Τερματικός σταθμός: Στο Δημοτικό Θέατρο έφτασε ο μετροπόντικας

Στο Δημοτικό Θέατρο, τελευταίο σταθμό της επέκτασης προς τον Πειραιά, έφτασε σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων που ονομάστηκε ‘Ιππόδαμος’.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 που ξεκίνησε την πορεία του μέχρι σήμερα ο Ιππόδαμος έχει ανασκάψει 6,5 χιλιόμετρα μονής σήραγγας για την επέκταση της γραμμής 3. Αν και αρχικά υπολογιζόταν πως το έργο του μετροπόντικα θα ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια (ως το Μάρτιο του 2016) τελικά αυτό έγινε σε 4 χρόνια και 2 μήνες εξαιτίας καθυστερήσεων και προβλημάτων.

Τη μεγαλύτερη καθυστέρηση την είδαμε το 2015 όταν είχαμε πολύμηνη παύση όλων των εργασιών του Μετρό εξαιτίας προβλημάτων στην χρηματοδότηση του έργου. Καθυστερήσεις είχαμε και το 2016 εξαιτίας της σύστασης του υπεδάφους μεταξύ των σταθμών Νίκαια και Μανιάτικα αλλά και γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούσαν την μεταγκατάσταση του εργοταξίου υποστήριξης του TBM από την Αγία Βαρβάρα στον Κορυδαλλό.

Μετά την άφιξη στο Δημοτικό Θέατρο ο μετροπόντικας αναμένεται να κυλήσει λίγα ακόμα μέτρα (εντός ήδη ανοιγμένης σήραγγας) ως το φρέαρ Πανεπιστήμιο όπου και αναμένεται να αποσυναρμολογηθεί.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η λειτουργία των πρώτων τριών σταθμών της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) θα ανοίξουν στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021. Το αν όμως αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ρεαλιστικό θα αποδειχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*