Χωρίς δρομολόγια 2 από τις 3 γραμμές του Τραμ για 11 μέρες

Ενημέρωση 7 Μαρτίου:

Επανήλθαν από σήμερα τα δύο δρομολόγια του Τραμ (Λεωφ. Βουλιαγμένης – ΣΕΦ και Λεωφ. Βουλιαγμένης -Ασκλ. Βούλας) που είχαν διακοπεί από τις 24 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, σταμάτησε τη λειτουργία της η ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ6.   Υπενθυμίζεται ότι ως τις 10 Μαρτίου (τουλάχιστον) δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταξύ των στάσεων Λεωφ. Βουλιαγμένης και Σύνταγμα λόγω έργων στο Σύνταγμα.


Μόνο μία από τις τρεις γραμμές του Τραμ θα λειτουργούν από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 καθώς στο τμήμα Μουσών – Σύνταγμα τα δρομολόγια θα διακοπούν λόγω εργασιών.

Τις μέρες αυτές θα διεξάγονται δρομολόγια μόνο στη γραμμή ΣΕΦ – Ασκληπιείο Βούλας – ΣΕΦ.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής των δρομολογίων οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ6 (Σταθμός Συγγρού Φιξ – Νέα Σμύρνη) της οποία τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάσεις στους παρακάτω σταθμούς του Τραμ: Αχιλλέως (άνοδος), Ευαγγελική  Σχολή (άνοδος), Μηδείας Μυκάλης (άνοδος- κάθοδος), Αγία  Παρασκευή (άνοδος- κάθοδος), Μεγ. Αλεξάνδρου (άνοδος- κάθοδος), Αγ. Φωτεινής (άνοδος- κάθοδος), Αιγαίου (άνοδος- κάθοδος), Μπακνανά (άνοδος- κάθοδος), Νέος Κόσμος (στο ύψος του σταθμού Μετρό Ν. Κόσμος, επί της Οδού Ηλία Ηλιού).

Η διαδρομή της προσωρινής κυκλικής λεωφορειακής γραμμής καθορίζεται ως εξής :

Από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Σταθμό Μετρό Στ. Συγγρού Φιξ, Λεωφ. Συγγρού, Πετμεζά, Καλλιρόης, Φραντζή, Ηλία Ηλιού, Μάχης Αναλάτου, Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου, Σταδίου, Αγ. Σοφίας, Αχιλλέως, Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου, Μάχης Αναλάτου, Ηλία Ηλιού, Φραντζή, Λεωφ. Συγγρού, Σταθμό Μετρό Στ. Συγγρού Φιξ.

Η προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή X6 θα πραγματοποιεί στάσεις επιβίβασης-αποβίβασης :

  •  επί της οδού Μάχης Αναλάτου και επί της Λεωφόρου Ελευθ. Βενιζέλου αντίστοιχες με τις υπάρχουσες στάσεις του ΤΡΑΜ
  • επί της οδού Ηλία Ηλιού στο ύψος του Σταθμού Μετρό Νέος Κόσμος τόσο στην κάθοδο όσο και στην άνοδο.

Το ωράριο λειτουργίας της θα είναι όλες τις ημέρες από τις 05:20 έως τις 24:00 και η συχνότητα των προγραμματισμένων δρομολογίων θα είναι η ακόλουθη:

  • καθημερινές κατά τις ώρες αιχμής ανά 6-7 λεπτά,
  • Σάββατο ανά 9 λεπτά και
  • Κυριακή ανά 10-15 λεπτά.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετείται και από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές 126 (ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ-ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ), 136 (ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Β-ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ) , 137 (ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Α -ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ) και Α2(ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΒΟΥΛΑ).

Εν τω μεταξύ ως το Σάββατο 10 Μαρτίου (αν δεν υπάρξει καθυστέρηση) αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα του Τραμ στο Σύνταγμα ώστε να επανέλθουν τα δρομολόγια μεταξύ Συντάγματος – Λ. Βουλιαγμένης.

5 Comments

  1. Έχουν “ενσωματωθεί” τα κομμένα δρομολόγια στο πρόγραμμα της γραμμής ΣΕΦ – Βούλα και ήδη και μέσα στο ΣΚ πύκνωσε η παραλιακή γραμμή με 10λεπτη συχνότητα περίπου. Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και από αύριο, που θα έχουμε δρομολόγια Καθημερινής.

  2. Καλά τί ακριβώς φτιάχνουν και θα κλείσουν την γραμμή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ?
    Επίσεις είναι απαράδεκτο που κάνουν ανακοινώσεις τελευταία στιγμή (μόλις 10 ημέρες πρίν) με αποτέλεσμα ένα κάρο κόσμος να ταλαιπωρηθεί άσκοπα. Έχει να κάνει μήπως με τους 25 νέους συρμούς που θα φέρουν όταν ολοκληρωθεί η επέκταση προς Πειραιά, είναι ασύμβατα κάποια υποσυστήματα – υποδομές και χρειάζονται αναβάθμηση ?

    • Ποιος ξέρει; Ίσως αυτά που λες, δηλαδή να θέλουν αναβάθμιση οι ανιχνευτές των συστημάτων προστασίας κλπ. Ή κάποια μικρή αναβάθμιση των αποβαθρών, όχι σαν το Σύνταγμα φυσικά, σε πιο μικρό βαθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*