Mission impossible η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Όλο και απομακρύνεται μέρα με τη μέρα το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ως το τέλος του μήνα, δηλαδή σε μία εβδομάδα από σήμερα. Φαίνεται πως όταν στις 4 Οκτωβρίου ο υπουργός Μεταφορών Χ. Σπίρτζης ανακοίνωνε αιφνιδιαστικά την επίσπευση της μετάβασης λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ΟΑΣΑ και τον πελάτη, δηλαδή όλους εμάς.

Δείτε επίσης: Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Όπως δήλωσε ο υπουργός στο «Έθνος της Κυριακής» [η συνέντευξη κατά πάσα πιθανότητα δόθηκε την περασμένη Πέμπτη ή Παρασκευή], βρισκόμαστε κοντά στην έκδοση 45.000 προσωποποιημένων καρτών. Μία εβδομάδα πριν, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο υπουργός δήλωνε πως 32.000 επιβάτες έχουν εκδώσει ήδη ATH.ENA CARD. Όπως βλέπουμε, αν και οι ουρές στα εκδοτήρια παραμένουν μεγάλες και αναμένεται να μεγαλώσουν περαιτέρω, η πρόοδος είναι αργή.

Πόσες κάρτες πρέπει να βγουν συνολικά; Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σπίρτζης στην ίδια συνέντευξη, οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών είναι 250.000 [Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει βδομάδες νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Μετρό, οι κάρτες είναι 500.000. Σε αυτή την περίπτωση θα υποθέσουμε ότι ο σωστός αριθμός είναι αυτός του υπουργού]. Στους κατόχους καρτών, θα πρέπει να προσθέσουμε τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου και δωρεάν μετακίνησης που θα πρέπει επίσης να εκδώσουν ATH.ENA CARD.

Συμπερασματικά, είναι πολύ πιθανό να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα μόνο το 10% των καρτών που απαιτούνται για να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η παράταση μάλλον είναι μονόδρομος.

Γιατί όμως φτάσαμε μέχρι εδώ; Κατά πάσα πιθανότητα, όταν ο υπουργός ανακοίνωνε «εν βρασμώ ψυχής» την άμεση μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν έλαβε υπόψη κατά πόσο το εγχείρημα είναι ρεαλιστικό.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ πολλά ζητήματα εκκρεμούν, κανείς δεν λέει ακόμα στο επιβατικό κοινό τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη μετάβαση…

Ας δούμε μερικές από τις εκκρεμότητες σήμερα, 8 ημέρες πριν την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο:

 • Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι κατηγορίες αυτές των επιβατών θα συνεχίσουν να μετακινούνται με τον ίδιο τρόπο μέχρι νεωτέρας.
 • Επίσης καμία απόφαση και για τους κατόχους απεριορίστων διαδρομών που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά. Και σε αυτή την περίπτωση οι παλιές κάρτες θα ισχύουν μέχρι νεωτέρας, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως η ολοκλήρωση της μετάβασης θα καθυστερήσει.
 • Η έκδοση και αποστολή καρτών απεριορίστων διαδρομών μέσω ταχυδρομείου προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τους αναγνώστες μας, ακόμα και όσοι κατέθεσαν φάκελο με δικαιολογητικά τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμα παραλάβει την κάρτα τους. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα συμβεί ενώ πλησιάζει ο Νοέμβριος οπότε και θα λήξει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών που ήδη έχουν; Θα αναγκασθούν να στηθούν στην ουρά την 1η Νοεμβρίου για να βγάλουν κάρτα μόνοι τους; (Είναι τεχνικά δυνατό αν τυχόν ο ΟΑΣΑ τους έχει εκδώσει ήδη κάρτα;) Μήπως τα εκδοτήρια θα πρέπει να σταματήσουν να δέχονται φακέλους καθώς προφανώς δεν πρόκειται να λάβουν όλοι τις κάρτες τους μέχρι την 1η Νοέμβρη;
 • Ο ΟΑΣΑ δεν έχει μπει ακόμα στον κόπο να διορθώσει τα πολλά λάθη που υπάρχουν στο site για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Προβλήματα υπάρχουν και στην εφαρμογή αγοράς εισιτηρίων, πράγμα που δείχνει ότι το site ανέβηκε εσπευσμένα μετά την ανακοίνωση του υπουργού, χωρίς να είναι έτοιμο.

Ακόμα και σήμερα ο ΟΑΣΑ ή όποιος τέλος πάντων έχει το πρόσταγμα στη διαδικασία της μετάβασης θα πρέπει να αναγνωρίσει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και να ανακοινώσει την παράταση της μετάβασης. Διαφορετικά, το επόμενο 10ήμερο θα είναι εφιαλτικό για χιλιάδες επιβάτες.

Δείτε επίσης:

25 Comments

 1. Αν δώσατε τα δικαιολογητικά τις πρώτες μέρες υπάρχει πιθανότητα να έχετε την κάρτα ως την 1η Νοεμβρίου καθώς οι πρώτοι φάκελοι εστάλησαν σήμερα. Φαντάζομαι ότι στο εκδοτήριο δεν θα είναι δυνατή η έκδοση κάρτας με το ίδιο ΑΜΚΑ, αν η κάρτα έχει βγει ήδη. Θέλετε να δοκιμάσετε έκδοση στο εκδοτήριο αύριο; (του Αεροδρομίου όπου φαντάζομαι οι ουρές θα είναι μικρότερες)

 2. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ακολούθησαν την οδηγία με την κατάθεση του φακέλου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά / έγγραφα στα εκδοτήρια για την δική μου διευκόλυνση όσο και των εργαζομένων που είχαν να αντιμετωπίσουν τις ουρές των υπολοίπων πολιτών.
  Όπως γίνεται αναφορά και στο άρθρο ακόμη δεν μου έχει σταλεί η προσωποποιημένη κάρτα ώστε να είμαι ασφαλής και σίγουρη για την 1η Νοέμβρη. Και πιθανότατα να μη μου σταλεί έγκαιρα.
  Επίσης αυτό που με ανησυχεί ακόμη παραπάνω είναι πως δεν έχω στα χέρια μου κάποιο έγγραφο που να βεβαιώνει πως έχω ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία.
  Ποια είναι η πρότασή σας όσον αφορά την μετακίνηση μου 1η Νοεμβρίου;
  Να σημειώσω πως η μηνιαία κάρτα που χρησιμοποιώ είναι αεροδρομίου κόστους 49€.
  Αν δεν έχω την κάρτα το κόστος της μετακίνησης μου ημερησίως θα διαμορφωθεί ως εξής:
  (1,40€ *2) + (6€ [εισιτήριο λεωφορείου Χ]*2) = 14,80€ , όπου το μήνα συνεπάγεται 444 € (???)
  Μπορώ όπως αναφέρεται και στο άρθρο αλλά δεν διευκρινίζεται να εκδώσω προσωποποιημένη κάρτα παρόλο που ήδη έχω στείλει τα έγγραφα; Δεν θα υπάρξει πρόβλημα validity (?).

  • Πέρα από την ταλαιπωρία σας δε νομίζω να υπάρξει θέμα. “Απαγόρευση” δεύτερης κάρτας νομίζω υπάρχει μόνο σε όσους έχουν περασμένη κάποια έκπτωση.

   Σε κάθε περίπτωση, αν θυμάστε το pin της αίτησης, ακόμα και να έχει εκδοθεί η κάρτα που αιτηθήκατε, αν υπάρξει πρόβλημα θα ζητήσετε ακύρωση επί τόπου. Πιστεύω όμως δε θα χρειαστεί.

   Ενδεχομένως να υπάρξει μπλέξιμο αν το pin του δώσετε για την δεύτερη είναι το ίδιο με την πρώτη. Δυστυχώς δεν ξέρω τις τεχνικές λεπτομέρειες.

  • Αν πάει 1η Νοεμβρίου και δεν σας έχει σταλεί, πηγαίνετε στο εκδοτήριο που αφήσατε τον φάκελο, να ρωτήσετε. Αν σας πουν πως δεν τα έχουν ετοιμάσει ακόμα, ζητήστε να “πετάξουν” τον φάκελό σας και μετά βγάλτε την κάρτα επιτόπου.
   Αν τώρα σας πουν πως έχει σταλεί στα ΕΛΤΑ, απλά δεν έχει φτάσει ακόμα σπίτι σας, θα πρέπει, δυστυχώς, να πληρώσετε αυτό που είπατε. Πάντως δεν πιστεύω πως θα καθυστερήσει και ένα μήνα, και θα χρειαστεί να πληρώσετε 444€(!).

 3. Επίσης, να θεωρήσω εγώ τώρα ως εκ προθέσεως γενόμενη την μη ενημέρωση για το τι ακριβώς θα αφαιρείται από την προσωποποιημένη κάρτα; Λεφτά ή διαδρομές και πόσες διαδρομές θα αντιστοιχούν στα ποσά που θα βάζουμε στις κάρτες; Και θα είναι οι κάρτες πλέον απεριορίστων διαδρομών ή στην ουσία θα πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις γιατί θα είναι ακύρωση και χάσιμο χρημάτων; Ή η κάρτα θα λειτουργεί ημερολογιακά; Γιατί κάτι μου λέει ότι ο ΟΑΣΑ μάλλον μας κάνει τις απεριόριστες διαδρομές στην πόλη πολύ περιορισμένες, οπότε έτσι ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΜ;

  • Δεν αλλάζει τίποτα στις τιμές. Κάρτες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, με τη διαφορά ότι θα κρατάνε 30 μέρες (και λίγες ώρες) αντί ένα ημερολογιακό μήνα. Με το παλιό σύστημα όποιος έπαιρνε κάρτα μετά την 1η του μήνα ήτανε χαμένος.

   Αν όταν χτυπάτε την κάρτα υπάρχει σε ισχύ εισητήριο ή κάρτα που καλύπτει τη διαδρομή, απλώς περνάτε. Αν δεν υπάρχει κάτι σε ισχύ αλλά υπάρχει φορτωμένο προϊόν που καλύπτει τη διαδρομή, αυτό ενεργοποιείται και περνάτε. Αν ούτε αυτό υπάρχει, τότε σας αφαιρείται από το χρηματικό υπόλοιπο, και περνάτε. Αν δεν έχετε τίποτα από τα παραπάνω ή το υπόλοιπο δεν επαρκεί, τότε δεν περνάτε.

 4. Καμμία πρόβλεψη και για τους κατόχους ετήσιων καρτών. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω οι μπάρες συνδεθήκανε με τον συναγερμό πυρκαγιάς ή σε καμιά περίπτωση ο μη γένοιτο φωτιάς ο ΟΑΣΑ έχει προγραμματίσει να μας κάψει σαν τα ποντίκια; Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τεράστια έλλειψη οποιασδήποτε μορφής σεβασμού προς το επιβατικό κοινό, αφού τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και ο Υπουργός μας φέρονται σαν να είμαστε ζώα, και μας κρατάνε στα μαύρα τα σκοτάδια χωρίς την παραμικρή ενημέρωση! προχειροδουλειά στον μέγιστο βαθμό ! Και οτιδήποτε είναι εκ του προχείρου ………….! Και ένα μήνυμα προς τον μισάνθρωπο ΟΑΣΑ! Θεωρώ άκρως ειρωνική κοροιδία να με ευχαριστεί με γραπτά μηνύματα στις στάσεις που αγκάλιασα ως επιβατικό κοινό το ηλεκτρονικό εισιτήριο, γιατί δεν μπορώ να αγκαλιάσω κάτι που δεν γνωρίζω καν την ύπαρξή του, αφού δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ ούτε μου το γνώρισε κανείς ποτέ! κι επίσημα! Απλά μόνος μου ενδιαφέρθηκα να ενημερωθώ, αφού ήξερα ότι κανείς δεν θα ασχολιότανε με την ενημέρωσή μας! Απαιτώ περισσότερο σεβασμό από τον ΟΑΣΑ την στιγμή που είμαι πελάτης του πάνω από 30 χρόνια!!! Ειλικρινά δαιμονίζομαι με αυτήν την ειρωνία!

  • Εδώ δεν προλάβανε να εξυπηρετήσουν τους κατόχους μηνιαίων (που από βδομάδα θα είναι στον αέρα), θα προλάβαιναν και τους κατόχους ετησίων;

   Ίσως βρεθείτε τυχερός στην ατυχία σας: μέχρι να σταματήσει η ισχύς της ετησιας που έχετε μπορεί αν έχουν ηρεμήσει οι ουρές.

   • Δεν θα είναι στον αέρα. Μη φέρνουμε την καταστροφή. Και με το παλιό σύστημα εάν τελείωνε η μηνιαία σου κάρτα έπρεπε να πας να βγάλεις άλλη… Πάλι στην ουρά θα περίμενες. Το ίδιο θα κάνεις και τώρα… Τελείωσε η παλιά που είχες για τον Οκτώβριο. Εεε πας αρχές του μήνα ( η τέλους αυτου, όπως έκανες πάντα) και βγάζεις την καινούργια… Το έχουμε κάνει σαπουνόπερα.

    • Σε 3 βδομάδες έχουν βγει ούτε 80,000 κάρτες (Στις 20/10 ήμασταν στις 40-45). Αν τώρα στις επόμενες μέρες προλάβουν να εκδοθούν οι υπόλοιπες για να φτάσουμε τις 250.000 καλώς.

     Διαφορετικά, όσοι έχουν κάρτα Οκτώβρη είναι πράγματι στον αέρα. Ο ρυθμός με τον οποίο ο ΟΑΣΑ εκδίδει κάρτες είναι απλώς ανεπαρκής.

     • Δεν είναι στο αέρα και τις χάρτινες να είχαμε πάλι στον αέρα θα ήταν. Πρέπει να πας να βγάλεις καινούργια. Εάν δεν είχαμε ηλεκτρονικό εισιτήριο δλδ από πρώτη του μήνα δεν θα έπρεπε να πάνε στο ταμειο να την ανανεώσουν;; Εεεε και τώρα αυτό θα κάνουν. Μαλιστα τώρα μπορείς να πας ότι μέρα θες όχι μέχρι τις αρχές του κάθε μήνα…

     • Τα χάρτινα κουπόνια έχουν 30″ χρόνο συναλλαγής και υπήρχαν πάνω από 80 σημεία αγοράς (όλοι οι σταθμοί + μερικά του τραμ + μερικά της ΟΣΥ). Η έκδοση καρτών έχει στην καλύτερη 5πλάσιο χρόνο συναλλαγής (στη χειρότερη 10πλάσιο+) και τα σημεία αγοράς είναι ούτε τα μισά.

      Οπότε μια δουλειά που ήθελε 5 μέρες τώρα θέλει δυο μήνες. Βάλτε τώρα ότι κάρτες χρειάζεται να εκδόσουν και όσοι χρειάζεται να κατοχυρώσουν έκπτωση και δεν έχουν κάρτα.

 5. Προσωπικά, ως εγγεγραμμένος άνεργος του ΟΑΕΔ, χαίρομαι που ο κ. Σαρτζετάκης (προφανώς εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ) με διαβεβαίωσε ότι δε χρειάζεται να πηδάω πάνω από τις μπάρες από την 1η Νοεμβρίου αφού η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής κάρτας για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί κι (ευτυχώς) κάποιες μπάρες δε θα λειτουργήσουν άμεσα και ταυτόχρονα από τη 1η Νοεμβρίου! Αλλιώς… προπονηθείτε σε ρόλο Carl Lewis!

  • Ακριβώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν είναι τρελλοί (όλοι τουλαχιστον) στον ΟΑΣΑ. Κάποιες πύλες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να βγάλουν όλοι καρτα.

  • Εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ δεν είμαι, ούτε έχω καμία σχέση με την εταιρεία. Ό,τι γράφω το έχω δει είτε σε κάποιο από τα 2 site του ΟΑΣΑ, είτε από προσωπική εμπειρία, είτε επειδή το έχει πει κάποιος αρμόδιος (π.χ. ο Σπίρτζης ή ο Σκουμπούρης (Δ.Σ. ΟΑΣΑ)).

   • Έτσι εξηγείται η άμεση απάντηση και σας ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση που αναλαμβάνετε ουσιαστικά το ρόλο που θα έπρεπε να εκπληρώσει κάποιος εκπρόσωπος από τον ΟΑΣΑ. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως αντί να προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε μόνοι μας το μπάχαλο που επικρατεί γύρω μας να βγει επιτέλους κάποιος αρμόδιος και να μας πει πότε θα λειτουργήσουν επίσημα οι ηλεκτρονικές μπάρες σε όλο το δίκτυο των αστικών μεταφορών καθώς και πότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας για τους δωρεάν μετακινούμενους. Αυτά.

    • Παρακαλώ. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κάτι σαν live messaging service με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ, που θα είχαν γνώσεις περί του θέματος και θα έδιναν σαφείς απαντήσεις. Δυστυχώς, ποτέ δεν θα γίνει κάτι τέτοιο και θα μαθαίνουμε την κάθε απάντηση στην πράξη, από μόνοι μας. Ή θα τηλεφωνούμε στο 11 185 και θα δεχόμαστε τις χωρίς ουσία απαντήσεις εκνευρισμένων υπαλλήλων, που δεν θέλουν να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά.

     Για τις πύλες, έχω την εντύπωση, πως ούτε ο ΟΑΣΑ ξέρει ακριβώς πότε θα κλείσουν… το πάνε βλέποντας και κάνοντας.

     • Μάλλον ονειρεύεστε μιαν άλλη χώρα σε ότι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας αφενός και τη πελατοκεντρική αντίληψη αφετέρου. Για να είμαι ειλικρινής επικοινώνησα γραπτά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον ΟΑΣΑ τη πρώτη κιόλας μέρα που σναγκάστηκα να περιμένω επί μιάμιση ώρα στην ουρά του μετρό του Συντάγματος και στη συνέχεια στο γκισέ του τράμ για να εισπράξω την απάντηση ότι το θέμα της κάρτας για τους ανέργους δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί! Στο γκισέ του τράμ του Συντάγματος ο υπάλληλος μάλιστα μας έκλεισε το παραθυράκι στα μούτρα περί ώρα 1.45 μμ και περιμέναμε επιπλέον ένα εικοσάλεπτο ώστε ν’ αλλάξει τη βάρδια του με άλλο υπάλληλο σε ώρα που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί το κοινό (δηαλδή σε ώρα που πληρώνουμε εσείς κι εγώ)! Όντας έξαλλος έστειλα ένα “Πειραιώτικο” e-mail στο καπάκι, στο site του ΟΑΣΑ που σε άλλες χώρες, αν έπαιρναν τοις μετρητοίς όσα τους κατέβαζα, θα μου έκαναν αγωγή για εξύβριση! Εδώ απλώς η ζωή συνεχίζεται “με σημαίες και με τραγούδια”. Με πήρε μια κυρία μετά από μια μέρα, θιγμένη από το τρόπο μου αλλά χωρίς καμμία απολύτως απάντηση επί του πρακτέου. Με πήρε πάντως που σημαίνει ότι η γλώσσα Πολλάκη πιάνει τόπο… Προφανώς είναι η μόνη φρασεολογία που καταλαβαίνουν… Δυστυχώς εκεί φτάσαμε… Inch’ allah και εις άλλα με υγεία…

 6. Ο πραγματικός χαβαλές θα ξεκινήσει όταν θα γίνει γνωστό ότι την διαδικασία της προσωποποίησης έπρεπε να την έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ η κοινοπραξία που έστησε το ηλ.εισιτήριο ΠΡΙΝ την έναρξη ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ λειτουργίας.
  Το παραπάνω αποτελεί και συμβατική υποχρέωση η οποία δεν εκπληρώθηκε (αν και έχει πληρώθεί κανονικά).

  • Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, αν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων επέτρεπε από τον Φεβρουάριο την έκδοση κάρτας μέσω internet θα είχαμε τελειώσει τώρα. Αλλά λόγω καχυποψίας, με την εισαγωγή δ/νσεων στο site για να σου την στείλουν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν όλη αυτή την κατάσταση στα εκδοτήρια.

   • Δεν ήταν όμως υπερβολικοί στον αρχικό σχεδιασμό να ζητούν διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, e-mail και ΑΜΚΑ; Με την επιφύλαξη, αφού δεν είδαμε το σύστημα να εφαρμόζεται, παραλίγο να ζητούν και εξετάσεις αίματος και ούρων. Και να πω και κάτι, προσωπικό; Τους τύπους στον ΟΑΣΑ, για τους οποίους υπάρχουν κατηγορίες με “ομορφιές” στις επιστροφές εισιτηρίων στην ΣΤΑΣΥ και διακίνηση πλαστών εισιτηρίων, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι ότι δεν θα πουλούσαν τα στοιχεία μου σε διαφημιστικές εταιρείες.

  • Ακριβώς… Το πλάνο του ΟΑΣΑ ήταν μια χαρά… Χρησιμοποιείται παντού… Ήθελαν το άτομο στο ταμειο για να διασφαλιστουνντα προσωπικά δεδομένα. Λες και δεν τα δίνουμε παντού σαν χαρτομάντιλα… Και εάν είχε ξεκινήσει η έκδοση απ την αρχή της πιλοτικής λειτουργίας 1 Φεβρουαρίου τώρα θα είμασταν κομπλέ….

 7. Εάν εξαιρέσω το γεγονός ότι το site δεν αναγράφει πουθενά το υπόλοιπο της κάρτας δεν βλέπω καποιο πρόβλημα στην αγορά ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της. Έχω ήδη φορτώσει τη κάρτα μου μέσω της εφαρμογής

 8. πήγα στα εκδοτήρια του Συντάγματος με μια φωτογραφία , τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητα μου σε 5′ τελείωσα ….πολύς λόγος για το τίποτα βρε παιδιά .Η μόνη μου ταλαιπωρία ήταν που περίμενα 20′ στην ουρά !!! Σε τελική ανάλυση όσοι δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν ας βγάλουν εξ’ αρχής μια μη προσωποποιημένη κάρτα και όταν πέσει λίγο ο φόρτος εργασίας στα εκδοτήρια τότε μπορούν να βγάλουν τις πλαστικές ….

  • Απλά στην απρόσωπη καρτα δεν μπορείς να φορτίσεις κόμιστρα άνω των 30 ημερών ή μειωμένα κόμιστρα.

   Σημ.: Και η απρόσωπη και η προσωποποιημένη καρτα είναι πλαστικές. Απλά η μια δεν έχει φωτογραφία και η άλλη έχει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*