Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ο ΟΑΣΑ μοιράζει δωρεάν Ath.ena Card για να προωθήσει την επαναφόρτιση

Share

  Με κεντρικό σύνθημα την επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών, ο ΟΑΣΑ διένειμε σήμερα, δωρεάν 8.000 ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card, ενώ αντίστοιχη ενέργεια είναι προγραμματισμένη και για αύριο.

  Επιδίωξη του Οργανισμού αποτελεί η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναφόρτισης, καθώς τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε το επιβατικό κοινό καλείται να τα επαναχρησιμοποιεί και να μην τα πετά.

  Δεκάδες προωθητές του Οργανισμού σε 7 σταθμούς («Αγ. Αντώνιος», «Δουκ. Πλακεντίας», «Ομόνοια», «Σύνταγμα», «Ανθούπολη», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω») μοίρασαν στο επιβατικό κοινό δωρεάν ανώνυμες κάρτες ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, παρέχοντας τις σχετικές οδηγίες με ενημερωτικά φυλλάδια.

  Ο ΟΑΣΑ, πέρα από την επαναφόρτιση, συστήνει στους επιβάτες την αγορά εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές, όπως 10 + 1 ή 5 + 0 ή μετ’ επιστροφής, προκειμένου να αποφεύγει τυχόν ουρές σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα. Εναλλακτικά, μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card και να την φορτίζει μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου.

  Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ο ΟΑΣΑ δεν κατάφερε να πείσει το επιβατικό κοινό να προχωρεί σε επαναφόρτιση των εισιτήριων που εκδίδει. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί επιβάτες να πετούν τα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μόλις τα χρησιμοποιήσουν και να προχωρούν στην έκδοση νέων πριν από κάθε διαδρομή. Έτσι δημιουργούνται ουρές στα εκδοτικά μηχανήματα αλλά και παρατηρούνται ελλείψεις στα ρολά των πολλαπλών εισιτηρίων. Επιπλέον, καθώς τα Ath.ena Ticket έχουν (ως υλικό) μεγαλύτερη αξία από τα παλιά χάρτινα εισιτήρια, μειώνονται τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει ο ΟΑΣΑ αν οι επιβάτες επαναφόρτιζαν τα εισιτήριά τους (ή χρησιμοποιούσαν κάρτες Ath.ena Card) αντί να εκδίδουν συνεχώς νέα.

  Καθυστερεί η ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και AMEA

  Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την περασμένη Πέμπτη σχετικά με τη διαδικασία μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο περιείχε τουλάχιστον 2 ψέματα:

  • Πρώτον, αν και σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ έχουν αποσταλεί όλες οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card σε όσους έχουν κάνει online αίτηση, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Η έκδοση και αποστολή των καρτών συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν απαιτούνται αρκετές μέρες ακόμα για την αποστολή όλων των καρτών.
  • Δεύτερον, η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αν και αυτό αναμενόταν να γίνει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου. Άγνωστο για ποιο λόγο, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πρόωρα την προβλεπόμενη λειτουργία της εφαρμογής αν και αυτή δεν είναι ακόμα έτοιμη, ενώ σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ η πλατφόρμα θα μπει σε λειτουργία μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

  Μέσω facebook δώσαμε πληροφορίες για όσους λαμβάνουν τις προσωποποιημένες κάρτες τους αυτές τις μέρες.

  Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στο facebook και το twitter

  Δείτε επίσης:

 
 

Διαβάστε Περισσότερα