Σταθμός Προαστιακού Πλακεντίας: Στο σκοτάδι εδώ και μία βδομάδα

Ενημέρωση 18 Οκτωβρίου:

Λίγες μέρες μετά την αποκατάσταση του προβλήματος στον φωτισμό, ο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας του Προαστιακού βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι. Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες, την τελευταία εβδομάδα τα περισσότερα φώτα του σταθμού παραμένουν κλειστά για άγνωστο λόγο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ δεν έχουν ενημερώσει σχετικά με το τι είδους πρόβλημα υπάρχει στο σταθμό.


Ενημέρωση 9 Οκτωβρίου:

Κανονικά λειτουργούν, όπως πληροφορηθήκαμε, τα φώτα στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας του Προαστιακού από το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, μετά από μία βδομάδα σκοταδιού. Ας ελπίσουμε πως μελλοντικές βλάβες θα επισκευάζονται γρηγορότερα ή πως τουλάχιστον θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για να μη μένουν στο σκοτάδι καθημερινά τόσοι επιβάτες. Ίσως ο ΟΣΕ θα πρέπει να φροντίσει ώστε να υπάρχει ανεξάρτητο σύστημα φωτισμού ασφαλείας σε όλους τους σταθμούς το οποίο να μπαίνει σε λειτουργία όταν υπάρχει κάποια βλάβη ή διακοπή ρεύματος.


Αρχικό άρθρο:

Στο σκοτάδι περιμένουν τα τρένα οι επιβάτες στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του Προαστιακού εδώ και μία εβδομάδα λόγω προφανούς βλάβης στο σύστημα φωτισμού.

Η βλάβη φαίνεται πως ξεκίνησε από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης κακοκαιρίας που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση και αναστολή πολλών δρομολογίων του Προαστιακού.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, όλα τα φώτα στις αποβάθρες του σταθμού είναι κλειστά, ενώ δεν λειτουργεί καν φωτισμός ασφαλείας. Τα υπαίθρια τμήματα της αποβάθρας φωτίζονται από την Αττική Οδό, ενώ τα φώτα λειτουργούν κανονικά στην υπόγεια διάβαση προς το σταθμό του Μετρό.

Αν και το πρόβλημα παρατηρείται εδώ και μία εβδομάδα, ο ΟΣΕ, η δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται το σταθμό, αλλά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτική εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια του Προαστιακού δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια έστω για την τοποθέτηση πρόσθετων φωτιστικών ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των επιβατών που αναμένουν στο σταθμό. Επίσης, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Πρόσφατα, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδων «άμεσης δράσης» για την επίλυση προβλημάτων σε σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου. Κρίνοντας από την απουσία επέμβασης για μία βδομάδα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς του Προαστιακού, η ομάδα αυτή μάλλον βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*