Ξεκίνησε η πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων από τα περίπτερα

Από 200 περίπτερα ξεκίνησε η πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων Ath.ena Ticket. Μέσα σε κάθε φάκελο υπάρχει ένα Ath.ena Ticket φορτισμένο με πακέτο 10+1 εισιτηρίων στην τιμή των 13,5 ευρώ.

Για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου, διατίθενται μειωμένα Ath.ena Ticket με πακέτα 10+1 εισιτηρίων έναντι 6 ευρώ καθώς και φάκελοι 5 μειωμένων εισιτηρίων έναντι 3 ευρώ.

Εκτός από τους φακέλους εισιτηρίων, άγνωστος αριθμός περιπτέρων έχει προμηθευτεί POS για επαναφόρτιση εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ ο αριθμός των POS θα φτάσει τα 600 σε πρώτη φάση. Για να περιοριστούν οι ουρές, ο ΟΑΣΑ προτείνει να γίνεται φόρτιση με πακέτα εισιτηρίων.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο ΟΑΣΑ χρησιμοποιεί επίσημα τη φράση “πακέτο 10+1 εισιτηρίων” κάτι που ξεκίνησε αυτή η σελίδα και έχουμε προτείνει να υιοθετηθεί από τον ΟΑΣΑ (μέχρι σήμερα από ΟΑΣΑ ονομάζονται “10+1 διαδρομές”). Ας ελπίσουμε πως η ονομασία αυτή θα χρησιμοποιείται σύντομα και από τα αυτόματα μηχανήματα.

Ας ελπίσουμε επίσης πως ο ΟΑΣΑ θα ανακοινώσει όλα τα σημεία πώλησης και επαναφόρτισης εισιτηρίων και πως τα αυτόματα μηχανήματα θα αυξηθούν στο άμεσο μέλλον.

Δείτε επίσης:

 • Thebestgreekmanever1

  Καλησπέρα αν κάποιος θέλει να πάρει μειωμένο εισιτήριο θα ζητάει το πακέτο 10 και 1 με τα 6 ευρώ και θα το παίρνει; Θα χρειάζεται να δείχνει καποιο έγγραφο κάτι η απλώς θα ζητάει αυτό το πακέτο;

  • Efthymios Athanasopoulos

   Έλα ντε. Καταρρέουν και οι ηλίθιες δικαιολογίες γιατί δεν πουλούν/φορτίζουν μισά εισιτήρια/πακέτα τα αυτόματα μηχανήματα, ήτοι το επιχείρημα της φυσικής παρουσίας στο γκισέ του δικαιούχου μισού εισιτηρίου.

   • Nikitas Iliopoulos

    Βασικά για μένα ειναι τελείως χαζό το σύστημα που σκέφτηκαν στα περίπτερα. Έπρεπε να είχαν σε κάθε περίπτερο, μίνι μάρκετ, κτλ μικρά μηχανηματα σαν αυτά που έχουν στους σταθμούς. Αλλά πιο μικρά. Έτσι ώστε ο κόσμος να επαναφορτιζει τις κάρτες και τα εισιτήρια του.

  • sirtimid

   Και ανάγκασαν όλους τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου ακόμα κι αν είναι περιστασιακοί χρήστες να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα..

   • Δημήτρης Σαρτζετάκης

    Καλό είναι να βγάλουν γιατί αν είσαι σε καμία στάση του τραμ που δεν έχει περίπτερο που πουλάει εισιτήρια κοντά, θα πρέπει να βγάλεις ολόκληρο χωρίς καρτα.

    • sirtimid

     Αν έχεις 10+1 και χρησιμοποιείς ΜΜΜ δυο φορές τον μήνα προβλέπεις να έχεις εισιτήριο την επόμενη φορά. Τέλος πάντων δεν είναι κακό να βγάλεις κάρτα απλά δεν πρέπει να είναι η μοναδική επιλογή.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Ναι, εντάξει, δε λέμε για αυτούς τους χρήστες (2,3 φορές το μήνα) αλλά για τους εντελώς περιστασιακούς (1 φορά στους 3 μήνες). Αυτοί καλύτερα να βγάλουν καρτα, γιατί μπορεί να το έχουν χάσει το εισιτήριο, μπορεί να έχει τσαλακωθεί κλπ., ενώ με την καρτα ούτε παθαίνεις τα παραπάνω και έχεις και μειωμένο εισιτήριο από όλα τα μηχανήματα αν το δικαιούσαι.

      Άλλη κατηγορία που καλό είναι να βγάλει καρτα είναι οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου που μένουν εκτός Αθηνών και έρχονται στην Αθήνα ορισμένες φορές το χρόνο. Αν έρθουν βράδυ και έχει κλείσει το εκδοτήριο, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ολόκληρο.

     • sirtimid

      Όπως και να χει, θα έπρεπε να υπάρχουν εναλλακτικές.

     • Nolyc T’nega

      Οι εναλλακτικές έχουν βασικά μηδενικό έλεγχο. Σαν προσωρινή λύση πάει στο καλό, αλλά ως μόνιμη θα κάνει κακό.

     • Δημήτρης Σαρτζετάκης

      Μια ιδέα που σκέφτηκα τώρα είναι όταν βγουν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ο επιβάτης είτε να την τοποθετεί στην θήκη επαναφόρτισης καρτων είτε στο barcode scanner του μηχανήματος (έχει απλά δεν το χρησιμοποιούν, το έχω κοιτάξει στο site της εταιρίας που τα κατασκευάζει) και να βλέπει το μηχάνημα ότι είναι κάτω των 18, άνω των 65 κλπ. και να βγάζει μειωμένα εισιτήρια.
      Το πρόβλημα είναι βέβαια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

 • θα μπορουσαν στην εφαρμογη που εχουν για την φόρτιση της καρτας να βαλουν και εναν χαρτη με τα διαθεσιμα σημεια πωλησης φόρτισης!

  • nikverden

   Πολύ σωστά !!
   Τελικά ξέρει κανείς που είναι αυτά τα σημεία πώλησης ;