Σταθεροποιήθηκε η αύξηση της επιβατικής κίνησης ενώ οι συγκοινωνίες της Αθήνας ετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα

Σταθερή είναι η επιβατική κίνηση στις συγκοινωνίες της Αθήνας από την Τρίτη έως και την Πέμπτη σύμφωνα με στοιχεία από τις επικυρώσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΑ. Μετά την άνοδο της επιβατικής κίνησης την περασμένη Δευτέρα, ακολούθησε μία ακόμα μικρή άνοδος την Τρίτη με την κίνηση να παραμένει σταθερή μέχρι και χτες Πέμπτη.

Σε σύγκριση με τις επικυρώσεις εισιτηρίων κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφεται μεσοσταθμική εβδομαδιαία αύξηση της τάξης του 82%. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου, πρώτη μέρα χαλάρωσης των περιορισμών μετακίνησης, καταγράφηκαν 348.679 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από 195.261 μία εβδομάδα νωρίτερα και 107.250 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ από 63.697 τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Το ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με μία εβδομάδα πριν ανήλθε σε 68,4% και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 78,6%.

Την Τρίτη 5 Μαΐου, οι επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανήλθαν σε  119.210 και οι επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σε 367.395. Οι αριθμοί αυτοί έμειναν σταθεροί και τις επόμενες δύο ημέρες.

Την Τετάρτη 6 Μαΐου καταγράφηκαν 118.392 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ και 367.157 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Την Πέμπτη 7 Μαΐου 117.599 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ και 374.509 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Εν τω μεταξύ, οι συγκοινωνίες της Αθήνας ετοιμάζονται για την πρόκληση της επόμενης εβδομάδας, αφού από τη Δευτέρα 11 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν περισσότερες επιχειρήσεις (από το 10% σήμερα στο 30%-35%) αλλά και να προσέλθουν στις εργασίες τους περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναμένεται περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων σε όλα τα μέσα παρόλο που ακόμα και σήμερα η κατάσταση είναι οριακή με πολλά παροπλισμένα λεωφορεία ακόμα και 25ετίας να πραγματοποιούν δρομολόγια.

Παράλληλα αναμένεται εντατικοποίηση των απολυμάνσεων σε όλα τα μέσα και η τοποθέτηση διάφανων διαχωριστικών στις θέσεις των οδηγών για την περαιτέρω προστασία τους. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*