7ο περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο μέσα σε 15 μήνες

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ συνέβη σήμερα το πρωί. Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε λεωφορείο που βρισκόταν στην κάθοδο της Μεσογείων, στο ύψος της πλατείας της Αγίας Παρασκευής.

Στο λεωφορείο επέβαινε μόνο ο οδηγός ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε από την πυροσβεστική που έσπευσε στο περιστατικό με 6 πυροσβέστες και δύο οχήματα. 

Πρόκειται για το 7ο περιστατικό πυρκαγιάς ή έκρηξης κινητήρα σε λεωφορείο της ΟΣΥ τους τελευταίους 15 μήνες, από όσα περιστατικά τουλάχιστον έλαβαν δημοσιότητα:

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ΟΣΥ ανέθεσε σε καθηγητή του ΕΜΠ ο οποίος είναι πιστοποιημένος ανεξάρτητος πραγματογνώμονας με κύρος και μακρά εμπειρία σε τέτοιου είδους ζητήματα, πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν εις βάθος και να τεκμηριωθούν τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν σε πυρκαγιά λεωφορείων σε 3 περιστατικά (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) έναντι ποσού 19.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για λεωφορεία SOLARIS, της τελευταίας παραλαβής, τα οποία και έχουν χαρακτηριστεί από εργαζόμενους ως “ελαττωματικά”. 

Είναι άγνωστο αν η πραγματογνωμοσύνη ολοκληρώθηκε καθώς και τα ευρήματα αυτής.

Για κάθε περιστατικό, η ΟΣΥ είχε επίσης συστήσει επιτροπή διερεύνησης αιτιών πυρκαγιάς, χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση να δημοσιευτούν τα ευρήματα. 

Φωτογραφία: skai.gr

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*