, οι πύλες δεν θα ανοίγουν.

      • Ναι το ερώτημα μου παραμένει. Πως θα εκδίδεται καταρχήν η ηλεκτρονική κάρτα και πως θ’ ανανεώνεται ηλεκτρονικά από το δικαιούχο χωρίς το στήσιμο σε ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ; Αυτή τη στιγμή η κάρτα ανεργίας ανανεώνεται ηλεκτρονικά από το δικαιούχο/ άνεργο ανά τρίμηνο, ενώ επίσης και η βεβαίωση για τη συνεχιζόμενη ανεργία του παρέχεται ηλεκτρονικά κι εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Γιατί το σύστημα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει κολλήσει; Και γιατί βγάζουν σε λειτουργία μια πλατφόρμα χωρίς προηγουμένως να έχουν εξετάσει όλες τις περιπτώσεις των χρηστών ΜΜΜ; Αθεράπευτο Ελληνικό Κράτος της προχειρότητας και της τσαπατσουλιάς!α

        • Η καρτα θα εκδίδεται πρώτη φορά στα εκδοτήρια, όπως και οι υπόλοιπες. Ωστόσο, θα πρέπει και να ανανεώνονται στα εκδοτήρια, καθώς αυτό που ανανεώνεται, δεν είναι κάποιο κόμιστρο, αλλά ένα προφίλ έκπτωσης, το οποίο αλλάζει μόνο μέσω του Τερματικού Έκδοσης Καρτών.
          Αυτό δεν μπορεί να γίνει στα αυτόματα μηχανήματα, καθώς το μηχάνημα δεν μπορεί να «διαβάσει» τα νέα δικαιολογητικά για τον κάθε μήνα. Ούτως ή άλλως, δεν θα υπάρχουν για πάντα ουρές στα εκδοτήρια. Υπάρχουν, όσο ο κόσμος δεν έχει βγάλει ακόμα καρτα.

          Και αν με τη λέξη «πλατφόρμα» εννοείτε το athenacard .gr, η επαναφόρτιση μέσω του συγκεκριμένου site δεν αφορά τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, καθώς αυτή δουλεύει, όπως στα αυτόματα μηχανήματα.

          • Καλημέρα και πάλι. Δεδομένου ότι ο ανύπαρκτος υπουργίσκος Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων ανακοίνωσε ότι το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου (δηλαδή, αν τα Ελληνικά μου δε με προδίδουν, θα λειτουργούν πλέον μπάρες στις αρχές του επόμενου μήνα) και το σύστημα δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ότι αφορά τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης, υπάρχει κάποια καλή ιδέα για το τι θα κάνουν αυτοί όταν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα; Θα πηδάνε πάνω από τις μπάρες; Μας μένουν έξι εργάσιμες μέχρι τότε! Ιδέες;

          • Ο υπουργός μεταφορών, είχε διευκρινίσει πως από 1η Νοεμβρίου, δεν θα επικυρώνονται και δεν θα εκδίδονται χάρτινα εισιτήρια. Δεν είπε τίποτα για κλείσιμο των πυλών. Και από όσο ξέρω, οι άνεργοι δεν επικυρώνουν κάτι. Άρα, παίρνανε κανονικά. Μην αρχίζετε τα περί απώλειας του δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης.

          • Μάλιστα. Ευχαριστώ για την απάντηση. «Ρωτώντας παν’ στη πόλη…». Καταλαβαίνω λοιπόν ότι οι ηλεκτρονικές μπάρες δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους παρά μόνο όταν κι εφόσον όλες οι κατηγορίες καρτών, άρα και δικαιούχων εναρμονιστούν με το νέο σύστημα. Σωστά; Τώρα βέβαια γιατί έπρεπε να εγκατασταθούν κανένα χρόνο νωρίτερα, μόνο οι ιθύνοντες το γνωρίζουν! Ίσως για «ξεχαρμανιάσουν» οι Ρουβίκωνες της εποχής μας….

          • Οι πύλες εγκαταστάθηκαν γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργούσε το σύστημα. Πάνω σε αυτές είναι τα επικυρώτικα.
            Ούτως ή άλλως ο Διευθ. Σύμβουλος του ΟΑΣΑ είχε πει πως η πύλες δεν θα κλείσουν από την μια μέρα στην άλλη. Όταν θα έχουν βγάλει καρτα το 70% των τωρινών κατόχων Καρτών Απεριορίστων Διαδρομών θα αρχίσουν να κλείνουν κάποιες πύλες σε ορισμένους σταθμούς για να αρχίσει να γίνεται εξοικείωση των επιβατών με τη λειτουργία των πυλών.

          • Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω ότι όταν οριστικοποιηθεί η φόρμουλα απόκτησης κάρτας από τους δωρεάν μετακινούμενους, να υπάρξει εγκαίρως η δέουσα ανακοίνωση καθώς και ο τρόπος απόκτησης/ ανανέωσης της.

  15. Κάλεσα στον ΟΑΣΑ για να εκφράσω την απορία και η απάντηση είναι να πάτε στο εκδοτήριο και (έχω δεν έχω χρήματα) να βγάλω πολλαπλό εισητήριο…και πρέπει όπως ξαναέγραψα κάθε φορά που θα θέλω να επαναφορτίσω να χαλάω μια διαδρομή γι’αυτο! ΚΑΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ! Λυπάμαι αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατί τα σπάνε. Δυστυχώς οι μόνοι που εξυπηρετούνται είναι οι άνθρωποι που κάνουν χρήση μηνιαίας κάρτας ή όσοι μετακινούνται με μετρό. ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ για τους περιστασιακούς επιβάτες λεωφορείων… μετά λένε γιατί πάμε στο κέντρο με αυτοκίνητο…και ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ για συνταξιούχους που κάνουν μερικές απλές μετακινήσεις στη γειτονιά τους!

    • Εχουν αρχίσει να τοποθετούνται μηχανήματα σε ορισμένες κεντρικές στάσεις λεωφορείων.
      Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ είχε αναφέρει κάποια στιγμή, πως υπάρχει πρόβλεψη για μικρότερα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, εντός των λεωφορείων.

      Αν τηλεφωνήσετε στον ΟΑΣΑ, μην περιμένετε κάποια απάντηση που δεν αναγράφεται στο site. Οι υπάλληλοι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω.

  16. Ξέρει κανείς από που μπορείς να προμηθευτείς ηλεκτρονικό εισητήριο για χρήση σε λεωφορεία; δεν χρησιμοποιώ συχνά τα ΜΜΜ και δεν είμαι κοντά σε μετρό. Για να πάω σε μετρό πρέπει να μπω σε λεωφορείο… μήπως είναι λίγο παράλογο να πρέπει να πηγαίνεις στο μετρό είτε με αυτοκίνητο (που δεν έχει να παρκάρεις), είτε να χρεώνεσαι ένα εισητήριο για να πας μέχρι το μετρό για να επιστρέψεις και να πάρεις το λεωφορείο όταν το χρειαστείς…

    • Για αυτό το λόγο υπάρχουν τα πακέτα εισιτηρίων (αν δεν χρησιμοποιείτε τα μέσα συχνά) ή τα εισιτήρια 30+ ημερών, αν τα χρησιμοποιείτε συχνά. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνετε εκδοτήριο πριν κάθε μετακίνηση.

      • τα πακετα εισητηριων ειναι υποχρεωτικο να βγουν πρωτα 5 με 7 ευρω. αν δεν κανεις χρηση σε 6 μηνες ακυρωνονται! και αν θελω 2 μετακινησεις θα εχω πληρωσει 7 ευρω! επισης ακομα δεν ειναι διαθεσιμη η υπηρεσια να επαναφορτιζεις online και θα πρεπει να χανεις ενα εισητηριο (μια μετακινηση για να επαναφορτισεις)…

          • μου το ειπαν τηλεφωνικως οτι ισχυει για 6 μηνες! απο κινητο δεν ειναι ευκολο, χρειαζεται smart και καλη μνημη. καλυτερα κατι online?

  17. Εδώ αναφέρεται ότι δεν έχουν ξεκινήσει να δίνονται οι φοιτητικές κάρτες! Σήμερα 22/10, ωστόσο, δέχτηκαν τον ανοιχτό μου φάκελο, με φωτοτυπία του πάσου μου, στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Μήπως θα έπρεπε να διορθώσετε τη συγκεκριμένη πληροφορία;

    • Δεν είμαι υπεύθυνος του site, αλλά αυτή η σελίδα δεν είναι σελίδα πληροφοριών, είναι άρθρο. Δεν ενημερώνεται. Αν πάτε στη σελίδα “Κάρτες ATH.ENA Card”, έχει αφαιρεθεί εδώ και καιρό, το κείμενο που έγραφε ότι η μειωμένη κάρτα δεν εκδίδεται σε φοιτητές έως 24 ετών. Είναι γνωστό, πως αυτές οι κάρτες εκδίδονται κανονικά.

  18. Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω πότε θα υπάρξει κάποια ενημέρωση για το τι θα κάνουν οι άνεργοι ώστε να βγάλουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο! Και τέλος εμένα η γιαγιά μου που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ μια φορά το μήνα σχεδόν τι τύπου εισιτήριο πρέπει να βγάλει?

    • Οι άνεργοι θα βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα δωρεάν μετακίνησης. Απλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία έκδοσης των συγκεκριμένων καρτών.

      Υπάρχουν 2 τρόποι που μπορεί να βγάλει μειωμένο κόμιστρο:

      Α) Κάθε φορά που πηγαίνει κάπου, θα πηγαίνει σε εκδοτήριο και θα βγάζει μειωμένο ATH.ENA Ticket.

      Β) Θα βγάλει προσωποποιημένη κάρτα, την οποία θα φορτίζει με απλό εισιτήριο των 0.60€ κάθε φορά που θα πηγαίνει κάπου.

      • Σας ευχαριστώ πολύ..!! Μήπως γνωρίζεται ποτέ θα βγει αυτή η ανακοίνωση για τους ανέργους? Γιατί σε λίγες μέρες τελειώνει ο μήνας και οκ πες στα λεωφορεία μπαίνεις με το μέτρο τι γίνεται! Και πάλι σας ευχαριστώ

      • επειδή έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία, για μετακίνηση μια στο τόσο με λεωφορείο, ειδικά για συνταξιούχους που μετακινούνται μέσα στον δήμο…πώς θα γίνει να βγάζουμε εισητήριο? Δεν θα πρέπει να γίνει μία μέριμνα γι’ αυτό; γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε εξτρά για να πάμε στα εκδοτήρια και να χάνουμε μια μετακίνηση…και την πρώτη φορά που θα μας προκύψει να κάνουμε χρήση ΠΩΣ θα μεταβούμε σε εκδοτήριο; Καλό θα είναι να γίνει διάθεση ηλεκτρονικών εισητηρίων σε κάποιες αφετηρίες…

      • Να κανω μια ερωτηση .
        Οι ανεργοι δικαιουνται εντελώς δωρεαν ή απλά μειωμενου κοστους μετακινησεις (οπως π.χ οι φοιτητες) ;

  19. Στο σημείο του άρθρου που λέτε για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου, παρακαλώ διορθώστε στην τρίτη παράγραφο το εξής σημείο: ”Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη έκδοση (σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ απαιτείται φόρτιση με εισιτήριο 30 ημερών αξίας 15 ευρώ ή/και με ποσό από 10 ευρώ)…”.
    Το επισημαίνω, διότι, σύμφωνα με το athenacard site, δεν απαιτείται πλέον αγορά κομίστρου ή αποθηκευμένης αξίας κατά την έκδοση της προσωποποιημένης ATH.ENA Card.
    Ευχαριστώ.

  20. Αυτό ισχύει τώρα, που είναι ανοιχτές οι πύλες. Όταν έρθει η ώρα να κλείσουν, λογικά θα ρυθμίσουν κατάλληλα τις πύλες ώστε να χρησιμοποιούν άλλες πύλες αυτοί που θέλουν να εισέλθουν και άλλες αυτοί που θέλουν να εξέλθουν από τον σταθμό.

    • Η λογική λέει αυτό. Δυστυχώς όμως επειδή ασχολούμε με προμήθειες
      και σε τουρνικέ, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις αμφίδρομο τουρνικέ και να το χρησιμοποιήσεις σε μονή διαδρομή. Το αμφίδρομο έχει μισή φορά παραπάνω κόστος από ότι το μονό.

      • Όλα έτσι βγαινουν, σε όλες τις χώρες… Μπορεί να μέρα να θέλουν να αλλάξουν τη ροη. Τι θα έκαναν θα έβγαζαν και θα τα γυρνούσαν ανάποδα;;

  21. Έβγαλες άκρη με το 11185;; Γιατί εγώ έχω ήδη τσακωθεί με 3 οδηγούς που ηθελημένα δεν ανοίγουν το σύστημα επικυρώσης στα λεωφορεία. Δλδ εγώ να μην το επικύρωσω το εισιτήριο μου και να με γράψουν σε πιθανό έλεγχο επειδή αυτός βαριέται να πατήσει (μάλλον δεν θέλει για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους ) δύο κουμπία. Ο ενας από αυτούς ενώ μου είχε πει ότι δεν λειτουργεί του είπα να βάλει τη διαδρομή και ξαφνικά έφτιαξε… Πόσο φαίνεται ότι δεν το θέλουν.

  22. Τα ΚΕΠ αρνούνται να δώσουν βεβαίωση ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ είναι χειρόγραφος στα περισσότερα βιβλιάρια Υγείας. Γίνεται αποδεκτός από τους υπαλλήλους του ΟΑΣΑ?
    Σε περίπτωση στάσεων και απεργιών, η προσωποιημένη κάρτα των 30 ευρώ πως θα λειτουργεί? Αν π.χ. η απεργία ή οι στάσεις είναι διαρκείες….. στην επόμενη φόρτιση τι ποσόν θα χρεωθεί?

  23. να κάνω μία ερώτηση: βάλατε τα 10€ κατά την έκδοση; αν ναι, κάθε φορά που “ακυρώνετε” ένα εισιτήριο αφαιρεί αυτόματα τα 0,60€ ή πρέπει να επιλέξετε κάτι; Επιπλέον μπορείτε να δείτε κατά την ακύρωση το υπολοιπό σας;

    • Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο site του ΟΑΣΑ:
      “Αν είστε δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης, θα ενημερωθείτε με ξεχωριστή ανακοίνωση για την έναρξη διάθεσης προσωποποιημένων καρτών για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ως τότε συνεχίζετε να μετακινείστε με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.”

      Άρα θα υπάρξει πρώτα σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ

  24. “Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, ανήλικοι, άνω των 65 ετών) θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA CARD. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η φόρτιση ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET (πολλαπλό εισιτήριο) ή ανώνυμης ATH.ENA CARD με προϊόντα μειωμένου κομίστρου δεν θα είναι δυνατή. Σημειώνται ότι μετά την πρώτη έκδοση (απαιτείται φόρτιση με εισιτήριο 30 ημερών αξίας 15 ευρώ)…”

    Θα ξεσηκωθούν οι ηλικιωμένοι περιστασιακοί χρήστες. Και για τη διαδικασία και για το 15άρι, έστω κι αν αυτό είναι μόνο για μια φορά. Αναρωτιέμαι, γιατί τα νέα χάρτινα εισιτήρια, δεν θα μπορούν να φορτώνουν μισά εισιτήρια;

    • Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Πρέπει να πιστοποιηθεί ο φοιτητής για μισό εισιτήριο. Αφού πιστοποιηθεί με την προσωπική κάρτα θα μπορεί να αγοράσει όλα τα μισά κόμιστρα. Τι θέμα έχει η διαδικασία και οι ηλικιωμένοι γιατί να ξεσηκωθούν;; Η διαδικασία είναι πολύ καλυτερη καθως χρειάζεται να πας στο ταμείο μόνο μια φορά και όχι κάθε μηνα. Και δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο έκδοσης. Απλά το μόνο που προστέθηκε είναι ενα χαρτί που να αναγράφεται το ΑΜΚΑ σας. Για τους περιστασιακούς χρήστες υπάρχει το ηλεκτρονικό πολλαπλό εισιτήριο.

    • Οι συνταξιούχοι μας συνήθως επειδή δεν εργάζονται και δεν είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά για εργασία είναι κυρίως περιστασιακοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Άρα θα έχουν κάθε δικαιώμα και δίκιο να ξεσηκωθούν και να διαμαρυρηθούν εαν δεν μπορούν να αγοράσουν μεμενομένα μίσα εισητήρια και τους εξαναγκάσει να αγοράσουν υποχρεωτικά εισιτήριο 30 ημερών.

      • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ “Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA Card, απαιτείται αγορά προιόντος διάρκειας τουλάχιστον 30 ημερών ή/και αποθήκευση αξίας τουλάχιστον €10”. Δεν είναι άρα απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου 30 ημερών.

        • Αρχικά υπήρχε η πληροφορία μόνο για την αρχική υποχρεωτική έκδοση “μισής” μηνιαίας κάρτας. Με την προσθήκη για τα 10 Ευρώ, είναι καλύτερα, αλλά μένει η ταλαιπωρία για μεγάλους ανθρώπους να πάνε να στήνονται σε άλλη μια ουρά – στήνονται για τις συντάξεις, στήνονται σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Όπως και να το κάνουμε, οι άνθρωποι αυτοί δυσκολεύονται ακόμα και στα τραπεζικά ΑΤΜ, έτσι κάθε φορά θα ψάχνονται να ξαναγεμίσουν τις κάρτες τους.

          • Μία φορά θα πάνε στο εκδοτήριο και θα στηθούν σε ουρά, μετά μπορούν να αγοράζουν απλό εισιτήριο των 0,60€ από το μηχάνημα.
            Και, όπως γίνεται στο εξωτερικό, θα μάθουν να χρησιμοποιούν το μηχάνημα.

          • Επιπλέον, η αγορά μειωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket) των 0.60€ γίνεται από τα εκδοτήρια.
            Στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα, που εκδίδεται μόνο ηλεκτρονικό, στο εκδοτήριο σου δίνουν μειωμένο, αν το δικαιούσαι.

          • Έχω και εγώ μία απορία για τους >65ετών (γονείς μου). Οκ… βγάζουν προσωποποιημένη κάρτα, και βάζουν τα 10 ευρώ. Μετά, κάθε φορά που “ακυρώνουν” ενα εισιτήριο 90λεπτών, θα αφαιρείται αυτόματα 0,60€ από το σύνολο ή θα πρέπει να κάνουν/επιλέξουν κάτι κατά την ακύρωση;

          • Σε περίπτωση που φορτώσεις την κάρτα με 10€:
            • Κατά την πρώτη επικύρωση μετά την αγορά, θα αφαιρεθεί 0.60€ από το υπόλοιπο
            • Συνεχίζεις και χτυπάς την κάρτα σε κάθε μέσο που χρησιμοποιείς, αλλά δεν σε χρεώνει
            • Αν περάσουν 90′ από την πρώτη επικύρωση και χτυπήσεις την κάρτα, τότε θα αφαιρέσει άλλα 0.60€ κ.ο.κ.
            (Θυμίζω ότι επικυρώνουμε σε κάθε μέσο, ενώ σε Μετρό/Ηλεκτρικό και στην είσοδο και στην έξοδο)

          • Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση… θα περιμένω λίγες μέρες πριν αρχίσω να τρέχω τους γονείς μου για την κάρτα :).
            Μου φαίνεται περίεργό να μην είναι δυνατή η φόρτιση της κάρτας, γιατί στο ίδιο τους το site αναφέρει (μάλιστα με κόκκινα γράμματα) “ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA Card, απαιτείται αγορά προιόντος διάρκειας τουλάχιστον 30 ημερών ή/και αποθήκευση αξίας τουλάχιστον €10.”. Τέλος πάντων… περιμένουμε για να δούμε…

          • Εμένα, πάντως στο site που έχω συνδεθεί με την καρτα, μου βγάζει επιλογή φόρτισης με χρηματικό ποσό.

        • Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εχθές το απόγευμα (10/10/2017) και ώρα 18:00 πήγα να εκδώσω πρωσοποποιημένη κάρτα θέλοντας να πληρώσω 10 ευρώ καθότι περιστασιακός χρήστης στο σταθμό των Αμπελοκήπων. Ο υπάλληλος στον κισέ αρνήθηκε να την εκδόσει. Μάλιστα όταν του είπα ότι μπορώ να εκδώσω προσωποποιημένη καταβάλλοντας δέκα ευρώ (όπως λέτε εσείς αλλά και όπως αναφέρεται και στο site της ATHENA CARD) κάλεσε έναν άλλον συνάδελφο του ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύουν τα λεγόμενά μου ( ! ). Όταν ζήτησα εναλλακτικά να μου εκδόσει μια μη προσωποποιημένη κάρτα πάλι αρνήθηκε και με παρέπεμψε να βγάλω πολλαπλό εισιτήριο….τόσο απλά. Έγινε καταγγελία στο 11185. Δυστυχώς δεν έγινε το τηλεφώνημα μπροστά του ούτως ώστε να ενημερώνονταν ο υπάλληλος σωστά (μιας και απότι φαίνεται η εκπαίδευσή του ήταν με επιείκια ανεπαρκής) και να έβγαζα και εγώ την κάρτα μου μιας και περίμενα αρκετή ώρα στην ουρά

          • ‘Επρεπε να κάνεις πανικό και να ζητήσεις τον ανώτερό του πάραυτα! Είναι τραγικο όλα τα ”μέσα” με απολυτηριο Λυκείου να μην εχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας και να αδιαφορουν να ενημερωθουν.Αν δεν υπήρχε η επεμβαση του υπουργού, το ηλεκτρονικο εισιτηριο θα ηταν ακόμα μυστικό ή και ήδη καταργημένο από τους άκυρους που ζητουν επίδομα ανθυγιεινης εργασίας για την εκδοση του εισιτηρίου !!! Ποσο τραγικος ο ΟΑΣΑ!

  25. Εγώ χρησιμοποιώ ελάχιστα τα μέσα (κάθε καλοκαίρι συνήθως παίρνω γύρω στα 30 μειωμένα εισιτήρια και είναι αρκετά για Ιούλιο και Αύγουστο). Το ίδιο συμβαίνει και τον χειμώνα. Για παράδειγμα, θα χρειαστώ τα Μέσα για μιάμιση εβδομάδα αυτον το Νοέμβριο. Θα πρέπει να βγάλω μηνιαία κάρτα?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*