Σύγκρουση συρμού του ηλεκτρικού στην Κηφισιά με τραυματίες

Ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά όταν συρμός του ηλεκτρικού που κινούταν με χαμηλή ταχύτητα συγκρούστηκε στον προσκρουστήρα στο τέλος της αποβάθρας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ 8 και 10 ατόμων. 

Σε δημοσιεύματα αναφέρεται ότι δεν έπιασαν τα φρένα λόγω ολισθηρότητας, με αποτέλεσμα το τρένο να προσκρούσει σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν μεταξύ 8 και 10 ελαφρά τραυματίες οι οποίοι είτε ήταν επιβάτες του συρμού, είτε, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, βρίσκονταν πάνω στην πλατφόρμα, περιμένοντας να φτάσει το τρένο. Οι πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και οι υπόλοιποι στον Ερυθρό Σταυρό. Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα.

Οι «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ, μιλώντας στον Real FM δήλωσε: «Είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο. Παράλληλα, ο κ. Φωτεινός απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό.Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας» σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε τα εξής:

Με αφορμή το χτεσινό ατύχημα με συρμό στο σταθμό της Κηφισιάς θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαβεβαιώσουμε τους φίλους επιβάτες ότι παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά και την παλαιότητα του τροχαίου υλικού, χάρη στις προσπάθειες του έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ, όσα τρένα τίθενται, καθημερινά, σε κυκλοφορία είναι απολύτως ασφαλή.

Δυστυχώς, όμως, όπως σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, υπάρχουν, πάντα, απρόβλεπτα γεγονότα και ατυχήματα, όπως το χτεσινό. Γι’ αυτό, όμως, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους φίλους επιβάτες, που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη ταλαιπωρία και να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν.

Πηγές: ethnos.gr, protothema.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*