Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άλλες 10 συμβουλές για τους αναγνώστες του Athens Transport

Share

    Μετά τη σημερινή ανακοίνωση για παράταση στη διαδικασία ολοκλήρωσης της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τις 10 πληροφορίες/συμβουλές για τους αναγνώστες μας, απαντώντας στα πιο συχνά ερωτήματα:

    1. Όσοι είναι κάτοχοι (παλιών) μηνιαίων καρτών του Οκτωβρίου μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να μετακινούνται ως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, μέχρι να εκδώσουν προσωποποιημένη Ath.ena Card.
    2. Όποιος περιμένει κάρτα μέσω ταχυδρομείου (κατάθεση ανοικτού φακέλου με δικαιολογητικά σε εκδοτήρια) μπορεί να χρησιμοποιεί τη μηνιαία κάρτα του Οκτωβρίου ως και την Παρασκευή 10 ΝοεμβρίουΜάθετε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά
    3. Στην πράξη δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιος αναμένει κάρτα μέσω ταχυδρομείου, άρα η παράταση για τους κατόχους μηνιαίας κάρτας Οκτωβρίου είναι de facto μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
    4. Οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα, μέχρις ότου αποφασιστεί πότε και πώς θα εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες. Στους σταθμούς του Μετρό θα υπάρχει ανοικτή πύλη ώστε να μπορούν να διέρχονται ελεύθερα.
    5. Οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών μεγάλης διάρκειας (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες, ετήσιες) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά θα συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν μέχρι νεοτέρας. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία αντικατάστασης ή αν θα ισχύουν μέχρι να λήξουν.
    6. Τα παλιά χάρτινα εισιτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από την 1η Νοεμβρίου (σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός.) Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης αχρησιμοποίητων εισιτηρίων.
    7. Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card θα είναι δυνατή και μετά τις 5 Νοεμβρίου από τα εκδοτήρια που διαθέτουν τερματικά έκδοσης καρτών. Οι κάρτες μπορούν να εκδίδονται όλες τις μέρες του μήνα και του χρόνου.
    8. Η ταχυδρομική αποστολή των Ath.ena Card για όσους επιβάτες έχουν δώσει φάκελο με δικαιολογητικά στα εκδοτήρια έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, και οι πρώτες κάρτες παρελήφθησαν χτες Πέμπτη. Η αποστολή γίνεται μέσω ΕΛΤΑ Courier και η παραλαβή είναι δυνατή ΜΟΝΟ από τον κάτοχο της κάρτας, ο οποίος πρέπει και να υπογράψει (σε αντίθετη περίπτωση αφήνουν ειδοποιητήριο ώστε να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρεία.)  Μάθετε για την ταχυδρομική διαδικασία έκδοσης χωρίς αναμονή σε ουρά
    9. Υπενθυμίζεται ότι κάθε προϊόν κομίστρου ισχύει από την πρώτη “επικύρωση” της κάρτας. Έτσι, π.χ., μία Ath.ena Card μπορεί να φορτιστεί με ένα εισιτήριο 30 ημερών στις 10 Νοεμβρίου και η πρώτη επικύρωση να γίνει στις 12 Νοεμβρίου.
    10. Για γρήγορη ενημέρωση, ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Δείτε επίσης τις πιο αναλυτικές σελίδες για το πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket και τις κάρτες Ath.ena Card.

    Μείνετε «συντονισμένοι» στο athenstransport.com (facebook/twitter) για να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για κάθε εξέλιξη σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα