Αποστολή εξετελέσθη: ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του μετροπόντικα στον Πειραιά

Στο φρέαρ Δεληγιάννη, μετά το σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου έφτασε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ο μετροπόντικας, ολοκληρώνοντας έτσι και τυπικά το 100% της σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.

Η πορεία του μετροπόντικα, που ονομάστηκε «Ιππόδαμος» από τον αρχαίο πολεοδόμο που σχεδίασε το πολεοδομικό σχέδιο του Πειραιά, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 από την Αγία Βαρβάρα και έφτασε στο σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Πλέον τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η αποσυναρμολόγηση του μετροπόντικα ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μία σειρά εργασιών κατά μήκους της σήραγγας όπως η εγκατάσταση των σιδηροτροχιών.

Παρόντες στην άφιξη του Μετροπόντικα στο Φρέαρ Δεληγιάννη ήταν ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλη του ΔΣ της Αττικό Μετρό και στελέχη και προσωπικό της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας.  Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας προς Πειραιά, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων τραμ δεν εντάσσονται μόνο σε έναν ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό σχεδιασμό για την πόλη. Η σύνδεση του λιμανιού Πειραιά μέσω του μετρό με το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», αλλά και το κέντρο της Αθήνας θα δημιουργήσει πολλαπλά, αναπτυξιακά και τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, στην επόμενη ημέρα της χώρας».

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης προς τον Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) αναμένεται ως τις 30 Ιουνίου 2019. Οι επόμενοι τρεις σταθμοί (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) αναμένεται να λειτουργήσουν ως τις αρχές του 2021 κυρίως λόγω προβλημάτων στο σταθμό του Πειραιά.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*