Συνδικαλιστές ΣΤΑΣΥ: Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν επιβράβευση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της ΣΤΑΣΥ να επιβραβεύσει τρεις εργαζόμενους για τη συμβολή τους στη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Συγκεκριμένα η διοίκηση απένειμε εύφημη μνεία (γραπτό έπαινο) σε τρεις εργαζόμενους που είχαν το ρόλο του εκπαιδευτή κατά τη φάση της μετάβασης.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και του σωματείου των ηλεκτροδηγών οι οποίοι σε επιστολή τους προς τη διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζουν πως η εκπαίδευση που έλαβαν από τους τρεις εκπαιδευτές ήταν ελλιπής και πως αυτοί που θα έπρεπε να επιβραβευτούν είναι οι εκδότες, οι ελεγκτές και οι σταθμάρχες οι οποίοι «παρείχαν τις υπηρεσίες τους υπερβάλλοντας εαυτόν την ώρα του καθήκοντος και βάζοντας πλάτη για την επιτυχία του εγχειρήματος, πολλές φορές και σε συνθήκες αβεβαιότητας και κινδύνου της σωματικής τους ακεραιότητας».

Οι συνδικαλιστές καταδικάζουν τη διοίκηση πως αγνόησε τις προσπάθειες των ειδικοτήτων αυτών ενώ αφήνονται και υπαινιγμοί πως η βράβευση των τριών εκπαιδευτών μπορεί να εμπεριέχει και δόλο. Η επιστολή καταλήγει ζητώντας τη δημόσια επιβράβευση όλων των εκδοτών εισιτηρίων, ελεγκτών και σταθμαρχών για τη συμβολή τους στη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σ.Η.Ε.Κ.)

Αριθμ. Πρωτ.:33
Αθήνα25/4/2018

Προς τον
Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥΑ.Ε.
κ. Γιώργο Θωμόπουλο

 Κοινοποίηση:
Γενική Διεύθυνση Διοικητικών, Οικονομικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών

  Κύριε Διευθύνοντα,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας για την απονομή εύφημης μνείας (γραπτό έπαινο) σε τρεις εκπαιδευτές για τη συμβολή τους στη μετάβαση στη νέα μορφή εισιτηρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 62 κεφάλαιο Η του ΚΕΟΛ: «Οι ανταμοιβές παρέχονται σε εργαζομένους που διακρίθηκαν για σημαντική ή έκτακτη υπηρεσία ή που σημείωσαν εξαιρετική επίδοση κατά την εργασία τους». Για το δε γραπτό έπαινο από τον ΚΕΟΛ προβλέπεται: «Χορηγείται στον εργαζόμενο από το Διευθυντή του, με ενημέρωση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και κοινοποίηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο».

Στην προκειμένη περίπτωση, στο συνολικό εγχείρημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου τόσο σημαντική όσο και έκτακτη αλλά και εξαιρετική επίδοση σημείωσαν οι συνάδελφοι εκδότες, ελεγκτές και σταθμάρχες, ήτοι ειδικότητες της πρώτης γραμμής, οι οποίες παρείχαν τις υπηρεσίες τους υπερβάλλοντας εαυτόν την ώρα του καθήκοντος και βάζοντας πλάτη για την επιτυχία του εγχειρήματος, πολλές φορές και σε συνθήκες αβεβαιότητας και κινδύνου της σωματικής τους ακεραιότητας. Αξίζει να αναφέρουμε για ακόμη μία φορά ότι οι συνάδελφοι κατάφεραν με το ζήλο τους να δώσουν την εικόνα μιας πραγματικά σοβαρής επιχείρησης και στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων του επιβατικού κοινού, παρά τις όποιες ελλείψεις στην εκπαίδευση που έλαβαν και ο νοών νοείτω…

Είναι, λοιπόν, αυτονόητο και γνωστό σε όλους μας ότι χωρίς την τεράστια προσπάθεια των ως άνω συναδέλφων η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο  δεν θα μπορούσε να γίνει και το νέο σύστημα θα είχε ήδη εκτροχιαστεί!!

Γι’ αυτό περιμέναμε από την πλευρά σας την αναγνώριση της κοπιώδους εργασίας τους και της συμβολής τους. Αντ’ αυτού, τόσο εσείς και η Γενική Διεύθυνση όσο και η αρμόδια Διεύθυνση, αποφασίσατε να απονείμετε γραπτό έπαινο σε συγκεκριμένους συναδέλφους και μάλιστα όχι άμεσα εμπλεκόμενους στο εν λόγω εγχείρημα όσο οι προαναφερθείσες ειδικότητες.

Η αγνόηση όλων των συναδέλφων Εκδοτών, Ελεγκτών και Σταθμαρχών που κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα ορυμαγδό προβλημάτων και ατελειών, με τεράστιες ουρές επιβατών μέχρι και σήμερα, αποτελεί από πλευρά σας την κατ’ ελάχιστον κίνηση μη εκτίμησης των όσων προσέφεραν αλλά και διαχωρισμού των συναδέλφων, αν δεχτούμε ότι δεν έγινε τεχνηέντως και δεν υπέκρυπτε δόλο.

Επειδή πρέπει επιτέλους όλοι οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισάξια

Επειδή με τις ενέργειές σας δημιουργείτε εργαζόμενους δύο και τριών ταχυτήτων

Ζητάμε τη δημόσια, επιβράβευση ΟΛΩΝ των συναδέλφων Εκδοτών, Ελεγκτών και Σταθμαρχών, για τις άοκνες προσπάθειές τους για να γίνει η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

Οι Διοικήσεις

7 Comments

  1. Συγγνώμη που ρωτώ εδώ, αλλά παντού αλλού τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί (παρεμπιπτόντως, αντιλαμβάνομαι ότι γινόταν κατάχρηση σε κάποιο βαθμό, αλλά το να καταργείται εντελώς η δυνατότητα διατύπωσης κάποιας ερώτησης- ενώ το χάος στην πληροφόρηση των υπαλλήλων παραμένει – δεν το βρίσκετε λίγο υπερβολικό;). Ενεργοποίησα εγώ η ίδια την κάρτα ανέργων της θείας μου από το site της ΗΔΙΚΑ, με απόλυτη επιτυχία, ενάμισι μήνα πριν. Σημειώνω ότι η κυρία έχει στον ΟΑΕΔ (διαπιστωμένα, εγώ η ίδια έκανα την ανανέωση) ενεργό δελτίο ανεργίας. Την εβδομάδα που μας πέρασε επιχείρησε να φορτίσει το προφίλ δωρεάν μετακίνησης σε περισσότερα του ενός μηχανήματα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά, αλλά η φόρτιση δεν είναι δυνατή. Της βγαίνει συνέχεια μήνυμα σφάλματος “το προϊόν που επιλέγετε δεν δικαιούται επιδότησης”- ή κάτι τέτοιο. Απευθύνθηκε στα εκδοτήρια, οι υπάλληλοι δήλωσαν άγνοια. Πήρε το πενταψήφιο του ΟΑΣΑ, ξαναδήλωσαν άγνοια. Έστειλα εγώ e-mail στον ΟΑΣΑ, απάντηση δεν πήρα ποτέ. Στο site της ΗΔΙΚΑ η κάρτα εμφανίζεται ως κανονικά ενεργοποιημένη, ξαναμπήκα και το τσέκαρα. Τι πρέπει να κάνω; Να τη στείλω στον σταθμό του Συντάγματος μήπως βρει άκρη; Να ακυρώσω την ενεργοποίηση από την ΗΔΙΚΑ και να την κάνω ξανά από την αρχή; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια απάντηση και ζητώ συγγνώμη και πάλι για την “κατάχρηση” που κάνω….

    • ΥΓ: Σημειώνω ακόμη ότι για κάποιους άλλους ήταν δυνατή η φόρτιση στα συγκεκριμένα μηχανήματα- υπήρχαν, από ό,τι ρώτησε, άτομα που είχαν κάνει ενεργοποίηση μόλις πριν από μια βδομάδα και μπόρεσαν να “φορτώσουν” το προφίλ κανονικά από το μηχάνημα, και άλλοι που είχαν κάνει τη διαδικασία πολλές μέρες πριν και τους εμφανιζόταν μήνυμα σφάλματος…

  2. Είναι για γέλια πραγματικά, τσακώνονται για το πως και ποιοι θα αυτοβραβευτούν ενω οι μισοι δεν έχουν ακομα ιδέα… Τουλάχιστον στις απεργίες συμφωνούν ολοι

  3. Καλά τώρα γελάμε… Θέλουν επιβράβευση όλοι οι υπάλληλοι;;; Που οι μισοί ακόμα και σήμερα λένε οτι το πολλαπλό εισιτήριο δεν επαναφορτίζεται και ότι η κάρτα φορτίζει μόνο με μηνιαία κόμιστρα. Βέβαια η συμβολή τους στην ομαλή μετάβαση ήταν καίρια….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*