Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: 10 συμβουλές για τους αναγνώστες του Athens Transport

Share

    Ενημέρωση: Δείτε το ενημερωμένο άρθρο μετά την ανακοίνωση για παράταση στη μετάβαση: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άλλες 10 συμβουλές για τους αναγνώστες του Athens Transport


    Καθώς το υπουργικό deadline για τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο πλησιάζει, έχουμε 10 βασικές πληροφορίες/συμβουλές για τους αναγνώστες μας τις δύσκολες αυτές μέρες:

    1. Οι μπάρες στους σταθμούς του Μετρό ΔΕΝ θα κλείσουν (σίγουρα όχι όλες) από την 1η Νοεμβρίου.
    2. Οι παλιές μηνιαίες κάρτες ΔΕΝ θα ανανεωθούν για το Νοέμβριο.
    3. Όσοι δεν προλάβουν να βγάλουν προσωποποιημένη Ath.ena Card ως την 1η Νοεμβρίου μπορούν να εκδώσουν ένα Ath.ena Ticket φορτισμένο με πακέτο εισιτηρίων ή με εισιτήριο 5 ημερών από οποιοδήποτε νέο αυτόματο μηχάνημα και να προχωρήσουν στην έκδοση Ath.ena Card όταν μειωθούν οι ουρές στα εκδοτήρια. Είναι επίσης πολύ πιθανό τα παλιά χάρτινα εισιτήρια να ισχύουν και μετά την 1η Νοεμβρίου.
    4. Θυμηθείτε: Οι Ath.ena Card, φορτισμένες με οποιοδήποτε εισιτήριο (π.χ. 30 ημερών) ισχύουν από την πρώτη επικύρωση, οποιαδήποτε μέρα του μήνα – όχι αναγκαστικά από την 1η κάθε μήνα.
    5. Αν θέλετε οπωσδήποτε κάρτα 30 ημερών από την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένετε στην ουρά σε κάποιο από τα εκδοτήρια. Δεν υπάρχει εγγύηση πως οι κάρτες που θα αποσταλούν μέσω ΕΛ.ΤΑ. (παράδοση φακέλου στα εκδοτήρια) θα έχουν φτάσει στους κατόχους τους ως το τέλος του μήνα.
    6. Για να συντομεύσει η διαδικασία έκδοσης της κάρτας στα εκδοτήρια, κάντε online αίτηση στο athenacard.gr και εκτυπώστε την. Επίσης αναζητήστε ένα σταθμό με μικρότερη επιβατική κίνηση (όχι τους κεντρικούς και τους σταθμούς μετεπιβίβασης).
    7.  Αν είστε δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης (άνεργος, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσετε, μέχρι νεωτέρας να μετακινήστε με τον ίδιο τρόπο που μετακινήστε ήδη, μέχρι να υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ για την έκδοση Ath.ena Card. (Δεν θα κλείσουν όλες οι μπάρες στους σταθμούς.)
    8. Αν είστε κάτοχος κάρτας απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαία, εξαμηνιαία, ετήσια) που λήγει από το Νοέμβριο και μετά, η κάρτα θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά μέχρι νεοτέρας (ίσως και μέχρι τη λήξη της.)
    9. Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δείτε επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.
    10. Μείνετε «συντονισμένοι» στο athenstransport.com (facebook/twitter) για να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για κάθε εξέλιξη σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο
 
 

Διαβάστε Περισσότερα