Εξασφαλίζεται η δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες και για τα στελέχη του Λιμενικού

Εξασφαλισμένη είναι η δωρεάν μετακίνηση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη.

Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η έκδοση προσωποποιημένων καρτών, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Όπως ορίζεται στην ΚΥΑ, για τη χρήση των καρτών, συγκροτείται τριμελές κλιμάκιο ελέγχου, αποτελούμενο από έναν υπάλληλο του ΟΑΣΑ ή του ΟΑΣΘ, έναν εκπρόσωπο του Λιμενικού και έναν υπάλληλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το Λιμενικό θα διαθέτει σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ κατάλογο των δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης, ενώ οι τελευταίοι θα προχωρούν αυτοπροσώπως στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών μέσω διαδικτύου. 

Όπως και στην περίπτωση των αστυνομικών, οι λιμενικοί είχαν ήδη δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στις αστικές συγκοινωνίες, ωστόσο δεν είχε ακόμα προχωρήσει η υπογραφή ΚΥΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο και να προχωρήσει η έκδοση προσωποποιημένων καρτών. 

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ για τον καθορισμό δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης ή μειωμένου κομίστρου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (άνεργοι, ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι) για το έτος 2018.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στον ΟΑΣΑ από το υπουργείο ανέρχεται σε 40.705.847,64 ευρώ, το οποίο κατανέμεται ως εξής:  32.528.109,60 ευρώ για άνεργους, 7.353.838,80 ευρώ για ΑΜΕΑ και 823.899,24 για πολύτεκνους. 

— — — — 
Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*