Συνεργασία ΔΕΗ – SOLARIS BUS για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή MOU ΔΕΗ – SOLARIS

Η ΔΕΗ Α.Ε. και η Solaris Bus & Coach S.A. ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και περαιτέρω σε άλλες περιοχές που τα μέρη θα συμφωνήσουν.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο εταιρειών η ΔΕΗ, πλήρως εναρμονισμένη με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την απανθρακοποίηση, έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση «Electric Urban Mobility» που πραγματοποιήθηκε από τη Solaris τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα σήμερα 21η Νοεμβρίου 2017, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, στο πλαίσιο επίσημης διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, κ. Andrzej Duda, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλου. Ο κ. A. Duda και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία συμμετείχαν στο Ελληνο-Πολωνικό επιχειρηματικό Συνέδριο «Πράσινες Καινοτόμες Τεχνολογίες» που οργανώθηκε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ακολούθησε γεύμα του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας με Πολωνούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

Σχετικά με τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με θυγατρικές στα Βαλκάνια και πολύ-επίπεδες συνεργασίες με οικονομικούς και επιχειρηματικούς κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται και ταυτόχρονα επεκτείνει τις δραστηριότητές της με περαιτέρω επενδύσεις σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι Ενεργειακές Υπηρεσίες. Όλα αυτά, παραμένοντας δίπλα στον πελάτη και προσφέροντας σύγχρονους τρόπους εξυπηρέτησης με ευέλικτα οικονομικά προγράμματα. Για τη ΔΕΗ η ηλεκτροκίνηση προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες αφού συνδυάζεται με αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καλύτερο Περιβάλλον.

Σχετικά με τη Solaris

Η Solaris Bus & Coach S.A. Πολωνίας είναι ένας εδραιωμένος Ευρωπαίος κατασκευαστής, φιλικών προς το περιβάλλον, αστικών λεωφορείων, trolley και τραμ. Η Solaris υιοθέτει τις πλέον μοντέρνες τεχνολογίες πρόωσης, με αιχμή την Ηλεκτροκίνηση, και προσαρμόζει τα προϊόντα της στις εκάστοτε λειτουργικές απαιτήσεις αστικής μετακίνησης, με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εργονομία. Η Solaris έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το «Solaris Urbino 12 Electric» ως «Λεωφορείο της Χρονιάς 2017» και έχει λάβει επίσης το εταιρικό βραβείο «EBUS 2017» για την καίρια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας μέσω οχημάτων μαζικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*