Ελληνορωσική συνεργασία για τον τουρισμό στα Μετρό Αθήνας και Μόσχας

Μπορεί οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας να μην βρίσκονται στο καλύτερο τους επίπεδο τον τελευταίο καιρό, η ΣΤΑΣΥ όμως ενέκρινε τη σύναψη συμφωνίας με το μετρό της Μόσχας για την προβολή της Ρωσίας μέσα από το Μετρό της Αθήνας αλλά και την προβολή της Ελλάδας στο μετρό της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ ενέκρινε την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας των Μετρό της Αθήνας και Μόσχας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Ντύσιμο ενός συρμού μετρό για 6 μήνες, με θέματα πολιτιστικής ατζέντας, τουρισμού και γενικότερα θετικής προβολής της εικόνας των δύο χωρών με προτεινόμενη έναρξη το Νοέμβριο του 2018
  • Δυνατότητα προβολής σποτ ιδίας θεματολογίας με διάρκεια μέχρι 30 δευτερόλεπτα στις οθόνες του δικτύου του Μετρό. Πιο συγκεκριμένα, αναπαραγωγή ενός σποτ μέχρι 10 ημέρες ανά μήνα.
  • Δυνατότητα παραχώρησης χώρων σε σταθμούς για δρώμενα πολιτιστικού ή/και τουριστικού ενδιαφέροντος, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι ενέργειες θα είναι αντίστοιχες στα δίκτυα Μετρό και των δύο πόλεων. Δηλαδή, για κάθε ενέργεια στο Μετρό της Αθήνας για προβολή της Ρωσίας, θα πραγματοποιείται αντίστοιχη ενέργεια στο Μετρό της Μόσχας για προβολή της Ελλάδας.

Ορίζεται επίσης πως τα έξοδα, ο σχεδιασμός της καμπάνιας και των δρώμενων, η επιλογή θεμάτων, το υλικό προβολής και τα έξοδα παραγωγής (όπως δημιουργία εικαστικού, εκτυπώσεις, επικόλληση και αποκόλληση από το συρμό) θα βαρύνουν το υπουργείο Τουρισμού και όχι την ΣΤΑΣΥ. Η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, εκτός από την άνευ τιμήματος παραχώρηση διαφημιστικών μέσων και χώρων φιλοξενίας, με βάση τη διαθεσιμότητά της.

Όπως αναφέρεται, τον όλο συντονισμό μεταξύ των 2 χωρών να το αναλάβει το Ίδρυμα Ελληνορωσικής Συνεργασίας, κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ο μοναδικός μη κυβερνητικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός φορέας ανάπτυξης των σχέσεων, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Σημειώνεται πάντως πως η ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ελληνορωσικής Συνεργασίας έχει να ενημερωθεί από το 2007 (!) για τις δραστηριότητες του ιδρύματος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*