Τον Ιούνιο του 2019 παραδίδονται 3 σταθμοί του Μετρό

Ως το τέλος του Ιουνίου του 2019 θα παραδοθούν οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού με παρουσία του δημάρχου και υπευθύνων της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση, συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η πλήρης λειτουργία και παράδοση των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης ως τις 30 Ιουνίου 2019.

Μέχρι σήμερα, η ολοκλήρωση των τριών πρώτων σταθμών αναμενόταν «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019». Σύμφωνα με έγγραφα τις Αττικό Μετρό, τουλάχιστον ως το τέλος της περασμένης χρονιάς δεν υπήρχε επίσημη απόφαση για την τμηματική λειτουργία της επέκτασης καθώς αυτή αναφερόταν ως «πιθανό ενδεχόμενο». Η σύμβαση της Αττικό Μετρό με την κοινοπραξία του έργου προέβλεπε τη λειτουργία ολόκληρης της επέκτασης ως το 2017, το έργο όμως έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τρία και πλέον χρόνια καθυστερήσεων λόγω τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων.

Στις 29 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η εκσκαφή της σήραγγας με την άφιξη του μετροπόντικα στον τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου. Αν και η κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, ο σταθμός στο λιμάνι του Πειραιά θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν επιπλέον χρόνο. Η παράδοση των τριών τελευταίων σταθμών της επέκτασης (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) αναμένεται ως τις αρχές του 2021.

Όσον αφορά το σταθμό του Κορυδαλλού, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε πως η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας όπου βρίσκεται ο σταθμός θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2019. Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το  υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης, θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*