Επίθεση κουκουλοφόρων στο σταθμό Άγιος Δημήτριος του Μετρό

Συνεχίζεται η δράση των κουκουλοφόρων που πραγματοποιούν επιθέσεις σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ καταστρέφοντας μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το βράδυ της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου σημειώθηκε επίθεση ομάδας 10 κουκουλοφόρων στο σταθμό Άγιος Δημήτριος του Μετρό.

Όπως γράφει το cnn.gr:

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων έσπασαν εννέα πύλες ακυρωτικών μηχανημάτων, προκάλεσαν φθορές σε έξι ακυρωτικά μηχανήματα ενώ από τη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τράπεζας που βρισκόταν στο σταθμό του μετρό.

Για άλλη μία φορά οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι από το σταθμό.

Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό στον οποίο σημειώνεται επίθεση αυτό το μήνα αφού το βράδυ της Παρασκευής (και πάλι) 2 Φεβρουαρίου κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές στους σταθμούς Πετράλωνα και Πευκάκια του ΗΣΑΠ.

Αν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης επαναλαμβάνει συνεχώς τα τρία τελευταία χρόνια πως η αστυνομία θα αναλάβει το έργο της φύλαξης των σταθμών του Μετρό. Μέχρι σήμερα όμωε αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

8 Comments

  1. Και αστυνομία να έχει σε κάθε σταθμό που σχεδόν έχει, ο ένας αστυνομικός δεν μπορεί να κάνει κάτι όταν 10 τον σπάνε… Θα τους πυροβολήσει;Θα έχει μια διμοιρία ΜΑΤ έξω από κάθε σταθμό;Η αστυνομία πρέπει να επέμβει πριν αυτές οι αναρχικές ομάδες κάνουν τέτοιες δράσεις ο νομοθέτης να μην τους καλύπτει με αντικρουομενους νομους και οι κοινωνία να απομονωσει κάθε λογής μπαχαλακηδες.

    • Αυτές τις περνάς εύκολα από πάνω. Το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που έχουν κάνει στο Παρίσι, να βάλεις και τα δύο.

  2. Μόνο στην Ελλάδα τέτοια. Κάνουν αυτά, μόνο και μόνο για να μην πληρώσουν το 1.40€, το πιο φθηνό εισιτήριο στην Ευρώπη (που έχει και διάρκεια 90′)! Δηλαδή, αν ήμασταν στο λονδίνο που το εισιτήριο για 1 στάση κοστίζει πάνω £5 (5.6€), τι θα έκαναν. Αλλά, ξέχασα, όταν τα ίδια άτομα για κάποιο λόγο πάνε στο Λονδίνο, πληρώνουν κανονικά εισιτήριο (!).

    • Λάθος! Κάνουν αυτά για να δείξουν τη δύναμή τους. Για να δείξουν ότι υπάρχουν σε αυτή την πόλη και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν (για να μην το πω διαφορετικά). Για την πλειονότητα αυτών το 1,40€ είναι ψιλολόγια και φυσικά στην καθημερινότητά τους δεν έχουν ανάγκη τα ΜΜΜ, γιατί μπορεί να προέρχονται από καλοστεκούμενες οικογένειες (δε χρειάζεται να αναφέρω κραυγαλέο παράδειγμα με δεινές συνέπειες). Είναι η διαχρονική κοροϊδία αυτών που αγωνίζονται για τον λαό, μένοντας σε παλάτια (όσοι χρησιμοποιούν τον ΗΣΑΠ ή το Α8 σίγουρα θα έχουν ξεχωρίσει ένα διόλου ταπεινό κτήριο-έδρα πολιτικού κόμματος επί της Λ. Ηρακλείου, ίσως το πιο επιβλητικό μεταξύ όλων των εν ενεργεία πολιτικών κομμάτων στη χώρα).

      • Προφανώς κι γι’αυτο (βλέπε «ανεξάρτητο κράτος των Εξαρχείων», για παράδειγμα), αλλά χρησιμοποιούν ως κυρία αφορμή την τιμή του εισιτηρίου, για την οποία δεν δικαιολογείται να υπάρχουν αντιδράσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*