Ένα ακόμα χρονοδιάγραμμα του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο έπεσε έξω

Ενημέρωση: Ενημερώθηκαν οι σταθμοί με κλειστές πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου.


Με δελτίο τύπου την 1η Μαρτίου, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε άλλο ένα χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Και αυτό όμως έπεσε έξω, όπως όλα τα προηγούμενα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αιτία και πάλι η έλλειψη οργάνωσης, συνεργασίας και επικοινωνίας του οργανισμού και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στο έργο.

Κάρτες για άνεργους ΑΜΕΑ

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα έμπαινε σε λειτουργία η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την ενεργοποίηση των προσωποποιημένων καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την ΗΔΙΚΑ, αφού η εφαρμογή τελικά λειτούργησε από την Κυριακή 11 Μαρτίου (χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τη λειτουργία της).

Δείτε εδώ αναλυτικά πως γίνεται η ενεργοποίηση των καρτών των άνεργων και ΑΜΕΑ

Αυτό που εκκρεμεί ακόμα είναι η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις κάρτες μέσω αυτόματου μηχανήματος. Οι υπάλληλοι των εκδοτηρίων έδιναν -κλασικά- διαφορετική πληροφόρηση ο καθένας: άλλοι έλεγαν πως η φόρτιση θα γίνει 1 μέρα μετά την ενεργοποίηση της κάρτας μέσω ΗΔΙΚΑ, άλλοι 2, άλλοι 3, και άλλοι πως απλά δεν γνωρίζουν πότε. Οι τελευταίοι μάλλον είχαν δίκιο αφού σήμερα, 4 μέρες μετά την ενεργοποίηση των πρώτων καρτών η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στις κάρτες δεν είναι ακόμα δυνατή.

Καθυστερήσεις έχουμε και στην αποστολή των καρτών για όσους έχουν κάνει αίτηση online ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο. Την 1η Ιανουαρίου ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η έκδοση και αποστολή όλων των καρτών και πως όλες οι νέες αιτήσεις θα επεξεργάζονται άμεσα. Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή, αυτό απέχει από την αλήθεια αφού υπάρχουν πολλοί αιτηθέντες που ακόμα περιμένουν την Ath.ena Card αν και είχαν κάνει αίτηση από τις πρώτες μέρες, πριν από δύο μήνες.

Καθυστερήσεις και στο κλείσιμο των πυλών

Πίσω βρίσκεται και το χρονοδιάγραμμα (το τελευταίο που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ) για το κλείσιμο των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν και από την περασμένη Κυριακή αναμενόταν οι μπάρες να είναι κλειστές σε 22 σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, η ΣΤΑΣΥ τελικά αποφάσισε οι μπάρες σε 7 από αυτούς τους σταθμούς να παραμείνουν ανοικτές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σήμερα, οι μπάρες (ένας αριθμός από αυτές ανά σταθμό) είναι κλειστές στους παρακάτω 15 σταθμούς:

  • Ταύρος και Μαρούσι στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΆγιος ΑντώνιοςΣεπόλια, Σταθμός Λαρίσης, ΜεταξουργείοΑκρόπολη, Άγιος ΙωάννηςΆγιος ΔημήτριοςΕλληνικό στη γραμμή 2 και
  • Αγ. ΜαρίναΑιγάλεωΕλαιώναςΚεραμεικός, Ευαγγελισμός, Μέγαρο ΜουσικήςΚατεχάκη, Εθνική ΆμυναΧαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο στη γραμμή 3
  • Σύνταγμα των γραμμών 2 και 3

Αν πιστεύαμε το χρονοδιάγραμμα του ΟΑΣΑ, από σήμερα Πέμπτη έπρεπε να κλείσουν όλες οι μπάρες σε 22 συνολικά σταθμούς. Καθώς όμως οι κάρτες όσων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση δεν βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία, αυτό είναι αδύνατο. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως υπάρχουν δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης που δεν έχουν καν λάβει προσωποποιημένες κάρτες μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτούς, οι οπλίτες θητείας, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.

Δείτε επίσης:

24 Comments

  1. Δοκιμή χτες το πρωί στη Δουκίσσης Πλακεντίας, 7 μέρες μετά την ενεργοποίηση της κάρτας μέσω ΗΔΙΚΑ, η επιλογή “Επιδότηση” εξακολουθεί να μη λειτουργεί… Όταν ρώτησα σχετικά μου είπαν ότι ίσως λειτουργήσει μετά το Πάσχα, πιθανόν και αργότερα. Επίσης χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα ήταν κλειστές όλες οι μπάρες(ακόμα και των ΑΜΕΑ)… και σφύριζαν όλες μαζί συνέχεια χωρίς σταματημό δημιουργόντας μια ατμόσφαιρα πανικού…

    • Δλδ σκέψου να θες να περάσεις και να είσαι άνεργος ή ακόμα χειρότερα ΑΜΕΑ. Να είναι όλες οι μπάρες κλειστές. Τι πρέπει να κάνεις….?

      • Στο Σύνταγμα τουλάχιστον, ο ανελκυστήρας είναι πριν τις πύλες, όπως βγαίνεις, όποτε η συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα είχε πρόβλημα.

    • Το ότι σφύριζαν οφείλεται στους επιβάτες, προφανώς, οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν βλέπουν τα κόκκινα Χ (απορώ γιατί) και πάνε να περάσουν από τις αντίστοιχες πύλες.

  2. Να ρωτήσω εδώ κάτι γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Πήγα με τη μητέρα μου και βγάλαμε προσωποποιημένη κάρτα, δεν μας ζήτησαν να δώσουμε κάποιο pin αλλά τελικά έφτιαξα την δική μου κάρτα μέσω του ΗΔΙΚΑ (ημερομηνία γέννησης ήταν το pin), της μητέρας μου όμως δεν έχουμε ιδέα ποιο είναι το pin καθώς δεν είναι η ημερομηνία γέννησης της. Πήγαμε στο μετρό που βγάλαμε την κάρτα και μας λένε δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα και μας έστειλαν στα ΚΕΠ όπου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Τί μπορώ να κάνω τώρα;

    • Δοκιμάστε 12345678 ή όπως είναι η ημερομηνία γέννησης στη μορφή ΗΗΜΜΕΕΕΕ, βάλτε ως ημέρα την πρώτη (01) ή την τελευταία μέρα του μήνα γέννησης (28/29/30/31).
      Αν πάλι δεν δουλεύει, απευθυνθείτε στο γραφείο εξυπηρέτησης στο Σύνταγμα (Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-16:00).

      Επίσης, αν σας πει κάποιος πως θα πάει να βγάλει κάρτα από εκδοτήριο, θυμίστε του να πει στον υπάλληλο, να πληκτρολογήσει δικό του PIN, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποφυγής παρόμοιων καταστάσεων (στις οποίες οφείλονται οι υπάλληλοι).

        • Δοκίμασε το ίδιο pin πολλές φορές, κάποιες φορές κολλάει και η εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ και εμφανίζει οτι πληκτρολογησες λάθος pin ενω έχεις πληκτρολογήσει το σωστό

          • Το δοκίμασα και αυτό αρκετές φορές. Από την Τετάρτη προσπαθώ να το φτιάξω.

  3. o υπέυθυνος σταθμός Αργυρούπολης δηλώνει οτι δεν έκλεισαν τις πύλες γιατι υπάρχει μόνο ενα εκδοτικό μηχάνημα και ο ίδιος μονάχος σαν εργαζόμενος. Να του πάρουμε 3-4 υπαλλήλους να μην σηκώνεται. Δηλαδή όταν ανακοινώναν κλέισιμο των πυλών δεν ξέρανε πόσους εργαζόμενους έχουν? και τι θα κάνουμε? προσλήψεις για να κλείσουνε οι μπάρες;;; τι άλλο θα σκεφτούνε για να αποτύχει αυτη η ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Ηρωες και τσαμπουκάδες οι τζαμπατζήδες, μλκες εγώ και όσοι εδώ και 5 μήνες πληρώνουν!!

    • Δεν έχεις δίκιο στον χαρακτηρισμό. Στον σταθμό Ανθούπολης που είναι τερματικός, ενώ πριν είχε περίπου 8-10 μηχανήματα έκδοσης (χάρτινων) εισιτηρίων, οι εγκέφαλοι του νέου συστήματος εγκατέστησαν μόνο 1 μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ναι, σε τερματικό σταθμό μόνο ένα!). Κάθε μέρα έχει ουρές και το μηχάνημα και ο υπάλληλος στο ταμείο (επίσης ένας μόνος του).

      • Κατα τη γνώμη μου υπάρχει άγνοια από πλευράς ΟΑΣΑ. Ο οργανισμός έχει πει πως θέλει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 μηχανήματα ανα σταθμό (κάτι που δεν ισχύει παντού). Προφανώς αναφέρεται σε σταθμούς με σχετικά μικρή επιβατική κίνηση, π.χ. Ελαιώνας, Αργυρουπολη κλπ.

        Εκεί είναι που φαίνεται η άγνοια: Έχουν αφήσει τερματικούς σταθμούς π.χ. Ανθούπολη, Ελληνικό με 1 και 2 μηχανήματα αντίστοιχα τη στιγμή που οι σταθμοί θεωρούνται μεγάλης επιβατικής κίνησης. Τώρα, η ερώτηση είναι αν ο ΟΑΣΑ γνωρίζει επαρκώς την επιβατική κίνηση του κάθε σταθμού.

        • Δεν νομίζω ότι ο Ο.Α.Σ.Α. έχει άγνοια για την επιβατική κίνηση κάθε σταθμού. Εξάλλου πόσο μυαλό θέλει για να βάλεις περισσότερα από 1 μηχανήματα σε τερματικούς σταθμούς;! Αντίθετα, πιστεύω ότι η ομάδα υλοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (αν υπάρχει τέτοια στον οργανισμό…!) είτε είναι εντελώς ανοργάνωτη είτε δεν έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες.

          • Συμφωνώ αλλά σκέψου ότι σε σταθμούς όπως το Συνταγμα και το Πανεπιστήμιο, τα έχουν αλλάξει σχεδόν όλα. Και νομίζω πως το Πανεπιστήμιο έχει μικρότερη επιβατική κίνηση από το Ελληνικό, για παράδειγμα.

          • Ναι αλλά είναι πιο κοντά στο Σύνταγμα και επηρεάζεται από την αύρα του…

          • Όπως και να επηρεάζεται, ο ΟΑΣΑ θα έπρεπε να είχε κοιτάξει ποιοι σταθμοί έχουν μεγάλη επιβατική κίνηση και να δώσει προτεραιότητα σε αυτούς τους σταθμούς, ώστε να έχουν επαρκή αριθμό μηχανημάτων.

  4. Σήμερα πήγα στο σύνταγμα για να δω γιατί δεν μπορεί να γίνει η φόρτιση της κάρτας με την επιδότηση (είμαι άνεργος) παρότι την ενεργοποίησα την Δευτέρα. Ο υπάλληλος μου είπε ότι η LG έπρεπε να είχε κάνει κάποια εργασία στα μηχανήματα για να μπορεί να γίνει η φόρτιση της επιδότησης και ότι μέχρι να γίνει αυτή η εργασία από την LG θα συνεχίσουμε να κινούμαστε όπως μέχρι τώρα, με το χαρτί της ανεργίας. Τώρα, αλήθεια είναι, ψέμα είναι, αυτό μου είπε.

    • Όλες οι ΑΜΕΑ παραμένουν ανοιχτές. Επίσης στο Σύνταγμα τις ρυθμίζουν όλες ώστε να εξυπηρετούν μόνο έξοδο (φαντάζομαι για να μην προκαλείται συνωστισμός από όσους δεν την έχουν επικυρώσει στην είσοδο ή αγνοούν τις φωτεινές ενδείξεις) και η είσοδος γίνεται μόνο από τις πύλες ΑΜΕΑ.

      • Αλήθεια; Πέρασα από Σύνταγμα γύρω στις 2 παρά και ήταν κανονικά.
        Εξυπηρετούν μόνο όσους αγνοούν τα πράσινα βέλη. Αυτοί που δεν έχουν επικυρώσει στην είσοδο πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις ανοικτές.

        • Γύρω στις 14:30-14:40 που μπήκα στο Σύνταγμα, όλες είχαν κόκκινη ένδειξη για την είσοδο (εκτός των ΑΜΕΑ που ήταν ανοιχτές).

  5. Κι εγω σημερα ξαναδοκιμασα την επιλογη επιδοτηση αλλα δεν επιδοτηθηκα.αντε να δουμε ποσες μερες θα χρειαστουν γιατι λεγανε 3 μερες μετα την ενεργοποιηση. 3 η μηπως 13;

  6. Μπορείτε όλοι σύσσωμοι να συγχαρείτε τον απίθανο κ. Σπίρτζη για τη μεγάλη του επιτυχία στο θέμα! Προσωπικά, έχω ανοίξει αλληλογραφία με τον ΟΑΣΑ από τον περασμένο Οκτώβριο όταν λανσαρίστηκε το νέο σύστημα και νομίζω ότι έχω κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα σας ένα μικρό δείγμα. Αν το κάναμε όλοι αυτό, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα…ίσως πάλι και όχι… Υπάρχει τέτοια σκληροπετσιά στη σύγχρονη Ελλάδα που κυριολεκτικά δε κολλάει πια τίποτα! Ντροπή ξανά και ξανά! Όχι σ᾽αυτούς, αλλά σ᾽εμάς που τους ανεχόμαστε. Παρεπιπτόντως έχω δοκιμάσει τη προτεινόμενη ενέργεια “επιδότηση” στα μηχανήματα του Χαλανδρίου, Δουκίσης Πλακεντίας, Αμπελοκήπων εδώ και 2 μέρες και σήμερα στον ηλεκτρικό στο Μαρούσι και πάλι τίποτα! Ένα μεγάλο φιάσκο, όπως όλα που ανέλαβε η σανοΣΥΡΙΖΟ “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*